Preterano znojenje (hiperhidroza)

Evo da se javim i ja,koji sam i pokrenuo ovu temu.Bio sam na operaciji prosle godine pocetkom septembra u Sremskoj Kamenici.Problem su bili znojenje tabana i dlanova.E sad,znojenje tabana je ostalo skoro isto,a dlanovi mi se sad uopste ne znoje.Receno mi je da ce se javiti kompenzatorsko znojenje posle operacije,ali da ce se to stabilizovati posle oko mesec dana od operacije.Ali bas i nije.Sad mi se povremeno znoje ledja,stomak i ponekad noge,tu negde oko kolena.Posto je sad zima to nije toliko izrazeno ali ne znam sta ce biti leti.Sve u svemu,meni je posle operacije puno bolje,ne znoje mi se dlanovi a to mi je najvaznije.Ako imate pitanje slobodno se javite.

meni je mama dosla danas sa opercije...operisala je hiperhidrozu tj. torakoskopiju i simpatektomiju Th2-Th4...to je prekomerno znojenje dlanova i prekomerno znojenje ispod pazuha....
operacija se radi na institutu za plucne bolesti vojvodina u sremskoj kamenici!
bolnica je odlica..lekari su profesionalni neurohirurzi...
operacija traje 30 min...nakon operacije par sati se malo lezi jer je totalna anestezija i onda se ide kuci.
nema kontra indikacija...
to je jedini institut u srbiji za to.operacija je takva da se ispod oba pazuha seku 2 mala reza sirine 5mm...nista nije strasno...kao kad se sam poseces... :)
kroz te rezove seku se neki vrhovi nerava...kada se oni odstrane nema vise znojenja ni ispod pazuha ni na dlanovima...to je trajni prestanak prekomernog znojenja...ispod pazuha ce posle operacije biti znojenja ali ne prekomernog (kao kod zdrave osobe) a na dlanovima nece ni malo.
moj br. je 0637541020 (objasnicu ti kako da dodjes do uputa za operaciju jer je malo komplikovano-lekari u beogradu su mnooogooo glupi ne znaju za taj institut oni upucuju kod dermatologa) :D
BICES MI ZAHVALAN DO KRAJA ZIVOTA!!! :D

како се сад тренутно осећа твоја мама? планирам да идем на операцију,па ми напише како се осећа од операциј па до данас(да ли јој се још увек зноје руке....уопште да ли је оперцаија имала резулатат ):D

Vec 15 godina imam problem sa prekomernim znojenjem u predelu pazusnih jama. Pre nedelju dana sam operisana na VMA, kod dr Gulica i prezadovoljna sam, kako efektima intervencije, tako i osobljem! Prvih par dana sam imala bolove u grudima i ledjima izmedju lopatica i otezano disanje, ali sada se osecam odlicno i sta je najvaznije, nema vise prekomernog znojenja! Kod mene nema kompenzatornog znojenja, bar za sada i nadam se da ce tako ostati.Preporucila bih svima koji imaju problema sa hiperhidrozom, jer je to jedino trajno resenje!
Jedini preparat koji je meni uspeo delimicno da pomogne je Driclor, ali njegovi efekti su prolaznog karaktera :-( Kada sam tek pocela da ga koristim, nisam se uopste znojila 2-3 nedelje i bila sam odusevljena! Medjutim, nakon dva meseca redovne upotrebe vise nije imao nikakav efekat :-(
Slobodno se javite ako vam trebaju bilo kakve informacije

Bok ljudi, jel ima na forumu netko iz Hrvatske? Budući da nisam iz vaše zemlje ne znam da li imam kakvo pravo da obavim tu operaciju ili je potrebno samo platiti.....Trenutno je ne bih radila jer sam trudna ali nadam se nakon poroda možda i pokušam jer mislim da bi mi to itekako promjenilo život...bar se nadam...

Bok ljudi, jel ima na forumu netko iz Hrvatske? Budući da nisam iz vaše zemlje ne znam da li imam kakvo pravo da obavim tu operaciju ili je potrebno samo platiti.....Trenutno je ne bih radila jer sam trudna ali nadam se nakon poroda možda i pokušam jer mislim da bi mi to itekako promjenilo život...bar se nadam...

Pravo imate zasto ne bi imali,ali posto niste drzavljanin nase zemlje morate platiti operaciju kao stranac,posto se to tako tretira,sto znaci da su cene vece nego onima koji zive ovde a zele operaciju da obave bez uputa cije bi troskove pokrio fond.

Jos od kad sam bila mala (neznam tacno koliko godin sam imala)
pojacano su mi se znojili dlanovi i tabani (posebno leti). I dalje se to desava. Isla sam kod doktora (ke) i oni tako nesto pricaju, (totalne nebuloze) daju mi da vadim krv...
A ja da poludim (npr. starsno je kad se u autobusu uhvatim za sipku pa sve ostane mokro ili kada papir ostane mokar -papir za pisanje kad pisem nesto, tkdj i hemijska olovka, mis -kompjuterski...
I tako sto sam starija sve se vise interesujem sta mi je i kako da prestane... (znam da je bezazleno ali nervira).
Pre nekoliko meseci sam naisla na tekst u magazini Bilje i Zdravlje ili nekom slicnom kako postoji neko oboljenje pod imenom HIPERHIDROZIJA koje se javlja sa simptomima slicni mojim)

Da li neko zna nesto vise o ovome i kako se leci???

To sto imas je lokalizovani oblik hiperhidroze i ona je uglavnom posledica mentalnih i emocionalnih stimulusa ali moze biti i znak nekih koznih oboljenja. Sto se tice lecenja moze se leciti primenom aluminijum hlorida i nekih drugih preparata ali su rezultati varijabilni. Moze se leciti i hirurski ali i posle toga se poremecaj moze vratiti. Najbolje ti je da posetis dermatologa i on ce ti sve detaljno objasniti i prepisati odgovarajucu terapiju.

