Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi razumeo, nisam pricao o potrosnji nego sam objasnjavao zasto dizelasi izdrze duze. Zato sto postizu svoje najpovoljnije obrtaje vec u gradu, a benzinci cesto ne mogu ni na putu. A po statistikama prosecan vozac 2/3 kilometraze predje u gradu.

Najpopularniji auto pocetkom 2000tih je bio Audi A6 onaj zaobljeni pozadi. Najvise ubedljivo ih je imalo na putevima i Passata B4

Koliko sada ima u voznjom stanju takvih automobila? Pa veoma veoma malo. vecina je zavrsila na otpadima jer se vlasnicima nije vise isplacivalo da ulazu hiljade evra u njih

Evo moj brat od ujaka imao Passata dizela 1996 par puta , reparirao turbine dizne , motor pustao ulje i jednom prilikom pre 5-6 godina kad mu je auto zaribao cim je krenuo uzbrdo, oterao ga i prodao na otpad i kupio Reno Lagunu na plin . Od tada vozi iskljucivo auta na plin

- - - - - - - - - -

Pricao sam Tihom to,ne tebi,posto je on automobilski ekspert...naravno da ce dizelski motor da predje vise km od benzinca (blok,klipovi,radilica itd),ali to nije problem uglavnom,nego prateci elementi,pumpa,dizne,turbo,zamajac itd itd...sledeci auto ce verovatno biti 2.4 dizel,prodao sam E39,tako da vozim i jedno i drugo,ne hejtujem kao neki ovde :)

bas da vidimo koliko ces da predjes. Ja ne znam skoro nijednog vozaca benzinaca koji su u voznom stanju godista od 2000te do danas da je radio generalku na motoru, ravnao glavu i tako to , dok takvih vlasnika dizelasa znam koliko hoces.

Toliko o tome kako dizelasi vise izdrze...

jednostavno drugari - praksa vas demantuje. To sto vi pricate je suva teorija praksa je ovo drugo sto zivot pokaze i dokaze

Jednostavno pre ili kasnije svaki vlasnik tog odrtavelog dizelasa se skonta, i kaze sebi, zasto bi ja bio budala i ulagao 500-1500e u auto koji realno ne mogu da prodam ni 2-3000. Zar mi nije bolje da dodam jos par hiljada i kupim nesto novije (bolje)

Zato je broj dizelasa starijih od 20 godina na putevima Srbije simbolican.

Jedini koji su se pokazali dobrim i trajnijim su ovi stariji dizelasi tipa mercedesi e klase sa pocetka 90tih . Ovi noviji comon rail - nema pojma

Drugo meni licno odgovara da je vas koji vozite dizele - sto vise. Sto vise vas, to jeftiniji benzin i plin i vice versa....

Jedino ne mogu da vam dopustim da mi vredjate inteligenciju time sto tvrdite nesto sto ne odgovara istini

Poslednja izmena:
Pozdrav narode, planiram kupovinu Renault Megane 2 sa 1.9 dci motorom, 2005 god. Primerak koji sam nasao na slikama je u stvarno brutalno dobrom stanju (estetski), ima servisnu, presao oko oko 205k, cena 3k €, ne prodaje se na placu, koliko sam skontao lik ne radi na vise automobila. Nego, obzirom da sam neiskusam sto se tice provere automobila, od kad sam polozio (preko 5 god) vozim Golf 2 1.6D i blage veze nemam kad nesto na autu lupka sto ne treba, jer kod mene sve lupka, nit imam pojma kako se cuje turbina koja je otisla ili dizne, pa mi je potrebna pomoc oko provere prilikom kupovine, tacnije meni treba majstor/servis koji ce da pogleda i proveri auto na dijagnostici..

Problem je sto sam iz Novog Sada, a automobil se nalazi u Uzicu. Ovde nemam nekog svog stalnog majstora..
Da li vi poznajete neki dobar servis u Uzicu, gde bih mogao proveriti automobil i da mi to bude pouzdano i kolika okvirna cifra tih provera?

