Na primjer, ako se ukrajinska vojska homogenizira i ojača, a Novoruska politika oslabi zbog toga što nema niti jednog saveznika na svijetu, onda je sasvim moguće da će ih Ukrajinci pomesti, kao što bi i HV pomela moj haustor.
Vidi, ja razumijem da ti nemas pojma koji su ljudi koji tamo zive. To je malo drugaciji nacin razmisljanja. Oni su odlucili tamo napraviti drzavu. I pretci tih ljudi su se borili protiv najvece imperije tog vremena (turskog carstva) i odrzali taj teritorij. Prema turcima..EUropska unija i SAD su...ajmo reci drugaciji.
Sanse da ukrajinska vojska ojaca..su male do nikakve. Tak da ne bi rekao da ce se to dogoditi. A cak i ako ih potisnu prema rusiji..to ti samo znaci da ce se rusi ukljuciti.
Znaci, to je kao da ti proglasis drzavu u svom haustoru a prvi susjed (sa kojim si dobar) ti je vojska srbije. Koja je malo jaca od HV-a. ne puno...ali dovoljno. I dobar si sa prvim susjedom i on bi uletio boriti se za tebe.
SRH je po ustavu bila država i imala je svoje jasne granice, a granice Novorusije ne postoje, niti je to država ili republika po ukrajinskom Ustavu.
SRH je bila republika drzave SFRJ. Nije bila drzava..bila je u federaciji. Evo ti Ustav pa procitaj.
http://hr.wikisource.org/wiki/Ustav_Socijalisti%C4%8Dke_Federativne_Republike_Jugoslavije_(1974.)
A ovo za ukrajinu pretpostavljam da je isto tocno kao da je SRH bila drzava. Jer ti si procitao Ustav SSSR-a pa to mozes tvrditi ?
I sasvim si duhovit kada dovodiš pitanje legalnosti RH zbog toga jer ne priznaje Novorusiju.
Pa gle, ja to ne smatram duhovitim. Ja mislim da bi to mogao biti problem. Meni je receno kad je nastajala RH da je to borba za samostalnost i takve stvari. Doduse, recene su mi i druge stvari pa je ispalo da je laz.
Ako stvaranje RH nije bilo zbog " vjekovnu borbe hrvatskog naroda za svoju slobodu i samostalnost" onda se postavlja pitanje zasto je.
Ako je bilo zbog pljacke, onda bi se ja pozvao na Ustav SFRJ iz 1974 koji kaze da je izdaja zemlje tesko kazneno dijelo i da je za to predvidena smrtna kazna.
Jer ljudi koji su ginuli u hrvatskoj su ginuli zbog toga sto im je receno da je hrvatski narod tako odlucio. Nisu hrvati ratovali da udu u EUropsku uniju. I cisto da se razumijemo, ja u svojoj familiji imam i ratnih veterana i ranjenih i invalida i ljudi koji su bili u logorima i mrtvih. Dakle, moji su ratovali jer nam je receno da je tako odluceno na referendumu. I da je tako odlucio hrvatski narod.
Kako sam postivao volju hrvatskog naroda ja tako postujem i volju bilo koga drugog. Meni je to stvar principa. Za koji sam spreman ratovati.
A onda u takvoj situaciji RH sama dovodi sebe u pitanje i svoju legalnost. Jer ono sto vrijedi za RH vrijedi i za druge.
Kao sto rekoh, stvar principa.
Da bi se bolje razumjeli cisto da ti definiram sto je princip
princip = početak, poreklo, počelo, izvor, praizvor; načelo, osnov, praosnov, osnovni uzrok,
RH je legalna država od onog dana kada je primljena u UN.
ne, od tog dana je primljena u UN.
Ako te podupre dovoljna sila, onda te nije briga za pravo, ili točnije, onda imaš pravo na bilo što.
Znaci samo je stvar u sili ?
Pa sta ne kazes odmah..Sta mislis prema kome treba primjeniti vaspitno obrazovne mere. Da ne primjenujemo odmah silu.