Hvala. ali ipak nisam najbolje razumela deo:lokalizovan oblik (sta to znaci-kakvi jos oblici postoje?) i posledica mentalnih i emocionalnih stimulusa?

A to za dermatologe i ostale lekare njihovim putem sam cak stigla i da mi je nesto sa stitnim zlezdom alu ipa nije nista :roll:

Unapred hvala na objasnjenju!

Evo da se javim i ja,koji sam i pokrenuo ovu temu.Bio sam na operaciji prosle godine pocetkom septembra u Sremskoj Kamenici.Problem su bili znojenje tabana i dlanova.E sad,znojenje tabana je ostalo skoro isto,a dlanovi mi se sad uopste ne znoje.Receno mi je da ce se javiti kompenzatorsko znojenje posle operacije,ali da ce se to stabilizovati posle oko mesec dana od operacije.Ali bas i nije.Sad mi se povremeno znoje ledja,stomak i ponekad noge,tu negde oko kolena.Posto je sad zima to nije toliko izrazeno ali ne znam sta ce biti leti.Sve u svemu,meni je posle operacije puno bolje,ne znoje mi se dlanovi a to mi je najvaznije.Ako imate pitanje slobodno se javite.

Ja sam o toj operaciji cuo sve najgore.

Navodno je to kompenzacijsko znojenje jos gore od ovog prije. Neki lik se i ubio zbog te kompenzacije.

Kako je tebi sada??

ja cu uskoro otici na tu operaciju da ne bi odlepio psihicki jer me umori vise sto puta tusiranje i menjanje majice zbog fleka...pa ako prezivim doci cu da vam kazem kako sam se proveo i kako mi je :) pozz svima

Verujte mi da ja do danas (dok nisam procitala vase komentare) nisam ni znala da bolujem od hiperhidroze. Pre par godina sam isla na ispitivanja stitne zlezde i doktori su utvrdili da je sve ok i onda su svi odustali od mog znojenja dlanova, stopala i pazusnih jama. Moji roditelji su mislili (i jos uvek tako misle) da to sve potice "iz moje glave"...i tako su i mene uverili u tu pricu. Citajuci vase komentare, shvatila sam da i ja imam isti problem i DA ZA TO POSTOJI RESENJE :D!!!!!!!!!! Batalila sam cigarete i kafu, ali poboljsanja nije bilo, bilo mi je jos gore. Osecam se odvratno jer je leto, a ja ne mogu da obujem sandale vec svoja stopala prekrivam carapama i patikama. Zato bih molila da mi neko objasni do kog lekara prvo da odem i cime da tretiram stopala da se ne bi ovoliko znojila. Verovato sam vas smorila duzinom poruke, ali ne mozete da verujete koliko sam uzbudjena sto znam da nisam jedina sa ovim problemom.........

Kome se znoje samo dlanovi i pazušne jame neka se podvrgne intervenciji jer je blagodet za sve kojima to smeta! Ja sam išla zbog pazuha i lica i veliko poboljšanje postoji samo u 1. slučaju! Inače što se kompenzatornog znojenja tiče, stvarno ne znam jer sam se ja oduvek znojila kao nenormalna svuda po telu, bukvalno budem mokra od temena do tabana-stomak, leđa, prepone, kolena, ma sve. Sve najbolje.

Ja bih ovu operaciju najvise preporucila onima kojima se znoje ruke... Tim osobama kompenzatorno znojenje uopste nece smetati, jer nema goreg nego kada ti se znoje ruke.
ja evo i tri nedelje posle operacije ne mogu da verujem da je moj problem resen. Da, sada mi se malo vise znoje stomak i ledja ali to mi apsolutno ne predstavlja nikakav problem, a i normalno je s obzirom na vrucine koje su napolju... Ipak, organizam mora nekako da se hladi a i mora da se prilagodi ovoj velikoj promeni, jer meni su se pre operacije stvarno jaaaaaako znojale ruke, pazuh i stopala. Pazuh mi se takodje uopste vise ne znoji, a stopala po malo...
Sve u svemu, ja sam prezadovoljna!!! Preporucila bih ovu operaciju svima koji imaju problem sa znojenjem ruku jer je 100% efikasna! Ipak sve se radi rukama...
Ako neko ima neko pitanje slobodno neka pita....

Pre otprilike mesec dana sam operisana od palmarne i aksilarne hiperhidroze na VMA. trenutni problem koji imam je pojacano kompenzatorno znojenje u predelu stomaka i ledja. Znojenje je bas, bas pojacano na pomenutim regijama. Vidim da i ovde ljudi pisu o slicnom problemu. Naime, trebalo bi da prestane nakon odredjenog vremena. Pa me zanimaju misljenja ljudi sa slicnim iskustvom, da li je nakon duzeg vremenskog perioda (2, 3 meseca) kompenzatorno znojenje barem smanjeno? Sad jesu letnji meseci, ali je ovo zaista nepodnosljivo, na +35 nositi 2 majice..:( U cemu je onda svrha operacije, ukoliko se premesti na druge delove tela i jos u mnogo gorem obliku..

Hiperhidroza jeste nezgodna, jer remeti socijanle kontakte, ima negativan odraz i na samopouzdanje, a tu su i prakticni problemi sa npr. predmetima koji hoce da iskliznu iz ruku.
Moj brat je ovaj problem uspesno resio vec pomenutim antiperspirantima.
Torakoskopska simpatektomija ipak nije toliko bezazlena kao sto se to moze cuti, ipak je to operacija i ima svojih negativnih strana.

http://www.umm.edu/thoracic/hyperhidrosis_ts.htm

Back