Pored ovoga pitanja, koje je vase misljenje sto se tice motora, imam jos par opcija kao sto je 1.5 106hp navodnih 190k km, 2006god, cena isto 3k €, pored ovog nasao sam jos jedan isti motor, 250k km za 2.9k €. Na oba je manji paket opreme od onog 1.9, nema alu felni, na ovom od 190k nema ni tempomata..

Svaka preporuka, savet i informacija - dobrodosle :)

Imao sam vec auto sa tim motorom,i navozao sam se,gazio je,radi sve.Uostalom,ako nekim slucajem crkne motor (nisam jos cuo za to),kupi se drugi za smesne pare i teras opet.Prateci elementi su isto jeftini,i to je to.Sto se tice benzinaca sto pricas da ne crkavaju,pogledaj malo Audijev 1.8T,BMW-ove benzince,trose ulje i tako dalje,pojedine Toyote...mrzi me da pisem vise.Moj BMW nije trosio ulje,niti vodu,ne kazem da svaki ima problem.I nije mi prioritet potrosnja,niti koliko cu da ulozim u auto,i za koliko cu da ga prodam,dok sve radi kako treba.

Tihi ti si takva spodoba od lika da nisi ni svestan sta pises.
Trujes narod glupostima i to lazima koje svaki dan izmisljas a to znamo mi koji smo godinama na forumu.
Narode ne verujte coveku koji nikad u svom zivotu nije imao dizelasa.
Sasvim dovoljno da vam bude jasno da vam ne moze neko soliti pamet ko nije imao nesto o cemu lose drobi.
Za razliku od njega mi,ostali clanovi,smo imali i jedno i drugo a i trece i znamo da je sve dobro sto se odrzava.
Uskoro ce njemu da ode nesto na Hondi a koju uopste i ne vozi jer da vozi pohvalio bi se barem jednom kilometrazom na njoj.
Ajde Tihi reci nam koliko ta tvoja Honda ima kilometara? Vozis je svakodnevno pa ajde reci nam tu carobnu cifru i da se uverimo u izdrzljivost tog motora.:)

Najpopularniji auto pocetkom 2000tih je bio Audi A6 onaj zaobljeni pozadi. Najvise ubedljivo ih je imalo na putevima i Passata B4

Koliko sada ima u voznjom stanju takvih automobila? Pa veoma veoma malo. vecina je zavrsila na otpadima jer se vlasnicima nije vise isplacivalo da ulazu hiljade evra u njih

Evo moj brat od ujaka imao Passata dizela 1996 par puta , reparirao turbine dizne , motor pustao ulje i jednom prilikom pre 5-6 godina kad mu je auto zaribao cim je krenuo uzbrdo, oterao ga i prodao na otpad i kupio Reno Lagunu na plin . Od tada vozi iskljucivo auta na plin
E sad si stvarno tresnuo za medalju. Audi je kao i Mercedes i BMW premijum brend, sto podrazumeva da takav auto nikad nije bio niti ce biti najpopularniji i najmasovniji na trzistu. Passat B4 je prestao da se pravi pre 20 godina i naravno da ih vise nema bog zna koliko. Njihov uvoz je odavno nemoguc jer nisu euro3, tako da ih ima samo iz ranijih vremena koliko je dovezeno, posto je broj onih koji su novi kupljeni ovde zanemarljiv.

Poslednja izmena:
Ma ko ne prelazi 60000 km godsnje ne isplati mu se da.... ja gluposti majko moja.
Ja koji predjem 3-4k km godisnje osetim razliku a ne ovaj od 25k km.
Stavis matematicki na papir i evo rezultata.
10L gradske voznje x 147 din. za litru benzina je 1470.
7L gradske voznje x 151 din. za litru dizela je 1057.
Usteda od 400 dinara na 100 km sto znaci da je usteda na 25k km 100000 dinara za godinu dana.
I tebi tu nema razlike?:D
Posle 5 godina voznje ustedis 500000 dinara pa i da ti ode nesto na dizelasu ladno pokrivas i kad namestis opet si miran bar 200k km.
Tako da prvo stavi na papir sve pa onda pisi jer kao sto vidis tvoje pisanje ne pije vode.

