Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - IV deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno, pa zar poštuju primirje koje su navodno prihvatili?

Očito da ne.

naravno da oni postuju primirje.zasto ce vojni helihopter nad slavjanskom? posao na izlet?

- - - - - - - - - -

Ja sam mislio da su ispod nule, slušajući komunjarsku propagandu...

bolje komunjarsku nego fasisticku.komunjare su razbile vas fasiste

naravno da oni postuju primirje.zasto ce vojni helihopter nad slavjanskom? posao na izlet?

Нацисти никада, а то нас учи историја нису поштовали та примирја. Та му примирја дођу само да онај који је поштен изгуби некакву позицију, верујући у те глупости.

Zamisli Fafko , za Rusiju je to relevantno :) .. to je spomenik Crvenoj armiji u Sofiji , u novije vrijeme predmet sporenja i rada političkih umjetnika koji brišu socijalističko sivilo :)

"23 februara 2014 spomenik osvanuo sa natpisom "Slava Ukraїni" i "Kaputїn" i nad njim naslikanom zastavom Ukrajine. Skulptura vojnika i zastavu iznad njega su također obojeni u boje Ukrajine -. plava i žuta [19] Solidarnost sa Ukrajinom je izražena nakon sedmica teških i krvavih protesta protiv vlade u Ukrajini i odbrane pro-europske orijentacije zemlje.

24. februara, Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je izrazilo ogorčenje : "Sa osjećajem duboke odbojnosti u Rusiji je primljena vijest o drugom slučaju vandalizma usmjerenog protiv spomenika Crvenoj armiji u centru glavnog grada Bugarske - Sofija u noći 23. februara" . Ministarstvo je poslalo protestnu notu Ministarstvu vanjskih poslova Bugarske sa zahtjevom za "temeljitu istragu ovog huliganskog incidenta i da se podigne optužnice protiv krivaca za nezakonito postupanje i poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se spomenik vratio u red". [21]

Dana 2. marta, spomenik je ponovo osvanuo sa natpisom u odbranu Ukrajine, ovaj put kao odgovor na invaziju ruskih trupa na poluostrvo Krim. Natpis glasi "Dalje ruke od Ukrajine", i precrtana je posveta "sovjetskoj osloboditeljskoj vojsci od zahvalnog bugarskog naroda". [22]

Dana 12. aprila je naslikan poljski vojnik koji maše bugarskom zastavom i ukrajinski vojnik do njega. Pod njima je crveni natpis "Katyn 5.iii '40". Pod centralnim kipom bijelim bojom je napisano "PUTIN GO HOME!"

http://bg.wikipedia.org/wiki/Паметник_на_Съветската_армия,_София

Samo za tebe još jedna nerelevantna :)
220px-%D0%9F%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F_2014-04-12.JPG
Afane, nisam citao majke mi, ali ima ki js ovog materijala? Odlican je :D

Na primjer, ako se ukrajinska vojska homogenizira i ojača, a Novoruska politika oslabi zbog toga što nema niti jednog saveznika na svijetu, onda je sasvim moguće da će ih Ukrajinci pomesti, kao što bi i HV pomela moj haustor.

Vidi, ja razumijem da ti nemas pojma koji su ljudi koji tamo zive. To je malo drugaciji nacin razmisljanja. Oni su odlucili tamo napraviti drzavu. I pretci tih ljudi su se borili protiv najvece imperije tog vremena (turskog carstva) i odrzali taj teritorij. Prema turcima..EUropska unija i SAD su...ajmo reci drugaciji.

Sanse da ukrajinska vojska ojaca..su male do nikakve. Tak da ne bi rekao da ce se to dogoditi. A cak i ako ih potisnu prema rusiji..to ti samo znaci da ce se rusi ukljuciti.

Znaci, to je kao da ti proglasis drzavu u svom haustoru a prvi susjed (sa kojim si dobar) ti je vojska srbije. Koja je malo jaca od HV-a. ne puno...ali dovoljno. I dobar si sa prvim susjedom i on bi uletio boriti se za tebe.

SRH je po ustavu bila država i imala je svoje jasne granice, a granice Novorusije ne postoje, niti je to država ili republika po ukrajinskom Ustavu.

SRH je bila republika drzave SFRJ. Nije bila drzava..bila je u federaciji. Evo ti Ustav pa procitaj.

http://hr.wikisource.org/wiki/Ustav_Socijalisti%C4%8Dke_Federativne_Republike_Jugoslavije_(1974.)

