PRETPLATA

Covek koji vodi televiziju bi morao znati kako da zaradi novac. Zasto se ne bavi produkcijom, ne salje ekipe da prave interesantne emisije koje bi posle otkupljuvale strane i ostale televizije? RTS mora da plati preuzimanje kvalitetnih emisija i dokumentaraca od BBC i drugih televizija. Motaju biti malo kreativniji, plodniji jer kvalitetne emisije koje bi on morao platiti ja gledam na Discovery, History, National Geographic i Eurosport. Zasto onda ima toliko zaposlenih koji traze platu a ne proizvodi nista pozeljno, edukativno. Ovako, gledamo svadbu za 48 sati i trecerazredne sapunice i pokoji dobar film. Neka nauci ponesto o poslu kojeg se prihvatio ili neka ga ostavi.

ljudi,pa vi se jos nervirate oko toga.....ajde,udahnite duboko,mislim to nece znaciti da necete placati pretplatu,ali bice vam lakse...jer vrtimo se u krug oko tog kvaliteta RTS-a i da li je vredan placanja,a od svog tog nerviranja,ama nista ne dobijamo...

Lucky girl:
ljudi,pa vi se jos nervirate oko toga.....ajde,udahnite duboko,mislim to nece znaciti da necete placati pretplatu,ali bice vam lakse...jer vrtimo se u krug oko tog kvaliteta RTS-a i da li je vredan placanja,a od svog tog nerviranja,ama nista ne dobijamo...
Bar se praznimo...

Serijski_Ubica:
Stvarno? da li je moguce da sam toliko off date ? Sutra cu da se raspitam. Ali ipak, navikao sam da mi je tv free of charge, jedva sam zagrizao placanje kablovske. Nisam ni siguran zashto oni traze taj novac, koji im je izgovor?
Nemojmo gledati kablovsku - ajmo svi RRRTTTSSS

inače među prvima sam pisao direktoru RTS-a, misliš da sam dobio odgovor? kao što kolega kaže ŠIPAK. već tri dana vrtim info telefone njihove od 100 pokušaja možda jedan dobije vezu, jer jako su zauzeti ( broje naših 300 dinara po glavi) , a ona jedna uspela veza odzvoni...PA DRUGARI MENI TAKVA TELEVIZIJA NE TREBA GDE SU SVA VRATA ZAKLJUČANA

BeeRman:
Znas kako mozda to zaista deluje kako kazes ali kada ti dodje uz racun za struju koji iznosi,bar kod mene, 3500 din pa jos i 300 a za sta....
A sto se tice onih formulra za neplacanje i to ..pa samo da bi popunio obrazac ja treba da se j***m sa milion papira koji su potrebni za to i to je pitanje mogu li ih i u kom vremenskom periodu pribaviti a dotle bato 300 po 300 pa ti vidi.
NE BRINI BATO, sad će izmisliti tarifnu zonu kod kupovine hleba, Nisu čuo za to?

BG5:
U Engleskoj je kazna od preko 1000 EVRA ako se ne placa TV pretplata

Using a TV or any other device to receive or record TV programmes (for example, a VCR, set-top box, DVD recorder or PC with a broadcast card) without a without a valid TV Licence is against the law and could lead to prosecution and a fine of up to £1,000, not to mention the embarrassment and hassle of a court appearance.
http://www.tvlicensing.co.uk
u pravu si...ako NEĆEŠ da gledaš RTS ili nemaš toliko da odvojiš - mesto ti je tamo gde se kažnjavaju takvi - ili možda mesto u ćuzi?

King 7:
Covek koji vodi televiziju bi morao znati kako da zaradi novac. Zasto se ne bavi produkcijom, ne salje ekipe da prave interesantne emisije koje bi posle otkupljuvale strane i ostale televizije? RTS mora da plati preuzimanje kvalitetnih emisija i dokumentaraca od BBC i drugih televizija. Motaju biti malo kreativniji, plodniji jer kvalitetne emisije koje bi on morao platiti ja gledam na Discovery, History, National Geographic i Eurosport. Zasto onda ima toliko zaposlenih koji traze platu a ne proizvodi nista pozeljno, edukativno. Ovako, gledamo svadbu za 48 sati i trecerazredne sapunice i pokoji dobar film. Neka nauci ponesto o poslu kojeg se prihvatio ili neka ga ostavi.
...he he he he he vidiš da može i ovako da se zaradi. HOĆEŠ? - NEĆEŠ? M O R A Š!!!!!

chuncha:
Nazalost,u ovoj organizovanoj i civilizovanoj drzavi,nije ni na jedan drugi nacin moguce obezbediti finansiranje drzavne televizije,pa ce se to izvrsavati putem pretplate...Inace,nemojte misliti da je to tako neobicno,postoji i u svim(ili skoro svim...) evropskim drzavama,npr. u Italiji gde je godisnji iznos za preptlatu oko 100 evra...
možda i u Italiji minimalac nepunih 100 Eura

Tzar:
Pretplata je postojala i kod nas. Ali u to vreme sam imao veci dzeparac nego shto danas imam platu. Naplacivati pretplatu danas (i to josh za RTS) je blago receno nemoralno.

A gospoda na vlasti neka izvole pa neka naprave ovde italijanski standard, pa ce onda svako rado dati 100 evra za pretplatu.
reč je o tome da nem uopšte ne treba RTS ni sa Italijanskim standardom ni bez, pa čoveče ovi nas javno kradu

Evo da se josh malo bavimo matematikom.

U Engleskoj je dakle pretplata 120 funti godisnje = 10 funti mesecno.

Prosecno plata u istoj toj Engleskoj je oko 2000 funti. Shto znaci da stanovnici te drzave placaju 200 ti deo jedne prosecne plate mesecno.

Prosecna plata u Srbiji je oko 15000 din / 200 = 75 dinara.

300 / 75 = 4

Shto znachi da mi pretplatu placamo procentualno 4 puta vishe nego stanovnici Engleske.

O tome da ovde nekome znaci i 300 din, a tamo 10 funti ne znachi nishta mozemo drugi put.

A za sada da samo napomenem da tamo postoji chitav niz olakshica kojih kod nas uopshte nema. Na pr. ljudi stariji od 75 godina ne placaju pretplatu (a ovde i moja baka od 80 godina treba da placa), ako imash vishe stanova ne placas svuda po deset funti nego dobijesh popust (a ovde svuda po 300 i za shupu, i za plac...) itd.

BeeRman:
Ama i da je 30 dinara ..naplacuje se po strujomeru,pa da li ti imao garazu ili vilu ista stvar,pa znate li vi koliko strujomera ima u srbiji pa eto sracunajte ,ustvari 30Xmnogo= PLJACKA,a sto se tice onih formulara za neplacanje treba ti otprilike 500 din da nabavis formulare .prepise i overe i to ako zaista imas dobar razlog pa ti dopuste da ne placas...
pa da drugaru moj, za svaki papir mi treba da platimo da bi se otarasili pljačke, zato RTS dođe besplatno do podataka, još će te kazniti zato ako ne platiš papirologije !!!! :)

Back