Ma ko ne prelazi 60000 km godsnje ne isplati mu se da.... ja gluposti majko moja.
Usteda od 400 dinara na 100 km sto znaci da je usteda na 25k km 100000 dinara za godinu dana.
Posle 5 godina voznje ustedis 500000 dinara pa i da ti ode nesto na dizelasu ladno pokrivas i kad namestis opet si miran bar 200k km.
Tako da prvo stavi na papir sve pa onda pisi jer kao sto vidis tvoje pisanje ne pije vode.

Pod uslovom da nema odrzavanja vozila, slazem se

Kod dizel motora je stvar sasvim drugačija. On se, u odnosu na benzinca isplati tek posle 165.000km! To je zbog velike početne razlike u ceni i sve veće cene dizela. U svkom slučaju, po našoj računici, trebalo bi da vozite na dizel 11 godina da bi Vam vožnja bila isplativija nego na benzin! Izvadjeno iz jednog auto casopisa. A o polovnim vozilima da ne pricam sto se cene odrzavanja tice.

Poslednja izmena:
Pa i da ima odrzavanja opet je sve na strani dizelasa.
Uradis dizne za 400€,stavis nov set kvacila sa plivajucim zamajcem za 400-500€,turbinu uradis za 200-250€ i kad sve saberes sve resavas sa ustedom za jednu godinu ali je poenta da na dizelasima ne crkava tek tako odjednom sve i da to sto ovaj huskac protiv dizelasa pise gluposti je samo najobicnija glupost.
Pa ja sam dosad promenio bar 50 dizelasa i nikad ni na jednom nisam nista radio nit me je sta zakacilo.JEste da sam ih vozio malo al valjda bi me nekad nesto sacekalo od tolikih kola. S obzirom da dosad nisam nijednu turbinu remontovao,da nisam nijednu diznu remontovao i da sam promenio svega 3-4 plivajuca zamajca to znaci da kad se uzme dobar auto da to ulaganje nece biti stavka u budzetu kuce nego ce se samo odraditi veliki servis kao i na benzincu i voziti auto sa osmehom na licu.
E sad ako uzmes auto koji je sumnjivo jeftin i vidis da mu je na satu 150k km a da je star 15 -16 godina onda je normalno i da te sustignu ta ulaganja.
Danas mi jedan forumas sa drugog foruma javi da je njegova komsinica kupila Bravo 1,9 Mjet iako joj je on predlagao jedan moj drugi auto i zakucao joj je motor i sad ona pita njega dali bi ja da se menjam za taj moj auto. Prvo sto je mene iznendailo da je uspeo da zakuca 1,9 M-jet motor jer je opste poznat kao mrcina od motora a drugo je da nisam bas tolika budala osim ako ce da mi da Bravo za 1500€ da mogu da uradim motor po PS-u .:)
A mora malo i da plati penal jer nije htela da uzme dobar auto nego je vijala jeftino i na kraju dobila-jeftino.

E sad si stvarno tresnuo za medalju. Audi je kao i Mercedes i BMW premijum brend, sto podrazumeva da takav auto nikad nije bio niti ce biti najpopularniji i najmasovniji na trzistu. Passat B4 je prestao da se pravi pre 20 godina i naravno da ih vise nema bog zna koliko. Njihov uvoz je odavno nemoguc jer nisu euro3, tako da ih ima samo iz ranijih vremena koliko je dovezeno, posto je broj onih koji su novi kupljeni ovde zanemarljiv.

Passat nije premium auto. Fiat Uno npr nije premium auto i mom drugaru crkao 1998 godiste dao Bogu dusu na Gocu....

itd. Eto vidi koliko ima dizelasa u voznom stanju godista od 1998 do 2002

- - - - - - - - - -

Moj drugar sa dizelasem Golfom 4 pukao 1000+ evra za godinu dana na odrzavanje

Ja potrosio 50 evra za zamenu ulja i filtera...

za razliku od 950 evra ja mogu da predjem mnogo vise od njega i na benzin i na plin nego on na dizel.

