Pretučen mladić koji je na štakama pešačio sa studentima po Srbiji: "Pao sam bez svesti"

kapetanmark

Legenda
Poruka
56.370
https://www.021.rs/story/Info/Vojvo...-studentima-po-Srbiji-Pao-sam-bez-svesti.html

Aleksandar Jovanov iz Taraša, mladić koji je na štakama pešačio sa studentima po Srbiji, objavio je na svom Instagram profilu da je sinoć pretučen.

1749738254875.png

1749738302605.png

Aleksandar Jovanov je u video poruci objavljenoj na Instagramu ispričao da je sinoć vozio devojku iz Taraša za Zrenjanin i da je, kada su ušli u grad, počeo da ih prati automobil u kome su bile četiri mlađe osobe, prenosi zrenjaninski.com.

"Sve vreme su išli iza nas i provocirali, ali nisam reagovao. Parkirao sam se u naselju 4. jul i sa devojkom izašao iz auta. Kada sam napravio nekoliko koraka, njih trojica su izašla iz vozila. Jedan je stao sa moje leve strane, a dvojica iza leđa. Okrenuo sam se ka jednom od njih i on je pošao da me udari. Izmakao sam se i gurnuo ga. U tom momentu je moja devojka stala između nas, pa sam krenuo da je pomerim da ne bi slučajno nju udario. Onda me je jedan od njih, koji je stajao ispred mene, udario u bradu i tada sam pao na zemlju. Dok sam ležao, oni su me šutirali i gazili sve do jednog momenta dok nisu otišli", objavio je Aleksandar Jovanov.

Dodao je da mu je krivo što se sve to desilo, ali da treba mnogo više da bi ga zaustavili.

"Danas se osećam dobro. Ispratio sam drugare koji pešače do Novog Bečeja, trebalo je i ja da pođem sa njima, ali ću odmoriti danas i sutra", poručio je Jovanov.

Onako iz glave: Petar Živković, Ana Vučak, Milan Stanković, Boško Jolović, Neven Jovanović, Pavle Šebek, Sonja Ponjavić, Natalija Jovanović, evo sad i Aleksandar Jovanov, petoro studenata i dvoje građana iz Čačka koji su pokušali da im pomognu kad ih je organizovano fizički napalo 25 crnokapuljaša, i još ko zna koliko u medijima neimenovanih fizički napadnutih ljudi od strane režimskih batinaša. Napadi pesnicama, nogama, palicama, šipkama, letvama, čekićima, kaiševima, noževima, vozilima...

...​

12.06.2025 • 14:46

Vucic je najavio da ce drzava birati trenutak kada ce da zavede red.
Izgleda da je izabrao i trenutak i nacin.

Dušan Ž.​

12.06.2025 • 14:09

Kao član SNS-a kažem ovo je rapad i rasulo države.

Kiš Iva​

12.06.2025 • 14:08

Vućić jugend na delu.

nacićaci u akciji !!​

12.06.2025 • 14:05
nacićaci u akciji !!
nacićaci u akciji !!

Kraj vam je​

12.06.2025 • 13:54

Kakve junoše, čopor na jednog, bando raspala!

Samo pitam​

12.06.2025 • 13:47

Hoce ga licno ministar primiti u bolnicu? Jesu i ovo heroji vase Srbije. Zalosno, ali se plasim da kako su krenuli svako od nas koji deugacije misli postaje meta.

tika tak​

12.06.2025 • 13:29
odletit ćemo
Esenesljiva korupcija nekažnjeno ubija, falsifikuju rezultate izbora pod zaštitom policije, premlaćuju, pljačkaju, nema odgovornosti, nema sudske vlasti, mediji koji o tome izveštavaju se perfidno guše.. Ako stvarno misle da mogu da doziraju nasilje, i da neće doći do sveopšteg krvoprolića, isti ti su mislili i da 300 tona betona može da lebdi u vazduhu. Idemo u katastrofu, opušteno. Sve je u Beogradu, i predsednik, i vlada, i skupština, i sud, i tužilaštvo. Ili stotine hiljada nas da ode i da oslobodi državu od AVdrža, ili da nas ovako jednog po jednog pa koliko im ko naplati. Hapse za jaja i brašno, hapse i nizašta. Pa kad već hapse, neka imaju i zašto? Stvarno nema više smisla komentarisati.

