Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lupetaraš gluposti, ljubomoran si i slabo tehnički potkovan pa laprdaš gluposti. Hyundaiju i nije neko tržište evropa oni proizvedu prekookeanski brod, napune novim automobilima i belom tehnikom pa pravac amerika sve prodaju. U ekonomiji se uči kao haj level poslovanja na primeru hyundaija.
Ja nisam mnogo "potkovan" tehnicki i to priznajem. Zato se ni ne javljam na diskusijama o menjacima, kocnicama i slicno, jer ne znam. Mozda bi i ti trebao uraditi isto. Jer, ponovo, nisam ja taj koji lupa gluposti. Eto, ne znas ni da se Hyndai za americko trziste, vecinom i pravi u Americi. Genesis se takodje pravi u Americi. Hundai u Americi su "Made in America" automobili. Dizajniraju se i testiraju u Kaliforniji, proizvodni pogon je u Alabami a u Micigenu prave motore. Jos uvek dopremaju neke modele iz Koreje, ali vecina se pravi u Americi.
Ne znas a opet se trpas svuda....i ne dam ti link. Trazi sam i nauci nesto.....

Hyundai Vehicles are Made in the USA.​

DESIGNED IN CALIFORNIA. MANUFACTURED IN ALABAMA. MADE IN AMERICA.

hyundai-tucson-2022.jpg

Hyundai Tucson za 2021 , dobijas 7 godina garancije kao kupac novog

Nemacko vozilo ove klase kosta makar 2 puta vise novca. A i ni blizu pouzdano
Duza garancija i kosta 2 puta manje.... ali i dalje vise kupuju nemackog Golfa od Hyundaia..... Svakom ko ume da razmislja to govori dovoljno...

Hyundai ne daje garanciju od 7 godina nego od 5 godina, a dodatne 2 godine su popravke po 50% cene sto je nikakav benefit jer hyundai naplacuje popravke kao da je u pitanju BMW X7 tako da te dodatne dve godine nisu nista drugo do marketinski trik.
Ostali uglavnom daju garanciju od 2, 3 ili 4 godine i neki daju i do 5 godina ali uz doplatu. Izuzetak su Renault i Nissan koji daju 5 godina bez ikakvih doplata i Kia koja daje garanciju od 7 godina bez doplate.

Da se razumemo mogu oni i 10 god garancije da daju kada ih delovi koštaju dolar dva a radnike plaćaju pa plaćaju šta ih briga. Uskoro će biti garancija 10 god a šta im fali 50-100 evra zamena ulja, pločice isto, lamela, antifriz, gume tj sav potrošni materijal. Tu je i vizuelni pregled limarije :D

Hyundai ne daje garanciju od 7 godina nego od 5 godina, a dodatne 2 godine su popravke po 50% cene sto je nikakav benefit jer hyundai naplacuje popravke kao da je u pitanju BMW X7 tako da te dodatne dve godine nisu nista drugo do marketinski trik.
Ostali uglavnom daju garanciju od 2, 3 ili 4 godine i neki daju i do 5 godina ali uz doplatu. Izuzetak su Renault i Nissan koji daju 5 godina bez ikakvih doplata i Kia koja daje garanciju od 7 godina bez doplate.
Hyundai daje 7 godina bezuslovne garancije a i hyundai od skoro informiši se umesto što prdiš. https://www.hyundai.rs/garancija

Kia daje 7 godina garancije ili 150.000 km šta pre.

Dakle koreanci trenutno vodeći na svetu!

Poslednja izmena:
Sta?
Samo 150k km?
Pa da,posle toga se raspadnu.

Cista laz.

Moj brat od ujaka radi u jednoj velikoj firmi . Kaze izmenjali smo 1000 vozila, najvise Skode, najbolje nam se pokazala Hyundai Elantra.