- - - - - - - - - -

Pod uslovom da nema odrzavanja vozila, slazem se

Kod dizel motora je stvar sasvim drugačija. On se, u odnosu na benzinca isplati tek posle 165.000km! To je zbog velike početne razlike u ceni i sve veće cene dizela. U svkom slučaju, po našoj računici, trebalo bi da vozite na dizel 11 godina da bi Vam vožnja bila isplativija nego na benzin! Izvadjeno iz jednog auto casopisa. A o polovnim vozilima da ne pricam sto se cene odrzavanja tice.

Sve si objasnio - pod uslovom da auto ne mora da se odrzava ali dzaba je gluvima pricati i slepima pokazivati :)

svaka cast drago mi je da ima jos ljudi na forumu koji imaju mozak

To sam im ja odavno pricao svaki je dizelas skuplji u startu za 3-5000e a da to ustedis na gorivu treba da predjes, i to da ne racunas odrzavanje jedno 200-300.000 km

- - - - - - - - - -

Pa i da ima odrzavanja opet je sve na strani dizelasa.
Uradis dizne za 400€,stavis nov set kvacila sa plivajucim zamajcem za 400-500€,turbinu uradis za 200-250€ i kad sve saberes sve resavas sa ustedom za jednu godinu ali je poenta da na dizelasima ne crkava tek tako odjednom sve i da to sto ovaj huskac protiv dizelasa pise gluposti je samo najobicnija glupost.
Pa ja sam dosad promenio bar 50 dizelasa i nikad ni na jednom nisam nista radio nit me je sta zakacilo.a al valjda bi me nekad nesto sacekalo od tolikih kola. S obzirom da dosad nisam nijednu turbinu remontovao,da nisam nijednu diznu remontovao i da sam promenio svega 3-4 plivajuca zamajca to znaci da kad se uzme dobar auto da to ulaganje nece biti stavka u budzetu kuce nego ce se samo odraditi veliki servis kao i na benzincu i voziti auto sa osmehom na licu.
E sad ako uzmes auto koji je sumnjivo jeftin i vidis da mu je na satu 150k km a da je star 15 -16 godina onda je normalno i da te sustignu ta ulaganja.
Danas mi jedan forumas sa drugog foruma javi da je njegova komsinica kupila Bravo 1,9 Mjet iako joj je on predlagao jedan moj drugi auto i zakucao joj je motor i sad ona pita njega dali bi ja da se menjam za taj moj auto. Prvo sto je mene iznendailo da je uspeo da zakuca 1,9 M-jet motor jer je opste poznat kao mrcina od motora a drugo je da nisam bas tolika budala osim ako ce da mi da Bravo za 1500€ da mogu da uradim motor po PS-u .:)
A mora malo i da plati penal jer nije htela da uzme dobar auto nego je vijala jeftino i na kraju dobila-jeftino.

vozio si ti te tvoje dizelase citavih 20 metara od slepa do dvorista. Drugacije i nisi mogao ih vozis jer ti je svako vozilo skoro koje prodajes neregistrovano

Inace ja se ne secam da sam cuo zadnjih 10 godina da je nekom ko vozi benzinca zakovao motor. A skoro kod suraka bio Golf 6 sa zakovanim motorom na servisu...

Dizel naravno

Passat nije premium auto. Fiat Uno npr nije premium auto i mom drugaru crkao 1998 godiste dao Bogu dusu na Gocu....

- - - - - - - - - -

Pasata 4 i sad ima dosta. Golfova 4 isto. Vrlo je logično da audija starih 20 godina baš i nema previše.

- - - - - - - - - -

za razliku od 950 evra ja mogu da predjem mnogo vise od njega i na benzin i na plin nego on na dizel.

Evo sve ti vjerujemo. :D Znam x ljudi koji voze golfa 4. I niko nije toliko uložio za godinu dana.

- - - - - - - - - -

Sve si objasnio - pod uslovom da auto ne mora da se odrzava ali dzaba je gluvima pricati i slepima pokazivati :)

svaka cast drago mi je da ima jos ljudi na forumu koji imaju mozak

To sam im ja odavno pricao svaki je dizelas skuplji u startu za 3-5000e a da to ustedis na gorivu treba da predjes, i to da ne racunas odrzavanje jedno 200-300.000 km

A šta ćemo sa onima što kupe polovan? A takvih je gro u Srbiji.