Novosadjanka​

12.06.2025 • 13:26
Podrška
Podrška za ovog inspirativnog mladog čoveka!

Robin Hud​

12.06.2025 • 12:54
Da
Sad ce predsednik da ga pozove u kabinet.
Ministar zdravlja da ga vozi u kolicima.
Svi zivi mediji da rade interviju.
Predsednica skupstine da napadace naziva n* falangama.
Policija da pohapsi sve napadace.

Antuntun​

12.06.2025 • 12:50

Ti koji su ga napali su junaci, a on je naci, za njega nema invalidskih kolica, nema ministra da ga pregleda, nema da ga predsednik prima i da preti napadačima, nema da ga superelokventna predsednica skupštine vodi kući da vidi majku, nema ekspresnog hapšenja svih koji su se našli u krugu od dva kilometra. Treba da bude srećan ako ne bude uhapšen jer je remetio javni red i nasilno se ponašao na sportskoj priredbi i ako ne dobije godinu dana kućnog pritvora. I nadasve treba da bude srećan i zahvalan što su ga samo prebili, a nisu ga ispolivali pivom. Zbog prskanja pivom bi završio na VMA, telesni oporavak bi trajao mesecima, a duševni ko zna koliko jer bi mu ostao posttraumatski stres do kraja života.

Podbara​

12.06.2025 • 12:40

"Ako postoje Ustav i zakoni u ovoj državi, policija, tužilaštvo i sudstvo će brzo otkriti ko je napao Jovanova i strogo kazniti počinioce", poručuju iz opozicije."

Ne postoje. To je, do sad, kristalno jasno svima.
Sve što studenti imaju smo mi - građani, da ih branimo od ćaci sudija, ćaci Tužilaštva, od polićacija pogotovo.
Ovom hrabrom, mladom čoveku želim brz oporavak.

Đorđe​

12.06.2025 • 12:38

Užasna ilustracija našeg društva.
To je to.

Mićo​

12.06.2025 • 12:32

Pravo lice napredne Srbije, samo tuci slabije i malobrojnije od sebe...

Suština​

12.06.2025 • 12:31
Podrška Aco!
Represija prešla u fašizam.

ALI!

"Prvo će ti se smejati, potom će te ignorisati, onda će se boriti protiv tebe, zatim ćeš pobediti." - Mahatma Gandi

nema​

12.06.2025 • 12:30
VMA
Žao mi je što to čujem,ali sam siguran da će ga kao i njegovog kolegu pregledati lično ministar zdravlja i da će na VMA dobiti adekvatno lečenje, te da će u rekordnom roku biti identifikovani i procesuirani počinioci.

Samo pitam​

12.06.2025 • 12:28

Hoće hulja opet reći da su ovo heroji?

Novosađanka​

12.06.2025 • 12:25
Nema
Ja više nemam reči

Jesu poleteli presenik i poluusmeni fikus da kenyaju pred kamerama o tome kako su hteli da ga ubiju, o fašizmu, nacizmu i ustaškim falangama zbog ovog dečka, je li poleteo doktor Života da dečku obezbedi kolica i temeljni medicinski pregled nakon ovoga kao što su poleteli za Pavlovića kad su ga isprskali vodom? Inače, šta kažu, je li uspela reanimacija, živ li je ćaci?

Jesu poleteli presenik i poluusmeni fikus da kenyaju pred kamerama o tome kako su hteli da ga ubiju, o fašizmu, nacizmu i ustaškim falangama zbog ovog dečka, je li poleteo doktor Života da dečku obezbedi kolica i temeljni medicinski pregled nakon ovoga kao što su poleteli za Pavlovića kad su ga isprskali vodom? Inače, šta kažu, je li uspela reanimacija, živ li je ćaci?
zlatibor loncar spremio invalidska kolica ?

Ma otkud znam ko ih je spremio, gledao sam par sekundi snimka i video sam Lončara i onog debila u kolicima, to mi bilo dovoljno, pritisak sebi nabio 300 sa 200.
pitam cinicno, jel i ovom mladicu loncar spremio invalidska kolica ?

mislim, pravila su za sve ista .

il pak nisu...

