Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - VI deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Donetsk Ministry of Defense briefing: Ukrainian National Guard shot 20 Ukrainian soldiers overnight

During overnight clashes a wounded soldier from 128th separate mountain-infantry brigade had surrendered, and talked during questioning about the facts of using "zagradotriads" [army police] from the territorial battalions against Ukrainian soldiers. As a result of shooting at Ukrainian soldiers head on from the positions of the National Guard, more then 20 people died on the spot, several dozen more were wounded. The rest of the soldiers of the 128th brigade ran away, according to him.

fortruss.blogspot.com/2015/01/donetsk-ministry-of-defense-briefing.html

- - - - - - - - - -

Kiev is preparing a provocation on the border with Crimea

news.rin.ru/eng/news///85674/1//

Interesantno .... A jesi dobio kakvo nagradno ??? ... slobodan vikend ... il bar prenociste ?? ... nagradno skracenje ?? ... mozda neki cin ...

Pa gje, još u JNA sam dobio značku "odličnom strelcu", to ti je 7 dana nagradnog, i još 4 dana za 2 x datu krv, i opasan čin desetara.:lol:

A za ZNG/HV par spomenica i medalja, i siću u dionicama Hrvatskog Telekoma.

I baš sam ja ovdje tema, ili Ukrajina? Ili će sada Lepi Boro reći svoje generalije? :hahaha:

- - - - - - - - - -

Objasni ovo , čemu lupanje?

I, koliko ti danas znaš o tome?
Da te mobiliziraju, koliku obuku bi morao proći prije odlaska na front?
Verovao ili ne, ali znam dosta. Mozda je razlog tome taj sto sam prolazio tu pricu dva puta, mozda zato sto ja nisam sluzio u "partizanima", vec znatno kasnije; a mozda je razlog i sto sam tu obuku shvatao ozbiljno, kao nesto sto dobro dodje ako $hit hits the fan. Ipak, da me sada mobilisu, najveci problem bi bio da steknem nuzno potrebnu fizicku kondiciju. :D Sto je zapravo problem i vecine mladih regruta, koji mnogo vise sede, imaju mnogo slabiju kondiciju itd. Dalje, postoji i psiholoski faktor koji se mora uzeti u obzir kada je rec o regrutima. Mozda se secas, a mozda i ne, da si tokom prvih dana sluzenja vojnog roka imao jedan kratak period prilagodjavanja. To uopste nije izmisljeno za dzabe, vec sa vrlo dobrim razlogom. Sledeca bitna stvar za svaku vojnu jedinicu je disciplina. To se ipak ne usadjuje u coveka za par dana. Odnosno:
Гуми, ни један се занат не учи за десетак дана, па тако ни војнички. Келтски Вук је покушао то да објасни, али ти нећеш да чујеш. Они несрећници који се гуре на оној фотографији су добри само да их заваре као оне у тенковима или да за њима иду они " Стаљинови одреди" са митраљезима и аутоматима за ликвидацију.
Ja se secam u ono davno vreme, kada je nastavnih ONO i DSZ u srednjoj skoli obrazlozio potrebu za takvom nastavom. Na osnovu iskustava NOB, shvatili su ljudi da su borci NOV ginuli kao muve, cak i ne u samoj borbi, vec i van nje, a da je razlog za to bilo njihovo nepoznavanje oruzja i uopste neznanje. I zaista, istorija bar dovoljno govori o gubicima raznih pokreta dobrovoljaca u borbama sa obucenim regularnim vojskama. Cak i kada takvi dobiju rat, broj zrtava na njihovoj strani je ogroman, a dobar deo uzroka lezi ne u tome sto su losije opremljeni, koliko u tome sto nisu imali propisnu obuku i znanje.

U svakom slucaju Gumi, nema potrebe da dalje insistiras da je dve nedelje obuke za regrute dovoljno. Kapiram da si nakon toliko godina zaboravio sve detalje svoje obuke i kako te stvari zaista izgledaju. Kada bi se potsetio, brzio bi sracunao da je potrebno vise od toga da spremis momka za front, a da mu sanse za prezivljavanje ne budu mizerne, da bude upotrebljiv na fronyu, a ne smetnja i da budes dovoljno siguran da se nece slucajno samoubiti.

Ovi pacijenti u Ukrajini koji su zamislili da tek tako salju decu na front bez dovoljno dobre obuke, vrlo jasno pokazuju da ili nemaju pojma sta rade, a nisu spremni da slusaju one koji nesto znaju o tome (oficiri); ili su jednostavno olos koji ima neki sasvim drugi cilj, kome uopste nije ni bitna pobeda na frontu i koji pri tome ne zale zivote tih mladica.

Pa gje, još u JNA sam dobio značku "odličnom strelcu", to ti je 7 dana nagradnog, i još 4 dana za 2 x datu krv, i opasan čin desetara.:lol:

I baš sam ja ovdje tema, ili Ukrajina? Ili će sada Lepi Boro reći svoje generalije? :hahaha:

- - - - - - - - - -

standardna skica promasene osobe! ha, ha, ha

izmesano sve i svasta i na kraju - tudjmanovac. paranodza

ps tudjmanovac koji zavrsi na krsti na dnevnom oporavku, visegodisnjem. koji se curac uopste borio? ha, ha, ha

standardna skica promasene osobe! ha, ha, ha

izmesano sve i svasta i na kraju - tudjmanovac. paranodza

ps tudjmanovac koji zavrsi na krsti na dnevnom oporavku, visegodisnjem. koji se curac uopste borio? ha, ha, ha

Onog dana kada ćeš se ti boriti za svoju državu ćeš možda shvatiti, ali lakše je otići ratovati na Krim nego na Kosovo

- - - - - - - - - -

U bog te pa što niste osvojili Beograd i prislili Slobu da vam da priznanje, nego ste pustili da vam vojska RSK preseće Hrvatsku na 5 delova pa su Nemci i Amerikanci morali da vas spasavanjaju uništavanjem međunarodnog prava i prekrajanjem ustrojstva uspostavljenog u Evropi posle drugog svetskog rata.

