Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - VI deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
--6.jpg

- - - - - - - - - -

Porošenko, i 40 drugih delegacija su odale počast holokaustu u Aušvicu - ali ne i Putin, tako da je ovo stavljanje nacističkih slika potpuno promašeno.

Није промашено, чак на против, а о томе говори и чињеница да тамо није било места за председника РФ, председника земље чија је војска ослободила Аушвиц.

Ти Гуми, очигледно, ниси био у војсци пре него што си отишао у Зенге, иначе би знао да је то што си рекао глупост.

Upravo suprotno, u JNA sam bio artiljeriski izviđač, znam vrlo dobro što znači korigirati vatru ili zabadati pikete, mjeriti daljinu ili kut u hiljaditima.

Msm, ako si usporen, onda ti treba mjesec dana, ali prosječno ineligentan to polovi za para dana po 8 sati, par dana bojevog gađanja i što se mene tiče može na front

Naravno, ako trebaš posluživati S-300 onda je to već nauka, ne govorim o tome.

- - - - - - - - - -

Odeš u Aušvic i više nisi fašista, šta?!

Ako si poznvan na odavanje pošasti 70-godišnjici oslobađanja Aušvica i tamo kažeš da su tada heroji oslobodili svijet od nacističkog zla - onda sigurno nisi fašist.

Možeš li zamisliti vođu Desnog sektora kako to izjavljuje?

Није промашено, чак на против, а о томе говори и чињеница да тамо није било места за председника РФ, председника земље чија је војска ослободила Аушвиц.

To što su Rusi prije 70 godina oslobodili Aušvic ne znači da danas Putinovo ponašanje nije fašističko.

Pa i Ameri su učestvovali u borbi protiv nacizma, pa ih danas proglašavate fašistima, jel tako?

- - - - - - - - - -

Da li su i ovi omladinci dio Gumenjakovih 240.000 novih regrutiranih vojika.
Ovima ne treba ni 2 sedmice obuke zar ne Gumenjak.
Ova djeca su spremna da lete.

Ne znam koliko godina imaju, ali za klasičnu vojsku su najbolji vojnici balavci od 18-25 godina, ukoliko im ne treba posebna specijalnost.

Па и Израел је на списку ! непоузданих савезника" код Амера.
Ako me secanje dobro sluzi, pre par godina su Ameri provalili da ih Izrael spijunira, pa im se nije bas svidelo. :)
Cini mi se da sam video neku vest pre dan dva kako Izrael zeli neki sporazum o slobodnoj trgovini ili tako neku beneficiju sa EAU.

Nego, sudeci po svim ovim vestima, kanda Rusi zaostravaju retoriku. Izgleda da ce uskoro kraj ratnim dejstvima, nakon intenzivnije razmene vatre. Ili se to ja samo previse nadam da ce konacno mir i kraj muka onih ljudi u Ukrajini.

Upravo suprotno, u JNA sam bio artiljeriski izviđač, znam vrlo dobro što znači korigirati vatru ili zabadati pikete, mjeriti daljinu ili kut u hiljaditima.

Msm, ako si usporen, onda ti treba mjesec dana, ali prosječno ineligentan to polovi za para dana po 8 sati, par dana bojevog gađanja i što se mene tiče može na front

Naravno, ako trebaš posluživati S-300 onda je to već nauka, ne govorim o tome.

Je l' ti ovo namerno lupas ili si zaboravio vojnicke dane i cemu su te ucili ? Bez obzira na specijalnost, moras da prodjes osnovnu pesadijsku obuku. A to i nije neka teorija, koliko je potrebno sve to uvezbati. I pre nego sto pokusas da pricas o strojevoj obuci - ne, ne pricam o tome, vec o stvarim kao sto je kretanje na polozaju, izvlacenje ranjenika, bacanje bombi, mine itd. dakle vestine primenjive u borbi.

sta ima fasisticko od elemenata fasizma u danasnjoj Rusiji ?

Okupiranje i prisvanje teritorija tuđe države (usprkos sporazumu kojem si toj državi garantirao teritorijalnu cjelovitost u zamjenu za nukearno naoružanje).

- - - - - - - - - -

Сатанистички фашистички обред у Аушвицу.
Не брини, ослободиће га Руси опет.

Pa to je bilo povodom oslobađanja Aušvica, a ti možeš misliti da su slavili otvaranje logora Aušvic, ali nisi u pravu.