Da li će da ostanu dosledni i ponovo da se ne oglašavaju kao i u prethodnim slučajevima otvorenog napadanja na učesnike protesta i kmeče samo kako je polivanje vodom nacizam i fašizam?

A odakle tebi pravo da taguješ, gnjaviš i prozivaš učesnike foruma.

Sasvim je jasno da je premlaćivanje invalida zločin i da to može učiniti samo poslednji huliganski ološ. Samo je gadljivo tvoje neskriveno likovanje zbog tog premlaćivanja zarad pokušaja relativizacije nekog drugog nasilja koje opravdavaš.

Ko stoji iza ovoga ?

Nekoliko mogućih odgovora i razmatranja s tim u vezi:

1. vlast

Ako vlast želi da ograniči kretanje ili zaplaši učesnike protesta može ih jednostavno uhapsiti.

2. random huligani sa ili bez političke pozadine

Vrlo verovatno.

Učesnika protesta ima na hiljade i hiljade i po zakonu verovatnoće neko će od njih jednog dana biti učesnik neke tuče, biti premlaćen ili nekoga premlatiti bez ikakve političke pozadine. Već sada vidimo da slična prebijanja i bilo kakvi incidenti u koje su upetljani blokaderi bivaju politizovani čak i kad se dokaže da nemaju političku pozadinu, uz obavezno opravdavanje javnog i i otvorenog linčovanja lica koja su u tim usijanim glavama označena kao "ćaci".

Primera radi, nedavno je blokader čije se ime ovde takođe spominje u kontekstu nekakvog premlaćivanja, prema nalazima policije zapravo učestvovao u tuči zbog navijačkih obeležja.

Ako je motivacija huligana protivljenje blokadama, poruka ovog premlaćivanja je nejasna. Čak i da uđemo u taj pomračeni um, nejasno je kakvu poruku može neko poslati premlaćivanjem jednog anonimnog učesnika protesta u kojem je uzelo učešće na desetine hiljada lica. Jasno je da napadači nikakvu širu podršku za ovo neće imati.

3. oni kojima ovo prebijanje odgovara jer ga koriste za skupljanje političkih poena i relativizaciju nekog drugog nasilja

Vrlo verovatno.

Poruka premlaćivanja Miloša Pavlovića i njegovih prijatelja Vladimira Baraća, Luke Laloševića i još jednog koji je udaran po operisanom bubregu, je da se “ćaciji” ne smeju slobodno kretati gradom, ne smeju boraviti u Studenjaku, ne smeju popiti piće u kafiću i moraju biti isterani odatle opkoljavanjem, urlikanjem, drekom i batinama. Batinjanje se sastojalo udaranjem po glavi, leđima, bubrezima, stomaku...a udaranje šakama se lepo vidi na snimcima. Još teže povrede su izbegnute bekstvom, a ne milošću napadača. Dakle, tu čak stepen povreda nije toliko važan koliko poruka da su "ćaciji", naročito ti "nulti ćaciji" iz Pionirskog parka, lica za odstrel prema kojima ne treba imati milosti. Sama satanizacija "ćacija" je od početka imala za svrhu zaplašivanje protivnika blokada.

Čitav slučaj proterivanja “ćacija” iz Studenjaka je svečano proslavljen na blokaderskim medijima, traži se puštanje na slobodu batinaša koji su dobili status heroja, a batinjanje se relativizuje papagajski ponavljanjem da je u pitanju obično "polivanje vodom". Nema čak ni najmanjeg razloga za sumnju u pogledu motiva napada jer je reč o napadu na simbola, osobu koju zovu “nulti ćaci” i njegovu pratnju takođe “ćacije” (u realnom životu to su studenti sa najboljim prosekom, a mašti blokadera osobe bez ikakvih kvalieta tkz. ćaciji). Njih nisu napali random huligani, bez jasnih motiva, a iza napada je simbolički stajao dobar deo blokaderske populacije podrškom batinašima.

