Ok, procitao sam ceo post, mozda malo na brzinu, pa mi je nesto promaklo, ali da ti vec znas koji je tvoj glavni problem: manjak samopouzdanja. Ovi ti kazem kao neko ko je imao iste probleme, "joj gde je, joj a sta radi, joj ala cu da je smaram i ispitujem sa kim je bila kada dodje". To ubija vezu veruj mi. Ako te devojka voli i ako je dobra osoba, nema potrebe za time. Ako hoce da te prevari i ostavi, ostavice te, dzaba ti sto ljubomorises i sto kidas zivce, jer kraj je isti. A mislim da se instant vezujes, jer ti ocajnicki treba neko, znam takve ljude, i ja sam takav bio. Neko ti je ceo svet a kada ode ili ispadne nesto, razocaras se a onda mucak. Danas ne radim tako, danas sam ja sam svoj svet, trudim se da budem srecan i zadovoljan kada sam sam, a kada sam sa nekim taj neko me samo dopunjije, a nikako nije centar mog sveta i neko koga trebam da oblecem i cuvam non stop. Mozda i gresim sto se tako ponasam, nekome deluje hladno, ali sta cu. Opeces se jednom, naucis se, i ne zelis posle jednog pogleda da je zenis.
Sa devojkom ne moras "muski" tj. sta znam, mozda nisam najbolja osoba da delim savete, ali i ja imam taj rad, da se ne javim po ceo dan ili nekada i duze, ne sada jer sam ja neki opasni baja, vec jer sam takav jer mi treba prostora ponekada, i veruj mi kod nekih to pravi samo kontraefekat, delujes hladno, nezainteresovano i na kraju dobijes nogu zbog toga. Moras zapitati sebe, zasto se osecas inferiorno? Delujes kao normalan momak,samo treba malo vise samopouzdanja. Secam se kako sam davio jednu devojku, imao sam neke sumnje koje su na kraju ispale istinite, ali mogu da joj zamislim kako joj je bilo kada je ispitujem a gde je, a sta radi. Pa bio sam tada tvojih godina, mozda cak i malo stariji. Sada nemam taj problem, osecaj inferiornosti je tu jos uvek, ali mu se ne predajem, a mene sada neko to ispituje, a gde si, a ovo, a ono, a sto ovako, a zasto to onako (opet neko sa istim tim problemom), tako da znam kako ta nesigurnost nekada ume da smeta i ubija stvari. U svakoj vezi moras ostaviti malo prostora onoj drugoj strani da dise. Ako se ne javi, mozda nema kredita, ili sta vec, mozda nece, ne vredi da lupas previse glavu oko toga. Necu da generalizujem, ali ima nezrelih devojaka (kao i muskaraca), i to ne samo od 18 i mladje, vec i starijih koji se ponasaju tako kao ti, a neke i vole da igraju te igrice, toplo-hladno, ne znaju sta hoce i sl. Naravno, to ne znaci da nema dobrih i zrelih devojaka, samo moras naci neku sa kojom ces se psihicki i emotivno poklopiti.
Moj savet ti je, pusti devojku da zivi, ne davi, ako se ne javi posle 2,3h ok, bezveze je sa njene strane, iskuliraj malo, posalji poruku sutra ili je pozovi, nemoj odma' joj sta radi, je l' je ljuta, da l' je sa nekim drugim, ja sam luzer, planira sigurno da me ostavi. A mozda i ti malo previse dramis, obicno to muskarce odbija kada devojke rade i kada su "jao sta radi, on sada juri neku drugu, da me voli zvao bi me vec", ako to radis, onda devojka mozda samo izbegava bespotrebnu dramu. Oseti se to, ne bukvalno, ali ta nesigurnost, da moras stalno da nekog proveravas gde je, sta je, kako je, a to ume da odbije ljude. Nisi ti tu previse dobar, ti si kakav jesi, i nema nista loseg u tome, samo ako recimo 15 dnevno zoves devojku i saljes joj sms, ili sta vec, jeste sve to lepo, ali mozda je gusis, mozda nekada ne moze da ti odgovori pa ti krenes njoj jao, a sto mi ne odgovaras, duso, srecno, ne volis me vise, a to ubija i smara. Pusti je da zivi svoj zivot, ti zivi svoj, daj joj slobode, i ne lupaj glavu previse.