Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - VI deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rvaciju ce da sredi Putinov drugar Viktor Orban. Ima da proglasi personalnu uniju i da vrati rvate u stalu da timare konje.

Мкоже он да врати али само оно што је хрватско. Значи Хрватско Загорје а остало није ни мађарско ни немачко а ни италијанско него српско.

Казнени батаљон "Донбас" ликвидира цивиле. Немам коментар, уствари имам...ал' је гадан!!!

ovo je po svemu sudeci lose odradjen niskobudzetni vidoje projekat.Vidimo da se tri lika bacaju u vec pripremljenu jamu, i nakon toga par pistoljskih hitaca, u kom pravcu ,...ne vidimo tela sa povredama.Lose odradjeno,tu su bosnje majstori

Ja pravo da ti kazem ne bi voleo da se cela Ukrajna vrati RUsiji. Bolje da Galicija padne pod Poljsku ali bez Kolomije i Zakarpatije. Pa onda nek se Poljaci sa nacistima viju po karpatima.

Zakarpatija i Kolomija su bitni nama, jer ako Rusi ovladaju tim koridorom, to prakticno znaci da momentalno mozemo preko madjarske (orban je ruski covek) da se okrenemo Rusiji.

Na poljskoj kulturnoj sceni se trenutno dogadja mnogo toga antiukrajinskog u poslednje vreme. Pojavljuju se nove pesmice, tipa:

Posle toga, bice veoma mucno ukrajinisati po Poljskoj...:roll:

Poslednja izmena:
Na poljskoj kulturnoj sceni se trenutno dogadja mnogo toga antiukrajinskog u poslednje vreme. Pojavljuju se nove pesmice, tipa:

Пољаке нико ништа не пита, кад су на западу одлучили да у Украјини почне рат - Пољаци су морали послати њихове најквалитетније јединице у Украјину као подршку укро трупама, сад кад им враћају специјалце у црним врећама касно је за неку озбиљну промену. Не питају они ни много озбиљније државе попут Француске за мишљење а не тек неку тамо Пољску, сви има да играју онако како им се нареди. Једини излаз из кошмара је да ополченци потпуно растуре укро војску и плаћенике и сами исцртју нове границе, а то ће тешко ићи без озбиљне подршке Русије ополченцима.

Можда и то, ал главни проблем је што су заборавили да су Словени, као и украјинци који парадирају са наци ознакама, лудило... Бити нацист и Словен истовремено је жешћи нервни слом, другачије је тешко објаснити ту појаву. Ае хрвати, за њих је поуздано утврђено да они ни нису Словени, кукавичје јаје подметнуто Словенима, то су хрвати, из казахстанских степа, изузетак су само покатоличени Срби међу њима ал ни на њих се не може рачунати. Уопште гледано - Словени су у дефанзиви, погледај само простор бивше сфрј, скоро свугде се негира словенско порекло, у монтенегру трипују да су они некакви дукљани староседеоци Хелма, у БиХ су турци, у македонији трипују да су антички македонци, словенци се ложе на швабе... Чак и у бугарској је присутна теза да су бугари рођаци хуна и некакви татари а да су их Срби словенизовали на силу.

Можда и то, ал главни проблем је што су заборавили да су Словени, као и украјинци који парадирају са наци ознакама, лудило... Бити нацист и Словен истовремено је жешћи нервни слом, другачије је тешко објаснити ту појаву. Ае хрвати, за њих је поуздано утврђено да они ни нису Словени, кукавичје јаје подметнуто Словенима, то су хрвати, из казахстанских степа, изузетак су само покатоличени Срби међу њима ал ни на њих се не може рачунати. Уопште гледано - Словени су у дефанзиви, погледај само простор бивше сфрј, скоро свугде се негира словенско порекло, у монтенегру трипују да су они некакви дукљани староседеоци Хелма, у БиХ су турци, у македонији трипују да су антички македонци, словенци се ложе на швабе... Чак и у бугарској је присутна теза да су бугари рођаци хуна и некакви татари а да су их Срби словенизовали на силу.
95% не може бити изузетак.