Da li ti je malo jasnija razlika između tog slučaja i ovoga kojeg niko neće proslavljati, niti će tražiti puštanje na slobodu batinaša čak i da se sazna da napad ima političku pozadinu što je malo verovatno sledeći nekakvu logiku?

zalosno je to sto policija u civilu je deo tima cacija
Policija je dno dna. Od glave do repa. Taktike iz doba komunizma i socijalizma još uvek nisu napuštene. Kultura i ophođenje je za gađenje. Nivo korupcije za žaljenje, a profesionalizma za svaku osudu. Da je drugačije, ne bi se dešavalo to što se dešava, ne bi bilo toliko sudskih sporova, ne bi se dešavala brutalna tortura i ubistva u prostorijama MUP-a poput onog nesrećnika pritvorenog u Boru o kojem se ćuti godinu dana, ne bi 70% javnog mnjenja iskazivalo nepoverenje policiji, ne bi žandarmerija tukla bez razloga kao što je ono ***** kolegi umalo izbilo oko bez ikakvog razloga, ne bi operater 192 na prijavu gorepomenutog napada 25 batinaša na studente reagovao sa "ti mene zajebavaš, dečko" i prekinuo vezu...

Pazi ovu kulturu izražavanja pripadnika organa reda. To se kod nas ceni i bodri rečima "bravo, tako treba". Ljudi nemaju svest o "power trip" konceptu, vole jaku ruku, prebijanje učesnika protesta, priželjkuju ekstremnije metode, naslađuju se njima...
https://www.reddit.com/r/serbia/s/MUmGoXN6AY

Narode dokle će da te biju krimosi sa dna kace?
Sve pamte kao i ovog invalida koji je pešačio sa studentima. Dočekali ga.
Poslali su poruku da svi znaju koji budu uočeni šta ih čeka.

Klasična poruka mafijaska.

Strah da ti uteraju narode.
To što vidiš da ih puštaju, neke ni ne procesuiraju, da te još više obeshrabre i uplaše...

Narode lome te bejzbol palicom, šaketaju te psi ulice, gaze te autom, biju ti invalide i sve se to pravda...

Dokle će te narode kriminalci i narko dileri tući...

Narode potomče Solunaca sta si dočekao...

Poslednja izmena:
A odakle tebi pravo da taguješ, gnjaviš i prozivaš učesnike foruma.
Odakle tebi pravo da dovodiš u pitanje moja prava da slobodno koristim funkcije foruma čime ne krstim nikakva pravila? Nemam za šta da se tebi ili ikom drugom pravdam, ali prozivam konkretno forumaše koji su se više puta oglašavali povodom fiktivnog fizičkog nasilja jedne strane i licemerno ćutali na realno i dokumentovano nasilje druge strane, ili ga prosto relativizovali i pravdali, tokom verbalnih sukoba sa mnom. Tako da je ovo prozivanje samo nastavak našeg dijaloga. Eto, sad znaš i s kojim motivima ih prozivam, nadam se da sam ti zadovoljio znatiželju.

Sasvim je jasno da je premlaćivanje invalida zločin i da to može učiniti samo poslednji huliganski ološ.
Jeste. I prozvani forumaši čak ni toliko sebi ne dozvoljavaju da izjave, kao sto si sada ti, istovremeno kritikujući druge da se navodno ne ograđuju od nasilja (iako se ograđuju).

Samo je gadljivo tvoje neskriveno likovanje zbog tog premlaćivanja zarad pokušaja relativizacije nekog drugog nasilja koje opravdavaš.
Niti likujem niti ikakvo nasilje opravdavam, to je isključivo tvoja lična percepcija koja sa stvarnošću nema nikakve veze i optužba koju s gnušanjem odbacujem.

Ko stoji iza ovoga ?

Nekoliko mogućih odgovora i razmatranja s tim u vezi:

1. vlast

Ako vlast želi da ograniči kretanje ili zaplaši učesnike protesta može ih jednostavno uhapsiti.

2. random huligani sa ili bez političke pozadine

Vrlo verovatno.

Učesnika protesta ima na hiljade i hiljade i po zakonu verovatnoće neko će od njih jednog dana biti učesnik neke tuče, biti premlaćen ili nekoga premlatiti bez ikakve političke pozadine. Već sada vidimo da slična prebijanja i bilo kakvi incidenti u koje su upetljani blokaderi bivaju politizovani čak i kad se dokaže da nemaju političku pozadinu, uz obavezno opravdavanje javnog i i otvorenog linčovanja lica koja su u tim usijanim glavama označena kao "ćaci".

Primera radi, nedavno je blokader čije se ime ovde takođe spominje u kontekstu nekakvog premlaćivanja, prema nalazima policije zapravo učestvovao u tuči zbog navijačkih obeležja.