Данас, 11:59
Нуланд позвала савезнике из НАТО да створе снаге за брзо реаговање на линији украјинског фронта
Нуланд позвала савезнике из НАТО да створе снаге за брзо реаговање на линији украјинског фронта

Помоћник шефа Стејт департмента САД за Европу и Евроазију Викторија Нуланд је позвала савезнике из НАТО да се придржавају чврстог става у вези с украјинском кризом. Истакла је да алијанса треба да развије командне пунктове и да створи снаге за брзо реаговање у шест европских земаља.

"НАТО је одбрамбени савез. Наш циљ се састоји у спречавању агресије плашењем, али ако то не буде функционисало, морамо бити спремни", наводе "Ведомости" речи Нуландове.

"Треба што је могуће пре да створимо командне центре и центре за контролу у свих шест земаља које се налазе на линији фронта", изјавила је дипломата говорећи у Брукингенском институту. Није прецизирала о којим тачно земљама се ради.

-13.jpg

Je l' ti ovo namerno lupas ili si zaboravio vojnicke dane i cemu su te ucili ? Bez obzira na specijalnost, moras da prodjes osnovnu pesadijsku obuku. A to i nije neka teorija, koliko je potrebno sve to uvezbati. I pre nego sto pokusas da pricas o strojevoj obuci - ne, ne pricam o tome, vec o stvarim kao sto je kretanje na polozaju, izvlacenje ranjenika, bacanje bombi, mine itd. dakle vestine primenjive u borbi.

I, koliko ti danas znaš o tome?
Da te mobiliziraju, koliku obuku bi morao proći prije odlaska na front?

I, koliko ti danas znaš o tome?
Da te mobiliziraju, koliku obuku bi morao proći prije odlaska na front?

Гуми, ни један се занат не учи за десетак дана, па тако ни војнички. Келтски Вук је покушао то да објасни, али ти нећеш да чујеш. Они несрећници који се гуре на оној фотографији су добри само да их заваре као оне у тенковима или да за њима иду они " Стаљинови одреди" са митраљезима и аутоматима за ликвидацију.

--6.jpg

- - - - - - - - - -

Jajce njuk: "Aušvic su oslobodili borci iz Ljvova":

Премьер-министр Украины Арсений Яценюк заявил, что ровно 70 лет назад бойцы из Житомира и Львова освободили концентрационный лагерь Освенцим в Польше.

(bježanjem sa stražarskih kula pri nailasku sovjetske vojske, dodao bih)

Гуми, ни један се занат не учи за десетак дана, па тако ни војнички. Келтски Вук је покушао то да објасни, али ти нећеш да чујеш. Они несрећници који се гуре на оној фотографији су добри само да их заваре као оне у тенковима или да за њима иду они " Стаљинови одреди" са митраљезима и аутоматима за ликвидацију.

Ako želiš biti profesionalan vojnik, specijalac ili neki drugi kuracpalac naravno da trebaš godinama učiti.

Ali za guštera, običnog vojnika, bio on pešadinac, artiljerac ili inžinjerac ti je dosta desetak dana, ostalo naučiš u hodu.

- - - - - - - - - -

Šta da se kaže, noću je vozio bicikl i bio nišandžija na bestrzajcu.

Jok, navigao sam vatru artiljerisjkim dvogledom

2705_tmb_51397075_.42.40.jpg

i bio sam u tome opasno precizan. :lol:

Ako želiš biti profesionalan vojnik, specijalac ili neki drugi kuracpalac naravno da trebaš godinama učiti.

Ali za guštera, običnog vojnika, bio on pešadinac, artiljerac ili inžinjerac ti je dosta desetak dana, ostalo naučiš u hodu.

- - - - - - - - - -

Твоје ишљење Гуми, имаш право на њега, не мислим да се препирем око тога, бесмислено је.

Poslednja izmena:
Ineč, Rusi trenutno pokušavaju svašta kod Debaljčeva, ali su više puta odbijeni, tj, dobili su po piksi.

Javelin radi posao.

- - - - - - - - - -

Твоје ишљење Гуми, имаш птаво на њега, не мислим да се препирем око тога, бесмислено је.

Koliko ti znaš od vojne obuke danas ako si uopće bio u vojsci?

A da te mobiliziraju, za 7 dana bi bio na frontu.

- - - - - - - - - -

Interesantno .... A jesi dobio kakvo nagradno ??? ... slobodan vikend ... il bar prenociste ?? ... nagradno skracenje ?? ... mozda neki cin ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back