- - - - - - - - - -
Ja sam za Audija napisao da je premijum, a ako ti ne razlikujes njega od VW, onda je to tvoj problem. Fiat Uno je prestao da se pravi 1995. :mrgreen: :plez:

Ovih dana mi gost bio rođak koji vozi Pasata B5.5 2002 1.9 TDI.
Kupio ga preko sajta www.baja-autos.nl sa pređenih 360.000 KM i sa njim je prešao dodatnih 90.000 KM, za to vreme kaže da je imao samo sitne popravke i veliki servis (sada će raditi drugi), i da ga automobil služi fantastično...
Vratio mu je kilometražu na 150.000 KM, planira B6 sada da uzme.

Šta mislite je li pametnije tražiti automobil sa više od 200.000 KM koji su jeftiniji od ovih ispod kojima je bar 60% vraćena kilometraža?
Ja verovatno automobil neću voziti duže od 5,6 godina. Zato bih gledao nešto iz Nemačke porodice automobila koji ne gube cenu.
Audi, BMW i VW. On mi preporučuje da uzmem Golf-a 4 ili 5 jer nemam vozačkog iskustva, da je Pasat jako nepregledan itd.

Cekaj,prosli put je to bilo 500€ pa onda 1500 a sad je 1000?
Saberi se vise jer se gubis u svojim lazima.:hahaha:
A sto se tice moje voznje kola ti izgleda bas znas koliko ja vozim.
Alo majstore dosad sam imao 50 registrovanih dizelasa i vecinu na mom imenu a to nije svakako voznja od 20m kako ti to ovde laprdas.
Da sam svaki vozio po 3 meseca sasvim je dovoljno da me nesto zakaci od tih tvojih popravki al vidi cuda nijedan problem za sve ove godine tako da Tihi ne palamudi napamet.

Čini mi se dr nn da ti sam ne znaš šta hoćeš :D Audi, BMW, i VW stari 15-ak godina su prešli sigurno preko 300 000 ( vjerovatno i 400 000 ). Pa ti sad računaj isplati li ti se to.

Što se nebi isplatilo? Ima i onih koji su prešli 200.000km.
A i ovima očuvanim sa 300.000 km ništa ne fali...

Definitivno znam da hoću Audi, BMW ili VW i to redom:
1. BMW 320D E46 2.0
https://www.polovniautomobili.com/p...ide=&registration=&country=&city=&page=&sort=
2. VW Golf 5 1.9 TDI
https://www.polovniautomobili.com/p...ide=&registration=&country=&city=&page=&sort=
3. Audi A4 1.9 TDI
4. VW Passat B5.5 1.9 TDI
5. Audi A3 1.9 TDI

Pogledaj ti šta je tih automobila u pretrazi...
Mene mnogo više od kilometraže zanima stanje tog automobila i za to ću povesti druga koji će pregledati detaljno automobil.
Ja znam da se neću hvatati za glavu šta god da odaberem jer ja nemam drugih troškova sem za automobil, a pritom imam solidnu zaradu, a biće još veća i automobil koji kupim ne planiram da vozim više od 5 godina.

Imam 24 godine i ne želim automobil ne atraktivnog izgleda.
Kako uopšte za poređenje može biti neki hečbek plaćen 2004.te godine ~15.000 evra i recimo BMW 320D 2002-2004 plaćen 30-40.000 evra?

Poslednja izmena:
Što se ne bi isplatilo? Pa zato što se premium marke ne kupuju da bi se vozile 10 000 km godišnje ni da bi se vozile 60 na sat. I što te onda na dizelu starom 13-14-15 godina potencijalno mogu sačekati vrlo skupi kvarovi. Od svega toga nabrojanog ti je naisplativji golf 5.

Pa ne znam. Meni na primer nije žao dati platu na neki deo koji se retko kvari. Npr plivajući sa setom kvačila za BMW košta 500 evra, to uzimam za reper kao jednu od najskupljih stavki kod BMW 320D... Kada mi postane žao, kada budem imao svoju porodicu i veće troškovi, zamenićemo taj automobil sa drugim kom su manji troškovi, ja tako razmišljam...
Ali stvarno, meni ti troškovi za BMW, Audi, VW ne izgledaju nešto mnogo strašni...
Golf 5 mi je sve draži, izgleda moćno iako je hečbek. Isto mislim još za Seat Leon-a te klase i Alfu Breru koji su skuplji dosta, ostali hečići tog godišta mi nemaju tu moć.

