"Престолонаследник" на прослави хрватске државности у хрватској амбасади

Да ли сте за то да се Карађорђевићи поново протерају из земље?

• Ukupno glasova
    72
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne Šešelj je u Hagu zbog govora mržnje i netrpeljivost isakzanih:

-Minimaksovizija 1991.
-Ruma 1992.(čitanje liste Hrvata i podsticanje na njihovo proterivanje)

Нисам поклоник Шешељеве политике и молм те да ме нетарш оваквим нетачним коментарима да га браним.
У Хагу је доказано да је у "Минимаксовизији", емисији забавног типа водитељ у шаљивом тону постављао питања, а гости се трудили да духовито одговоре. Узимати такву емисију као доказ је и у Хагу било неозбиљно. О том читању листе Хрвата у Хагу није било говора, бар колико је мени познато, већ се помињала листа у Хртковцима и то оних Хрвата којима је неко из куће био у хрватској војсци. А ни тај списак није читао Шешељ, мада су сви пре суђеља тврдили да јесте. На самом суђењу је утврђено да није и да никаквог притиска није било нити да је изрећена ни једна претња било коме. Сведоци су тврдили да је притисак на њих вршен тако што су се пуштале четничке песме са разгласа и што је добар део учесника носио шајкачу са кокардом. Мо`ш мислити, у сред Србије шајкача као врста притиска?!

Kaže se predsednik;)

Toliko o pravopisu:dash:

Толико о разумевању да се ради о пошалици.

Нисам поклоник Шешељеве политике и молм те да ме нетарш оваквим нетачним коментарима да га браним.
У Хагу је доказано да је у "Минимаксовизији", емисији забавног типа водитељ у шаљивом тону постављао питања, а гости се трудили да духовито одговоре. Узимати такву емисију као доказ је и у Хагу било неозбиљно. О том читању листе Хрвата у Хагу није било говора, бар колико је мени познато, већ се помињала листа у Хртковцима и то оних Хрвата којима је неко из куће био у хрватској војсци. А ни тај списак није читао Шешељ, мада су сви пре суђеља тврдили да јесте. На самом суђењу је утврђено да није и да никаквог притиска није било нити да је изрећена ни једна претња било коме. Сведоци су тврдили да је притисак на њих вршен тако што су се пуштале четничке песме са разгласа и што је добар део учесника носио шајкачу са кокардом. Мо`ш мислити, у сред Србије шајкача као врста притиска?!

Толико о разумевању да се ради о пошалици.

Čitanje Hrvata je glavni adut protiv Šešelja u Hagu i zbog toga i jeste prvobitno optužen.Evo šta ICTY misli o tome:

"Hrtkovici su selo u opštini Ruma u Vojvodini,severnoj pokrajini Srbije,u blizini granice sa Hrvatskom.Vojislav Šešelj,koji je tada bio predsednik Srpske Radikalne Stranke(SRS)je,kako se navodi,održao govor mržnje u Hrtkovcima,u kojem je pozvao na proterivanje Hrvata iz te oblasti i pročitao spisak hrvatskih stanovnika koji bi trebalo da odu u Hrvatsku.Kao posledica ovoga,navodi se,da su mnogi ne-Srbi zastrašeni,maltretirani i da im je prećeno smrću.Kuće Hrvata su opljačkane i u njih su se uselile srpske porodice,koje su iseljene iz drugih delova bivše Jugoslavije."

Povezani slučajevi
Za više informacija kliknite na link

.Šešelj(IT-03-67)

-Ako hoćeš sam da pročitaš ukucaj na Google ICTY,pa klikni na Srbiju na interaktivnoj mapi na home page-u,pa klikni na Rumu i izaći će ti ovaj tekst.

;)