Na svakom autu danas moze da se kupi garancija za male pare .. Cak i na Fiatu .. Meni to apsolutno ne treba treba mi 2g i tih prvih 100k km ako to sazvace kako treba posle ide do 250k km .. Posle mi nije bitno jer ga se resavam

moze ali se ne isplati davati garancije za nemacke krseve

PISANJE PO NEMACKIM KRSEVIMA :super: JAPANCI I KOREANCI DOMINIRAJU PO KVALITETU!​

Smrdljiva nemacka trojka BMW, Audi, Mercedes ima "kvalitet" jednog Renaulta ili Ssongyang-a :super: :rotf: :lol:

Jedna stvar koja nema direktne veze sa ovim istrazivanjem a ipak mnogo govori: cena sata rada majstora u zvanicnom Mercedesovom servisu u Srbiji je 7.000 RSD. Cena sata rada u zvanicnom sevisu Subarua ... 2.500RSD!

Sta na ovo ima da kazu @Dule 021 @igi192 i ostali ljubitelji nemackih nasminkanih leseva

7 od 9 prvih mesta japanci ostalo koreanci .

DACIA KVALITETNIJA U ODNOSU NA NEMACKE PREMIUM BRENDOVE :rotf:

DACIA KVALITETNIJA OD PORSCHE-a :lol: :rotf: :lol:

Pisangija po svapskim sklopocijama :super:

:)

https://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2022&mm=01&nav_id=2092807

Veliko evropsko istraživanje: Koji automobili su najkvalitetniji, a koji su najčešće u servisma​

Japanci kolo vode.

Foto: Greentellect Studio/Shutterstock

Foto: Greentellect Studio/Shutterstock​

Belgijska organizacija za zaštitu potrošača Test Anakoop sprovela je veliko evropsko istraživanje kvaliteta automobila u kome je učestvovalo više od 60.000 vlasnika vozila u Belgiji, Francuskoj, Italiji, Španiji i Portugaliji.

Najveći procenat problema (17% kvarova) javlja se na električnim sklopovima i funkcijama, kao što su akumulatori, svetla, podizači prozora i centralno zaključavanje.

ešto manje automobila (13% slučajeva) mora da ide u servis jer kočnice više ne rade optimalno. Na trećem mestu su kvarovi na benzinskim i dizel motorima.

Foto: Lexus promo

Foto: Lexus promo​

Automobili sa najmanje problema su Lexusovi, koji je luksuzna Toyotina marka. Samo 5% vozača ovih automobila moralo je svratiti u servise tokom garantnog roka zbog kvara.

Lexus je takođe predvodio listu najpouzdanijih automobila u prethodna dva izdanja ove ankete (2020. i 2018.). Toyota i većina drugih japanskih marki takođe su u vrhu.

Najbolje rangirani Evropljanin nisu Mercedes ni BMW, nego Seat, a na dnu tabele su tri vrlo skupa brenda: Jaguar, Land Rover i Tesla. Električni automobili iz fabrika Ilona Maska imaju najnižu ocenu od svih marki.

Modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem koji imaju najviše problema su gotovo po pravilu - dizelaši.

U najpouzdanijim vozilima uglavnom nailazimo na benzinske i hibridne pogonske sisteme.

Pogledajte kompletnu listu:

sss
Marka vozila
Pouzdanost u procentima)
Lexus
95​
Subaru
93​
Toyota
91​
Mitsubishi
89​
Kia
89​
Suzuki
89​
Hyundai
87​
Honda
87​
Mazda
85​
Seat
85​
Dacia
85​
Škoda
84​
Nissan
82​
DS Automobiles
82​
Volkswagen
82​
Smart
82​
Peugeot
82​
Mercedes-Benz
82​
BMW
82​
Mini
82​
Ford
80​
Citroën
80​
Audi
80​
Volvo
80​
Renault
80​
Ssangyong
80​
Porsche
76​
Opel
76​
Fiat
76​
Jeep
72​
Lancia
68​
Chevrolet
68​
Jaguar
68​
Land Rover
64​
Alfa Romeo
64​
Tesla
60​

Poslednja izmena:
Ma nije moguce. Lazu dusmani. Najbolja i najpouzdanija vozila su njemacko dizlo sa milion km na satu verujte duletu bosancu z:D Al kad bi se zezali :lol:

Ej Dacia ima bolji kvalitet od nemackih nasminkanih leseva z:D

DACIA

O japancima da ne komentarisemo z:D

Toyota i Subaru pocepali.... Al svi su ekstra kojeg god japanera covek da uzme nece se pokajati....