Sav moj trošak trenutni od plate je da se obučem i jedem na poslu + markicu što plaćam :D Naravno pomažem i roditeljima, ali zarađuju i oni dovoljno za sebe i za kuću.

Poslednja izmena:
Cekaj,prosli put je to bilo 500€ pa onda 1500 a sad je 1000?
Saberi se vise jer se gubis u svojim lazima.:hahaha:
A sto se tice moje voznje kola ti izgleda bas znas koliko ja vozim.
Alo majstore dosad sam imao 50 registrovanih dizelasa i vecinu na mom imenu a to nije svakako voznja od 20m kako ti to ovde laprdas.
Da sam svaki vozio po 3 meseca sasvim je dovoljno da me nesto zakaci od tih tvojih popravki al vidi cuda nijedan problem za sve ove godine tako da Tihi ne palamudi napamet.

mali servis, veliki servis, set kvacila sa plivajucim zamajcem , tandem pumpa posto izadje to sve zajedno? moze li sve ovo skupa da se zameni za 500e?

- - - - - - - - - -

Pa ne znam. Meni na primer nije žao dati platu na neki deo koji se retko kvari. Npr plivajući sa setom kvačila za BMW košta 500 evra, to uzimam za reper kao jednu od najskupljih stavki kod BMW 320D... Kada mi postane žao, kada budem imao svoju porodicu i veće troškovi, zamenićemo taj automobil sa drugim kom su manji troškovi, ja tako razmišljam...
Ali stvarno, meni ti troškovi za BMW, Audi, VW ne izgledaju nešto mnogo strašni...
Golf 5 mi je sve draži, izgleda moćno iako je hečbek. Isto mislim još za Seat Leon-a te klase i Alfu Breru koji su skuplji dosta, ostali hečići tog godišta mi nemaju tu moć.

Sav moj trošak trenutni od plate je da se obučem i jedem na poslu + markicu što plaćam :D Naravno pomažem i roditeljima, ali zarađuju i oni dovoljno za sebe i za kuću.

kontradiktoran si .

Satro nije ti mnogo da das za set kvacila sa zamajcem 500e ali ti mnogo da das preko 3000 evra za auto...

Ja bi rekao da ti sve nas ovde grupno zezas tj trolujes i da u stvari ne kupujes nista....

mali servis, veliki servis, set kvacila sa plivajucim zamajcem , tandem pumpa posto izadje to sve zajedno? moze li sve ovo skupa da se zameni za 500e?

- - - - - - - - - -

kontradiktoran si .

Satro nije ti mnogo da das za set kvacila sa zamajcem 500e ali ti mnogo da das preko 3000 evra za auto...

Ja bi rekao da ti sve nas ovde grupno zezas tj trolujes i da u stvari ne kupujes nista....

Drugu na E90 je set kvacila, plivajuci izasao 500 evra. Veliki servis mu je 300 evra, mali servis 70 evra.

Ne kapiram zasto bih trolovao? Samo sam uzbudjen jer uskoro kupujem prvi automobil i ne mogu da docekam dok ga ne uzmem.

Nije mi mnogo da dam, nego nemam skupljeno preko 3000, trenutno imam 2000 evra skupljeno i do jeseni cu imati 3 do 4 hiljade evra i zuri mi se za automobil u tome je stvar. I misljenja sam da ne mogu nesto mnogo bolje uzeti u opsegu od 4 do 5 hiljada evra. Ako neko troluje ovde onda znamo ko je to :D

Evo jednog dobrog primera da se moze uzeti dobar Golf 5 sa verovatno pravom km za 3-4 hiljade evra:
https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9996309/volkswagen-golf-5-19tdi-77kw-org-km

Kada uzmem, kacicu ovde slike. Drzite me za rec :) Ocekujte negde u Seeptembru foto ses

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back