--8.jpg

Украјинска артиљерија од ноћас туче Горловку, која је стратешки важан град - бране га одреди генерала Игора Брезлева, детонације се чују по свим деловима града.
Истовремено су украјински тенкови отворили ватру по насељима Изотово и Мичурино.
Такође је обновљено и гранатирање Доњецка и његовог аеродрома.
Командир одреда "Сомали" Гиви, који заједно са одредом "Восток" држи аеродром је упозотио : " ОНи спремају масовни напад, али смо ми спремни за све".
Приправност за могући украјински напад је објавила и бригада Алексеја Мозговоја "Призрак" уз напомену да је вероватноћа офанзиве веома велика".
Игор Стрелков, који је и упозорио да Укри могу да ударе на Доњецк и Макејевку је оценио да би Украјинци могли да одустану од планиране офанзиве јер су и Новотосија и Русија упозорене и изгубили су елемант изненађења, али је додао: "Ипак ништа није сигурно, јер су Украјинци америчке марионете".

Премијер Доњецка најављује жестоке сукобе

Активисти "Доњецке Народне Републике" планирају да поново заузму градове Славјанск, Краматорск и Маријупољ.
Премијер ДНР Александар Захарченко најављује да ће ускоро уследити периоди интензивних сукоба, преноси Танјуг.

"Ми ћемо поново заузети Славјанск, Краматорск и Маријупољ. Нажалост, било је немогуће мирно решење ставити у средиште преговора. Ми смо једини који се повинују режиму тишине", истиче Захарченко, а преносе РИА Новости.

Захарченко је, почетком седмице, истакао да гранатирање Доњецка подрива преговарачки процес између Кијева и ДНР.

"Нема више разговора о прекиду ватре. Наравно да нећемо сести за преговарачки сто са Кијевом", објашнајва Захарченко.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...ремијер+Доњецка+најављује+жестоке+сукобе.html

Мкоже он да врати али само оно што је хрватско. Значи Хрватско Загорје а остало није ни мађарско ни немачко а ни италијанско него српско.

Sve ce se dogovorimo. Ja licno mislim da nemamo demografskog potencijala za naseljavanje svega do linije KKV. Zato nama treba Vukovar, Dubrovnik sa okolinom a ostalo nek uzmu drugi i obavezno nek ociste od tzv "Hrvata". Nama je glavno da nema vise rvata, i treba nam izlaz na more kod Dubrovnika, ostalo nam ne treba.

Poljacima trenutno nije problem sto su ih Ukrajinci istrebili iz ukrajne. Oni hoce da fasisti isto to urade sa Rusima. Zato ih podrzavaju, i nikakvi filmovi to nece da promene.

Bas zato i ocu da Poljaci dobiju deo Ukrajne, jer ce onda da se zanimaju sa desnim sektorom.

Jedan, baš onako kvalitetan i nedvosmislen način da se kaže "mrš u ..čku ....rinu"

"Moskvu ne interesuje stav Zapada"

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=10&dd=23&nav_category=78&nav_id=915086

Retorika je postala više nego eksplicitna, eskalacija je neminovna

Ukrajinci svesno ili nesvesno srljaju u ozbiljnu katastrofu, vojnu pre svega.
Nije im baš pametno da kreću u ofanzivu u kojoj će biti objekat pokazne vežbe ruske strane

Јел знате шта је интересантно, између осталог? Лењин је пореклом из западне Украјине, одакле је отишао у Швајцарску. После је оклопним возом преко Немачке пребачен у Русију.

Koliko ja znam on je rodjen u Uljanovsku koji se tad zvao Simbirsk, posle je preimenovan po njegovom prezimenu Uljanov. Sto se genetike tice, ima Kalmicko poreklo i jos neke mesavine, mozda i ukrajinsko. Uglavnom, nije me mnogo zanimalo da istrazujem dublje jer je lik hovno, obican priserak i zlikovac.

Koliko ja znam on je rodjen u Uljanovsku koji se tad zvao Simbirsk, posle je preimenovan po njegovom prezimenu Uljanov. Sto se genetike tice, ima Kalmicko poreklo i jos neke mesavine, mozda i ukrajinsko. Uglavnom, nije me mnogo zanimalo da istrazujem dublje jer je lik hovno, obican priserak i zlikovac.

Русија је пре пар година објавила архивске документе који тврде потпуно другу причу, то именовање градова било је само да се завара траг, ал мрско ми сад да гуглам и тражим по нет-у...
Можда Лепи има те документе при руци и ако чита тему нек постује ту руску причу о Лењину.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back