A ovo za ukrajinu pretpostavljam da je isto tocno kao da je SRH bila drzava. Jer ti si procitao Ustav SSSR-a pa to mozes tvrditi ?

:rotf:

I sasvim si duhovit kada dovodiš pitanje legalnosti RH zbog toga jer ne priznaje Novorusiju. :lol:

Pa gle, ja to ne smatram duhovitim. Ja mislim da bi to mogao biti problem. Meni je receno kad je nastajala RH da je to borba za samostalnost i takve stvari. Doduse, recene su mi i druge stvari pa je ispalo da je laz.

Ako stvaranje RH nije bilo zbog " vjekovnu borbe hrvatskog naroda za svoju slobodu i samostalnost" onda se postavlja pitanje zasto je.

Ako je bilo zbog pljacke, onda bi se ja pozvao na Ustav SFRJ iz 1974 koji kaze da je izdaja zemlje tesko kazneno dijelo i da je za to predvidena smrtna kazna.

Jer ljudi koji su ginuli u hrvatskoj su ginuli zbog toga sto im je receno da je hrvatski narod tako odlucio. Nisu hrvati ratovali da udu u EUropsku uniju. I cisto da se razumijemo, ja u svojoj familiji imam i ratnih veterana i ranjenih i invalida i ljudi koji su bili u logorima i mrtvih. Dakle, moji su ratovali jer nam je receno da je tako odluceno na referendumu. I da je tako odlucio hrvatski narod.

Kako sam postivao volju hrvatskog naroda ja tako postujem i volju bilo koga drugog. Meni je to stvar principa. Za koji sam spreman ratovati.

A onda u takvoj situaciji RH sama dovodi sebe u pitanje i svoju legalnost. Jer ono sto vrijedi za RH vrijedi i za druge.

Kao sto rekoh, stvar principa.

Da bi se bolje razumjeli cisto da ti definiram sto je princip

princip = početak, poreklo, počelo, izvor, praizvor; načelo, osnov, praosnov, osnovni uzrok,

RH je legalna država od onog dana kada je primljena u UN.

ne, od tog dana je primljena u UN.

Ako te podupre dovoljna sila, onda te nije briga za pravo, ili točnije, onda imaš pravo na bilo što.

Znaci samo je stvar u sili ?

Pa sta ne kazes odmah..Sta mislis prema kome treba primjeniti vaspitno obrazovne mere. Da ne primjenujemo odmah silu.

:manikir:

Na primjer, ako se ukrajinska vojska homogenizira i ojača, a Novoruska politika oslabi zbog toga što nema niti jednog saveznika na svijetu, onda je sasvim moguće da će ih Ukrajinci pomesti, kao što bi i HV pomela moj haustor.

SRH je po ustavu bila država i imala je svoje jasne granice, a granice Novorusije ne postoje, niti je to država ili republika po ukrajinskom Ustavu.

I sasvim si duhovit kada dovodiš pitanje legalnosti RH zbog toga jer ne priznaje Novorusiju. :lol:
Kada se to desi Novorusiji, nema ništa protiv da je smatram legalnom - ali do tada ostaje teroristička tvorevina.

- - - - - - - - - -

svajcarska je po TEBI teroristicka drzava?nije clanica UN

Kada se to desi Novorusiji, nema ništa protiv da je smatram legalnom - ali do tada ostaje teroristička tvorevina.

- - - - - - - - - -

Ako te podupre dovoljna sila, onda te nije briga za pravo, ili točnije, onda imaš pravo na bilo što.

znaci novorusiji nemoze niko nista? ima jedna velika sila iza nje PUTIN

Nema nikave veze sa tvojom konstatacijom , samo sam se nadovezala na temu inauguracije ..