Икрен да будем изненађен сам твојим елементарним непознавањем неких историјских чињеница. Постоје општепознате ствари које је глупо доказивати. . Још нешто, ово није тема о ЈБТиту тако да ћу ти одговорити у најкраћем, али надам се довољно да схватиш своју заблуду.
Дотични зликовац се није жртвовао ама баш низашта. У рат је отишао са својом љубавницом, Даворјанком Пауновић, коју је представљао као своју секретарицу и која га је верно опслуживала све време рата, док није умрла непосредно по његовом завршетку. Сахранио ју је у оквиру Дворског комплекса одмах поред свог верног кучета. Тај надгробни споменик стоји и дан данас тако да ви успаљени ЈБТитови обожаваоци можете да обиђете тај споменик и да ставите цвеће. ЊКВ Александар није дозволио да се гроб измести, већ га је оставио да сведочи о количини људске глупости и трагичности комунистичког лудила.
О томе шта је и колико оставио својима мислим да најбоље сведоче две чињенице: кућа у Лацковићевој улици бр.5 око које су водили судски спор унуци, Златица и Јошка Броз. Не знам ко је у том спору победио, то ме није интересовало. Процена вредности виле је у време спора била око 3 милиона марака. Друга чињеница је кућа у којој је на Дедињу живео његов син Жарко Броз, коме је једино занимање било што је ЈБТитов син и на основу тога је имао кућу. Никада ништа није радио, углавном је био пијан, банчио је по кафанама и то му је било основно и једино занимање. Ако ти сматраш да је то довољно да се добије кућа на Дедињу онда у реду. Али немој више мене потезата да ти објашњавам.
Што се имовине Карађорђевића тиче, требало би да узмеш у обзир да је та имовина стицана кроз неколико генерација

Zarko Broz je bio ruski oficir za vreme 2. svetskog rata, visestruko odlikovan za junastvo, u bici za Moskvu ranjen i izgubio desnu ruku.

Toliko o neznanju.

U cetnicke izmisljotine o Titu niko normalan ne veruje.

Ја уопште њему не спочитавам што је био тамо. Мобилисан је и ОК. Али је проблем у томе што је он учествовао у масовним злочинима које је аустроугарска војска чинила по Мачви и Поцерини. ЈБТито је био у 25.домобранском пуку од авгусат до децембра 1914 на ратишту према Србији. Не морам ваљда да ти и то доказујем? Гуглај мало, ако већ немаш неки уџбеник или књигу. Уосталом, упореди немачку војскау која је дошла после њихова два неуспела покушаја да поробе Србију и биће ти све јасно.

Dokaz da je ucestvovao u zlocinima je....? Sta?

КПЈ је забрањена јер је позивала на насилно преузимање власти од великосрпске хегемонистичке буржоазије. Још да додам, ако је тадашња власт без икаквог разлога хапсила и убијала чланове КаПеЈота, како објашњаваш чињеницу да су се они сами хвалили како су на робији читали Маркса и Енгелса, образовали се и завршавали партијске курсеве? Која то репресивна власт дозвољава својим затвореницима да се тако комотно понашају? Па ти сад види колико је он имао везе с мозгом.

"Obznanom" i uvodjenjem sestojanuarske diktature vlast je pokazala da je diktatorska, nedemokratska. Nakon sto su komunisti poceli da dobivaju sve vecu podrsku medju narodom kralj je odlucio da íh ukloni "zakonskim metodama".

Не знам о ком Крању конкретно говориш да је само бринуо за своју породицу. Ако мислиш на Карађорђевиће онда си злонамеран и најобичнији провокатор. Људе који су повели устанак за ослобођење Србије од Турака, који су градили Србију, борили се и створили државу у којој је живео сав српски народ, ти сматраш да су само о себи бринули? Извини, али ово је толико глупо да није вредно негог већег коментара.
Да додам за ЈБТита, он није створио Југославију, он ју је наследио, а својим чињењем на крају растурио.

Ne govorim o oslobodjenju od Turaka, vec o onima izmedju 2 rata.

Tito je stvorio potpuno novu Jugoslaviju, ravnopravnu za sve, naprednu, modernu, mocnu, uglednu i perspektivnu, sve ono sto Kraljevina nikad nije bila.

Ма није проблем у мени, него у томе што њега ни загорци нису разумели.Очигледно је да сам, за разлику од тебе, довољно дуго живео под његовом диктатуром да одлично знам како је причао и шта је све лупетао

Svi su njega razumeli savrseno, a prebacivanje nekom nepoznavanje jezika zbog dijalekta je rezultat nemoci i mrznje prema komunizmu, nista drugo.

Covek bio prijatelj sa najvecim i najmocnijim svetskim drzavnicima sve vreme svoje vladavine... Druzio se sa kraljicama, kraljevima, najpoznatijim knjizevnicima, holivudskim glumcima, ali eto, ti kazes da nije znao progovorit reci kako valja...

ha ha ha

Што се четника тиче, не видим нарочиту везу четника ДМ са четницима из деведестих. Већу везу са њима имаш ти него ја. И они, као и ти, су против монархије и против портодице Карађорђевић.
И још нешто, Србија је пуна аутентичних четника који се борили под командом ђенерала Михаиловића, потребно их је само потражити и чути шта они говоре. Има ту што шта да се научи.