Samo bezi od francuskih, italijanskih i nemackih leseva. Losijih auta nema.

Ma nije moguce. Lazu dusmani. Najbolja i najpouzdanija vozila su njemacko dizlo sa milion km na satu verujte duletu bosancu z:D Al kad bi se zezali :lol:

DACIA

Toyota i Subaru pocepali.... Al svi su ekstra kojeg god japanera covek da uzme nece se pokajati....

Dacia ti je reno Tihi z;)

DACIA

Japanci kad pocnu da se kvare to za qurac nije ,to je rupa bez dna ,jedno popravis drugo se kvari ,znam imao mi drug napatio se muka ,,,bolje da ga polio benzinom i zapalio .

Evo sasrali smo se ali cemo i dalje da vozimo evropska kola. ?
Cuj pljuje po Renou i Sang Yongu a ne zna da je ovaj drugi korejski automobil.
Toliko o tome. ?
KAKVA bre evropska kola ja dok sam vozio vw svi zamenski delovi bili iz kine :hahaha:

Mene blam živi da u evropi niko ne ume da napravi normalan auto to je valjda zbog kineskih delova koje ugrađuju :lol:

Ti testovi su vecinom iz USA i to za benzice .. Druga stvar sto brend kao Lexus ima 2-3 modela dok npr vw ima 102 ..
Treca stvar je sto je ovo test novih vozila dok bi npr test 5g starih vozila izgledao totalno drugacije osim Toyote i Lexuza koji bi ostali u vrhu .. npr Mazda dizel sa automatskim menjacem bi bila isood svih lista jedan od najgorih dizela danas.. svako ima fula a kuoivati auto po nekom testu i sve genralizovati je smesno

Ti testovi su vecinom iz USA i to za benzice .. Druga stvar sto brend kao Lexus ima 2-3 modela dok npr vw ima 102 ..
Treca stvar je sto je ovo test novih vozila dok bi npr test 5g starih vozila izgledao totalno drugacije osim Toyote i Lexuza koji bi ostali u vrhu .. npr Mazda dizel sa automatskim menjacem bi bila isood svih lista jedan od najgorih dizela danas

Ovo ti je test iz Belgije i Holandije bajo.

Ovo je test vozila do 5 godina starosti.

Leseve sa milion kilometara , "vozila baba do pijace" nisu uzimali u obzir - tu bi situacija po svaBske krseve bila jos gora z:D

Za nas koji to gledamo malo dublje i ulazimo u detalje pogonske linije i pratimo kako su se odredeni modeli pokazali na cesti posle 100-200k km ..
Samo garaze i njihova iskutva uzimam u obzir kod odabira odredenog auta nikave clanke .. Po ovim gore ovaj 3,0 HSE iz Rovera je dobar a ja znam da je los i da je zamenski polovan motor 9-10k € isto vazi i za Mazdu

Isto tako znam da na ovim novijim mercedesima 2,0l je problematicno ako ti rikne vodena pumpa to vuce za sobom i vakum pumpu a ona da se popravi mora sve napolje i pola motora da se rastavi .. kvar od 6-7k € ovde kod mene u Mercedesu koji vuce mnogo minusa kod kupaca .. ako vec sve to znas onda je normalno da kupujes vodenu pumpu od top proizvidaca i menjas je svakih 50k km ...Tako ces izbeci tu zajebanciju i voziti svog mercedesa jako dugo bez glavobolja ..itd

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back