- - - - - - - - - -

Како не би лупао главом од муке Гуми, када Укри и поред видео записа на коме се виде и Гиви и председник Захарченко покушавају да догађај представе као свој успех, своје војнике и официре као терористе, а све то служећи се фотосима из наведеног филма.:kafa:

211416_tmb_126814586_rm4jv2SgtU0.jpg

U bog te pa što niste osvojili Beograd i prislili Slobu da vam da priznanje, nego ste pustili da vam vojska RSK preseće Hrvatsku na 5 delova pa su Nemci i Amerikanci morali da vas spasavanjaju uništavanjem međunarodnog prava i prekrajanjem ustrojstva uspostavljenog u Evropi posle drugog svetskog rata.

To ti je zato jer nisu svi bili toliko genijalni vojnici kao što sam to bio ja

- - - - - - - - - -

Како не би лупао главом од муке Гуми, када Укри и поред видео записа на коме се виде и Гиви и председник Захарченко покушавају да догађај представе као свој успех, своје војнике и официре као терористе, а све то служећи се фотосима из наведеног филма.:kafa:

A šta predstavlja navedeni film i ove koji kleče?

@ CelticWolf

U redu, regrutima treba više.

Ali ako govorimo o mobilizaciji, to ima manje veze s regrutima a daleko više s onima od 30 ili 35 godina koji su bar jednom u životu prošli vojnu obuku.

Dobro, za vojnike rezerve jeste nesto drugacija prica (mada, bez fizicke kondicije i sa domacinskim stomakom, ne znam koliko ce postici :D ). Ono sto je ovde upalo ljudima u oci i gde smo lomili koplja jesu "gusteri", odnosno ona deca u redovima sto su do sada vojsku videli samo na TV-u.

To ti je zato jer nisu svi bili toliko genijalni vojnici kao što sam to bio ja

- - - - - - - - - -

A šta predstavlja navedeni film i ove koji kleče?

Vidi, od svih portala koji prate dogadjaje u i oko Ukrajine, ova tema obiluje sa najvise podataka sto pisanih sto video i audio zapisa, fotografija dostupnih na jednom mestu.
To nije delo urednistva nego korisnika koje svoje diskusije potkrepljuju sa istima.
Nebitno je njihovo politicko opredeljenje ili koga podrzavaju u tom sukobu, bitna je kolicina informacija, a slozices se ima ih zaista dovoljno iz svih izvora.
One bile proverene ili ne, bile propagandistichke, istinite ili lazne citaoc ce sam
doci do sopstvenog zakljucka i donekle stvoriti sebi sliku sta se tamo stvarno desava,
ali zahvaljujuci ljudima koji su sebi dali truda i postavili tu informaciju ovde.
Tvoji komentari i jos nekolicinu angaziranih klonchina na takvoj temi gde samo spamujete, provocirate i kada nemate nista smisleno prokomentarisati, chuchnete i praznite creva na svaki post a kada krizirate uzmete merdevine i penjete se na Zhivana, u najmanju ruku su vise nego odvratni i ljigavi.
Necu da verujem da vam urednici dozvoljavaju da bezochno klikcete budalastine, jer bi onda ispalo da i oni sa vama zajedno chuche.
Ali ukoliko zaista imate neodoljivu potrebu da lupardate, provocirate, vredjate i ometate ostale ucesnike,preporucio bih vam sledece teme na kojima mozete prazniti creva do besvesti, penjati se na Zhivana jedan drugom neogranicheno, pichkarati se do besvesti i prolepshavati familiju jedan drugom, a to su teme “Mama zasto sam ja debil” ili “Tata zasto ga nisi izvadio na vreme?”
Nemoj me drzati za rec ali cini mi se da ih mozes pronaci na pdf “Porodicne tragedije” ili
“Sta ciniti kada abortus ne uspe”, ili tako nekako, a ako ne umes pronaci naci ce se dobrovoljac i sa zadovoljstvom te ispratiti do ulaza i ubaciti zeton pa peglaj dok ne padnesh pod astal, bre!!!
A sad aj zdravo.!!!

Ono sto je ovde upalo ljudima u oci i gde smo lomili koplja jesu "gusteri", odnosno ona deca u redovima sto su do sada vojsku videli samo na TV-u.
Više je nego očigledno da Ukrofašiste isključivo interesuje brojčana nadmoć, a to je , s obzirom na nepripremljenost guštera koje šalju u klanicu, jedna vrsta genocida i prema narodu koji se otvoreno stavlja na njihovu stranu.

Afrika = Ukrajina.........................pravi od djece vojnike.

Sad kad vrisnu zapadne drzave , NVO ...i sve moguce zapadne humanitarne organizacije ... Joj, kad se podignu zapadni slobodni mediji protiv slanja maloletnika u rat i tiranskog rezima u hujevu !! .... a tek kad ovde pocnu Zene u crnom , studenti filozofskog , ATIFA da demonstriraju ispred ukrajinske ambasade .....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back