Ako je motivacija huligana protivljenje blokadama, poruka ovog premlaćivanja je nejasna. Čak i da uđemo u taj pomračeni um, nejasno je kakvu poruku može neko poslati premlaćivanjem jednog anonimnog učesnika protesta u kojem je uzelo učešće na desetine hiljada lica. Jasno je da napadači nikakvu širu podršku za ovo neće imati.

3. oni kojima ovo prebijanje odgovara jer ga koriste za skupljanje političkih poena i relativizaciju nekog drugog nasilja

Vrlo verovatno.

Poruka premlaćivanja Miloša Pavlovića i njegovih prijatelja Vladimira Baraća, Luke Laloševića i još jednog koji je udaran po operisanom bubregu, je da se “ćaciji” ne smeju slobodno kretati gradom, ne smeju boraviti u Studenjaku, ne smeju popiti piće u kafiću i moraju biti isterani odatle opkoljavanjem, urlikanjem, drekom i batinama. Batinjanje se sastojalo udaranjem po glavi, leđima, bubrezima, stomaku...a udaranje šakama se lepo vidi na snimcima. Još teže povrede su izbegnute bekstvom, a ne milošću napadača. Dakle, tu čak stepen povreda nije toliko važan koliko poruka da su "ćaciji", naročito ti "nulti ćaciji" iz Pionirskog parka, lica za odstrel prema kojima ne treba imati milosti. Sama satanizacija "ćacija" je od početka imala za svrhu zaplašivanje protivnika blokada.

Čitav slučaj proterivanja “ćacija” iz Studenjaka je svečano proslavljen na blokaderskim medijima, traži se puštanje na slobodu batinaša koji su dobili status heroja, a batinjanje se relativizuje papagajski ponavljanjem da je u pitanju obično "polivanje vodom". Nema čak ni najmanjeg razloga za sumnju u pogledu motiva napada jer je reč o napadu na simbola, osobu koju zovu “nulti ćaci” i njegovu pratnju takođe “ćacije” (u realnom životu to su studenti sa najboljim prosekom, a mašti blokadera osobe bez ikakvih kvalieta tkz. ćaciji). Njih nisu napali random huligani, bez jasnih motiva, a iza napada je simbolički stajao dobar deo blokaderske populacije podrškom batinašima.
Izražavam punu podršku zasluženoj satanizaciji mafije (vrha države) i njihovih saradnika (takozvanih ćacija) u svakom mogućem pogledu i iza toga stojim, kao što podržavam i satanizaciju svakog (npr. pripadnika nekih opozicionih partija) ko pokuša da instrumentalizuje i politizuje studentske i građanske proteste. Nasilje ne opravdavam, kao što sam već rekao, ali ga itekako razumem. Rečnikom poštovalaca lika i dela Predsednika Republike Srbije - "A, što provociraju? Da ne provociraju, niko ih ne bi dirao". Samo što pomenuti poštovaoci i navijači ovim rečima komentarišu npr. novinare i reportere koji obavljaju svoj posao (snimanje je njima provociranje). A za mene je širenje laži i mržnje i huškanje na podele i građanski rat provociranje. U engleskom postoje izrazi "you made your own bed, now lie in it" i "fck around and find out". Kod nas se kaže "tražiti đavola" ili "čačkati mečku". Šta su tražili, malo su vala i dobili. Tako je kako je, nažalost.

Da li ti je malo jasnija razlika između tog slučaja i ovoga kojeg niko neće proslavljati, niti će tražiti puštanje na slobodu batinaša čak i da se sazna da napad ima političku pozadinu što je malo verovatno sledeći nekakvu logiku?
Prođi malo kroz društvene mreže pa se onda vrati i reci da niko neće proslavljati ovo premlaćivanje ili tražiti puštanje na slobodu odgovornih, ako im se ikada uopšte i utvrde identiteti i isti privedu pravdi. Nisam se zavlačio po prorežimskim grupama ali po onome što sam mogao da pročitam u komentarima ispod objavljene vesti, zaključio bih da je u toku slavlje među 50+ populacijom. Otprilike kakvo je bilo i u svim prethodnim slučajevima napada na učesnike protesta ili one koji im izražavaju podršku.

Back