"Porošenko je svoje bogatstvo stekao nakon raspada Sovjetskog saveza. Za razliku od većine oligarha u Ukrajini koji su tih godina jeftino dolazili u posed državne imovine, on je svoje bogatstvo sam stekao. Počeo je s prodajom kakaa, s vremenom je preuzeo više fabrika slatkiša, a na kraju je osnovao giganta Rošen koji po sopstvenim navodima godišnje proizvodi 450.000 tona slatkiša. Odatle potiče njegov nadimak kralj čokolade. Danas je Porošenko jedan od deset najbogatijih ljudi u Ukrajini. Vlasnik je i jedne fabrike automobila i autobusa, brodogradilišta i jedne televizijske stanice koja je uživo izveštavala o protestima s Trga nezavisnosti u Kijevu." http://www.dw.de/kralj-čokolade-i-finansijer-majdana/a-17662016

Ni prvi ni posljednji gardisti da se onesvijestio u počanom špaliru .. taj se zaljuljao u momentu prolaska , sve i da je to bilo prije nego je Porošenko prošao zar misiš da predsjednik treba da diže toga što se onesvijetio ? Sigurno da protokol predviđa i reakciju na takve rijetke slučajeve , obrati pažnju na slike http://ukranews.com/ru/news/ukraine/2014/06/07/124973 , to nije posao ni onih koji stoje u špaliru , a kamoli onoga ko je u svečanom mimohodu ..

Čisto sumnjam da je Porošenko Jevrej , isto su neki pisali za Putina , da je Jevrej možda bi mrzio Jevreje http://mondo.rs/a256906/Info/Svet/Politicar-Jevrej-koji-mrzi-Jevreje.html :)

Sve u svemu , 'malo više' si pristran ..

Nadovezi se na temu u naslovu - za promenu :D

Poslednja izmena od moderatora:
Nova Srbija i Slavjanoserbija su nastale jednovremeno. Zanimljivo je da je glava Nove Srbije bio Srbin pukovnik Ivan Horvat.A što se tiče tih naselja sa imenima iz Bačke, Banata, Srema, Slavonije, ... to je većinom slučaj sa Novom Srbijom. A to što su tamo postojali Vukovar, Vinkovci, ... to valjda govori dovoljno o suštini ovih današnjih istoimenih Gradova i naselja. Ova druga grupa Srba (Donbašana) se naselila u okolini tvrđave Tor ( Današnji Slavjansk) a predvodio ih je "crnogorski" major Ivan Albanez. Glavni grad je bio Bahmut, današnji Artjomovsk, onaj gradić sa ogromnim skaldištem oklopnih vozila i tenkova.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7b/New_serbia_slavo_serbia-sr.png
Sasvim je izvesno da među opčencima u Donbasu ima podosta potomaka tih doseljenih Srba ali ipak većina Donbašana su potomci domicilnih Kozaka i Rusa doseljenika iz Velike Rusije.

SRH je bila republika drzave SFRJ. Nije bila drzava..bila je u federaciji. Evo ti Ustav pa procitaj.

http://hr.wikisource.org/wiki/Ustav_Socijalisti%C4%8Dke_Federativne_Republike_Jugoslavije_(1974.)

A ovo za ukrajinu pretpostavljam da je isto tocno kao da je SRH bila drzava. Jer ti si procitao Ustav SSSR-a pa to mozes tvrditi ?

Po Ustavu iz 74. je SRH bila nacionalna država hrvatskog naroda, tid.
Tako piše, crno na bijelo.

Ustav SSSR nije relevantan, jer je Ukrajina priznata i samostalna država i prije ovoga s Novorusijom.
Nisam čitao ni ukrajinski ustav, ali tamo se apsolutno sigurno ne spominje "Novorusija", ni kao republika ni kao država.

Ustav SSSR nije relevantan, jer je Ukrajina priznata i samostalna država i prije ovoga s Novorusijom.
Nisam čitao ni ukrajinski ustav, ali tamo se apsolutno sigurno ne spominje "Novorusija", ni kao republika ni kao država.
И српског народа. Касније су то усташе измениле што је довело до револта Срба који су дали највећи допринос у уништавању злочиначке фашистичке творевине НД Хрватска.

Nova Srbija i Slavjanoserbija su nastale jednovremeno. Zanimljivo je da je glava Nove Srbije bio Srbin pukovnik Ivan Horvat.

horvat = hrvat

Etimologija

Prezime izvedeno iz mađarskog naziva za Hrvate - Horvát. Spominje se još 1533.

Citiraj tocan clanak

И српског народа. Касније су то усташе измениле што је довело до револта Срба који су дали највећи допринос у уништавању злочиначке фашистичке творевине НД Хрватска.

Ajde da o tome ne trkeljamo, jer ako netko spomene famoznu "konstitutivnost", ode tema o Ukrajini u curac. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back