Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bolji je JTD i ako vozim TS, s kojim nemam problema. Npr. veliki servis na JTD 8V moze da odradi bukvalno svako, dok su za 16v TS potrebni blokatori, koje nema svako, a bez blokatora je lutrija, posto je bilo slucajeva na forumu da su "majstori" radili servis na TS bez blokatora, pa je onda bilo loseg rada motora, cukanja ventila, itd. Sad, sta je jeftinije za odrzavanje, to je pitanje. Kod dizela ima turbinu, zamajac, termostat koji cesce strada i duplo je skuplji, zna da pukne crevo interkulera, koje nije jeftino, itd.

Боље додај 500 евра и узми Алфу 147, она је и лепша и више "спортски".

misliš ovako nešto?
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6396489/alfa-romeo-147-16-16v

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6483276/alfa-romeo-147-16-16v-tspark-plin

hmm, lepo izgleda i ovaj auto je u igri.... uz 206cc
ford ka ste popljuvali, tako da sam se malo ohladio od njega mada ima neki otkačeni glomazni dizajn, odudara od drugih vozila što me je privuklo

- - - - - - - - - -

što se kilometraže tiče, šta ako je realna kilometraža npr 300 000km? koliko motor auta još može da izdrži? čudi me u oglasima kako svi deluju kao novi na slikama....

Ako uzmes JTD,moze jos dosta ako je dobro odrzavan.Twinsparku sa 300kkm je ili otvaran vec motor,ili ce jos jako malo da traje.Nisam jos video 16V TS sa kilometrazom preko 400-450kkm,a to je jako retko.JTD ti je najsigurniji izbor,pritom imas turbo za razliku od klasicnih atmosferaca sto gledas,i tu je JTD u prednosti..A i ne trosi mnogo kad ga cepas

To je to,samo odredi budzet koliki ti je za auto,odvojis novce za mali,veliki servis,i reg.i prenos ako je potreban.Doduse,na ovoj su odradjeni neki servisi,i remont turba.Za malo vise para mozes da gadjas 147 sa vise opreme,ovu sto si postavio je klot,nema gore opreme.Nekom je i taj klot dovoljan,imas podizace napred,klimu,10x airbag,asr,esp.

Bolja opcija je JTD,kakav twinspark.Lutrija je naci dobrog,a odrzavanje nije bas jeftino.Da ne spominjem potrosnju.

Rece covek da planira registraciju oko 20.000dinara, JTD bije 30.000dinara. Potrosnja je standardna rec koja ide uz Alfu, zato sam mu i rekao da gleda sa plinom. Podjednako je 'tesko' naci JTD ili Twinspark. Sto se odrzavanja tice, koliko se ja secam iz nekih ranijih godina kad su neki ljudi u mojoj okolini imali taj auto sa tim motorom, bila je to neka sredina.

Evo ti veoma prosto objasnjenje ako se opredelis za Alfu:
Ako budes hteo 1.9 JTD odresi kesu za 600-700 vise od neke "srpske" cene ako treba ako hoces neki fenomenalan primerak bez problema.
U suprotnom uzmi 1.6 - 2.0 Twin Spark i ne razmisljaj, batali te price da su otvarani, da ne valjaju, puno trose itd, dobri su im apsolutno svi motori. Jedino izbegavaj Selespeed menjac kod 2.0 ;)

misliš ovako nešto?
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6396489/alfa-romeo-147-16-16v

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6483276/alfa-romeo-147-16-16v-tspark-plin

hmm, lepo izgleda i ovaj auto je u igri.... uz 206cc
ford ka ste popljuvali, tako da sam se malo ohladio od njega mada ima neki otkačeni glomazni dizajn, odudara od drugih vozila što me je privuklo

- - - - - - - - - -

što se kilometraže tiče, šta ako je realna kilometraža npr 300 000km? koliko motor auta još može da izdrži? čudi me u oglasima kako svi deluju kao novi na slikama....

Ова црвена је ОК, а друга је нереално јефтина вероватно је прешла 400 000+ км.
Црвена има и сервисну, али и оне се фалсификују.

Evo ti veoma prosto objasnjenje ako se opredelis za Alfu:
Ako budes hteo 1.9 JTD odresi kesu za 600-700 vise od neke "srpske" cene ako treba ako hoces neki fenomenalan primerak bez problema.
U suprotnom uzmi 1.6 - 2.0 Twin Spark i ne razmisljaj, batali te price da su otvarani, da ne valjaju, puno trose itd, dobri su im apsolutno svi motori. Jedino izbegavaj Selespeed menjac kod 2.0 ;)

pa nisu neka dika

Treba mi glas razuma da li uzeti novu Mazdu 3 Revolution paket ili polovnog BMW F30 320d, sport line,koza,automatski menjac, 143000 km??

Glas razuma kaze Mazda 3 u Revolution opremi

Em imas vise prostora na zadnjoj klupi em vozis ganc nov auto.

BMW 3 je nesto sportskiji ali je Mazda tehnoloski naprednija i novo je novo

- - - - - - - - - -

То је та чувена километража, а и да је права следује му велики сервис.

na zapadu cim auto dodje tu do 140.000 km oni ga prodaju. Jer racunaju da od te kilometraze pocinju kvarovi i ulaganja a oni to nece.

Novo je novo i naravno da je bolje uzeti Mazdu mada je BMW izgledniji i veca si faca sa njim.
I BMW ima lanac na motoru tako da velikog servisa nema. Treba samo da mu se promeni pk kais i spaner ukoliko je potrebno a to sve sa zamenom ulja i filtera kosta oko 140€. Kvarova kod BMW-a na toj kilometrazi nema i oni u praksi krecu tek posle nekih 250k km ali i tad nisu to kvarovi za uzbudjivanje nego ode nosac mota,plivajuci zamajac....jbt ne znam sta to odlazi na BMW-u jer kad bolje razmislim samo te dve stavke su problematicne dok sve ostalo je uvek bilo ok.

Novo je novo i naravno da je bolje uzeti Mazdu mada je BMW izgledniji i veca si faca sa njim.
I BMW ima lanac na motoru tako da velikog servisa nema. Treba samo da mu se promeni pk kais i spaner ukoliko je potrebno a to sve sa zamenom ulja i filtera kosta oko 140€. Kvarova kod BMW-a na toj kilometrazi nema i oni u praksi krecu tek posle nekih 250k km ali i tad nisu to kvarovi za uzbudjivanje nego ode nosac mota,plivajuci zamajac....jbt ne znam sta to odlazi na BMW-u jer kad bolje razmislim samo te dve stavke su problematicne dok sve ostalo je uvek bilo ok.

osim e46 318, znaci raspad od motora, sramota za bmw

Spaner lanca, prednji trap, kod e39 i 46 kompletan rashladni sistem, itd.

Mislim da i Mazda 3 ima lanac na motoru barem se secam da su ranije verzije imale.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back