Kad se bradonje iz 90-tih kunu u Drazu i masu njegovim slikama i kad idu u wc, onda treba postovati njihovu volju da su oni Drazini "rodoljubi".

Шешељ је у Хагу, неправедно оптужен за нешто што нити је починио нити су му они то доказали, али док је затвореник не желим ништа о њему да говорим, без обзира колико се не слагао са начином вођења његове политике. Један од разлога сам ти већ навео.

Tesko da Seselj moze da bude nepravedno optuzen za bilo sta, ali cak i da bude, bolje je za covecanstvo i planetu Zemlju.

zdravo druže! :D

šta ima? :) kad ćeš u naše krajeve brdovitog Balkana (između Vardara i Triglava)?:D

Ako mene pitas, ne znam kad, ovakve diskusije me uvek iznova uvere u kakvom raju na zemlji zivim, u poredjenju sa "od Vardara pa do Triglava", tako da mi se uopste ne zuri...

Čitanje Hrvata je glavni adut protiv Šešelja u Hagu i zbog toga i jeste prvobitno optužen.Evo šta ICTY misli o tome:

"Hrtkovici su selo u opštini Ruma u Vojvodini,severnoj pokrajini Srbije,u blizini granice sa Hrvatskom.Vojislav Šešelj,koji je tada bio predsednik Srpske Radikalne Stranke(SRS)je,kako se navodi,održao govor mržnje u Hrtkovcima,u kojem je pozvao na proterivanje Hrvata iz te oblasti i pročitao spisak hrvatskih stanovnika koji bi trebalo da odu u Hrvatsku.Kao posledica ovoga,navodi se,da su mnogi ne-Srbi zastrašeni,maltretirani i da im je prećeno smrću.Kuće Hrvata su opljačkane i u njih su se uselile srpske porodice,koje su iseljene iz drugih delova bivše Jugoslavije."

Povezani slučajevi
Za više informacija kliknite na link

.Šešelj(IT-03-67)

-Ako hoćeš sam da pročitaš ukucaj na Google ICTY,pa klikni na Srbiju na interaktivnoj mapi na home page-u,pa klikni na Rumu i izaći će ti ovaj tekst.

;)

Драго ми је да смо се сагласили да се ипак ради о Хртковцима, како сам и написао. Навео си само делове из оптужнице, а то ни у ком случају није релевантно за неку озбиљнију дискусију.
Добро би било да си навео и линк на којем су сведоци о "случају Хртковци", где се лепо могу видети и чути изјаве сведока оптужбе који пред судким већем дају сведочења и изјаве које се разликују од изјава које су дали тужилаштву и који у унакрсном испитивању бивају ухваћени у лажима. То је на моменте деловало врло непријатно тако да је и судија морао у више наврата да интервенише. Ево ти један линк где сведокиња оптужује Шешеља да је остала без нове куће, а касније у испитивању се утврђује да је кућу у Хртковцима заменила за кућу у Загребу, да је добила уредне папире, да није вршен никакав притисак да се брзо исели јер је утврђено да је чекала да јој син заврши средњу школу и то Школу унутрашњих послова у Сремској Каменици. http://video.greatserbia.org/records/20081119 - 2.asf
А овде ти је линк где можеш пронаћи све сведоке, што заштићене, што експерте, који су се бавили Хртковцима и говором мржње. http://video.greatserbia.org/seselj-arhiva.html
Видећеш заиста комичне ситуације где се експерт за говор мржње представља као физичар, а да не зна елементарне ствари из физике, или експерта за демографију и попис становништва који је свој извештај о рођенима, умрлима, досељенима и одсељенима темељио искључиво и само на основу црквене књиге месног католичког попа у Хртковцима, па је тако утврдила да је локална учитељица исељена у Хрватску, а жена је дала изјаву у суду да и даље ради у Хртковцима и да је у међувремену засновала породицу. Веруј ми да ћеш имати могућност да се слатко насмејеш којекавим глупостима изговореним од стране тужилаштва или сведока.

Ako mene pitas, ne znam kad, ovakve diskusije me uvek iznova uvere u kakvom raju na zemlji zivim, u poredjenju sa "od Vardara pa do Triglava", tako da mi se uopste ne zuri...

nebrini ima i nas koji nismo oFce :rumenko: koje svaki puta iznova nasedaju patriJotskom šišanju njihovih, jelte patriJotskih idola (za kojim su neretko raspisane tjeralice) :mrgreen:

samo nam ti dođi....iznenadit ćeš se kako ima i tvojih istomišljenika:D

Zarko Broz je bio ruski oficir za vreme 2. svetskog rata, visestruko odlikovan za junastvo, u bici za Moskvu ranjen i izgubio desnu ruku.

Toliko o neznanju.

U cetnicke izmisljotine o Titu niko normalan ne veruje.

Жарко Броз је био обична пијандура и вуцибатина, а ти ми ниси одговорио како објашњаваш то да је добио кућу на Дедињу иако није радио нигде и нема дана радног стажа? Такође ниси објаснио одакле унуцима покојног ћопавог вила у Лацковићевој 5 око које су се тужакали неколико година. Сва је штампа о томе писала.
Не знам о окојим четничким измишљотинама пишеш?

Dokaz da je ucestvovao u zlocinima je....? Sta?

То што је био припадник 25. домобранског пука( или сатније, ако ти је тако лакше) која је на простору Поцерине и Мачве водила битку у лето 1914. године. Ваљда толико знаш о Првом св, рату и Церској бици? не мислиш ваљда да ћу те сад томе подучавати?! Књигу у шаке, па крени...

"Obznanom" i uvodjenjem sestojanuarske diktature vlast je pokazala da je diktatorska, nedemokratska. Nakon sto su komunisti poceli da dobivaju sve vecu podrsku medju narodom kralj je odlucio da íh ukloni "zakonskim metodama".

Обзнаном је спречена терористичка активност злочиначке организације зване КаПеЈот. Диктатуром је спречен политички сукоб већих размера, док се не успостави нормалан политички дијалог између странака и то нема везе са комунистима.

Ne govorim o oslobodjenju od Turaka, vec o onima izmedju 2 rata.

Tito je stvorio potpuno novu Jugoslaviju, ravnopravnu za sve, naprednu, modernu, mocnu, uglednu i perspektivnu, sve ono sto Kraljevina nikad nije bila.
.

ЈБТито је створио толико равноправну државу за све осим за Србе. Одговори ми конкретно да ли је подела српског етничког простора на неколико делова и цепање Србије на три дела, доприносило равноправности српског народа у односу на опстале. Такође, одговори ми конкретно да ли сматраш да је Устав из 1974, којим је републикама дат ниво државности био у циљу јединства или разградње државе?
Е да, Краљевину СХС, касније Југославију су створила три народа и занима ме шта је то што је ма кога чинило неравноправним?

Svi su njega razumeli savrseno, a prebacivanje nekom nepoznavanje jezika zbog dijalekta je rezultat nemoci i mrznje prema komunizmu, nista drugo.

Covek bio prijatelj sa najvecim i najmocnijim svetskim drzavnicima sve vreme svoje vladavine... Druzio se sa kraljicama, kraljevima, najpoznatijim knjizevnicima, holivudskim glumcima, ali eto, ti kazes da nije znao progovorit reci kako valja...

Њега нико није могао разумети ама баш ништа. Његов назови говор био је жешћи и од Младена Трајковског Јупитеријанца.
Чекај, а са ким је то Краљ био непријатељ, осим са Хитлером? Краљ је и убијен зато што је представљо симбол отпора фашизму у Европи.
Овај аргумент о краљевима и краљицама ти је жешћи. Да ли знаш, рецимо, са којим краљевским лозама је у роду породица Карађорђевић?

Kad se bradonje iz 90-tih kunu u Drazu i masu njegovim slikama i kad idu u wc, onda treba postovati njihovu volju da su oni Drazini "rodoljubi".

Ово је теби неки аргумент? Па и ЈБТито се клео да је комуниста па на гробу нема петокраке.

Tesko da Seselj moze da bude nepravedno optuzen za bilo sta, ali cak i da bude, bolje je za covecanstvo i planetu Zemlju.

Ти очигледно знаш нешто више од хашког тужилаштва, тако да очекујем да им се јавиш.
За човечанство на Земљи није добро да било ко буде неправедно оптужен. То смо сви осетили у марту 1999.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back