Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najbolja navigacija na svetu je google maps - bar po inostranstvu. Najaktuelniji trenutni podaci (da te preusmeri ako je guzva zbog udesa, ili ko zna cega), ekstra precizna, ne moras da brines o mapama....ukljucis i vozis.

I u Srbiji isto je najbolji google maps

JA sad gde god da idem koristim google maps nista drugo. I besplatno je :)

Evo kako da podesite na srpskom

http://mondo.rs/a1092632/Mob-IT/Aplikacije/Google-Maps-navigacija-srpski-jezik-kako-podesiti.html

Poslednja izmena:
Корсу Ц видим масовно на улицама и кажу да је квалитетна, а и лепша је од Клиа. Клио је наводно удобнији а Корса тврђа. Мораћу да пробам да провозам ауто да видим какав је.
Сад једино питање како проверити да ауто није крш. На шта највише обратити пажњу?

Corsa ima bobine 4 u 1 i kad ode jedna moras da menjas sve 4. Mislim da nove kostaju oko 70€ pa navise u zavisnosti od proizvodjaca.
Polovna dobra letva volana je 60€ a za novu ne znam cenu.
Redovna pojava kod Corse 1,2 16V je pucanje davaca pritiska ulja i onda ponekad zna isprska citav motorni prostor od ulja i moj je savet da se uvek ima jedan rezervni u gepeku jer veoma lako se zameni.
Za razliku od Corse na Cliu nisam imao ulaganja iako sam ih imao u slicnom broju.

Дуле јел ти би се за Клиа пре одлучио? Ипак ти имаш искуства са аутомобилама. Ма ауто неће годишње прећи више од 5.000 км.... Ако може Корса пре бих њу због изгледа, лепша ми је- Банка даје 250.000 дин на 5 година... рата око 6.000 дин.. с тим што бих ја превремену отплату. Може ли за 2.000 евра солидна корса негде?

Poslednja izmena:
I u Srbiji isto je najbolji google maps

JA sad gde god da idem koristim google maps nista drugo. I besplatno je :)

Evo kako da podesite na srpskom

http://mondo.rs/a1092632/Mob-IT/Aplikacije/Google-Maps-navigacija-srpski-jezik-kako-podesiti.html

tacno..ja sam do skoro koristio HERE koji ima kancelariju kod nas i stvarno brzo azuriraju mape..cak mozes i da im pises i oni kad provere izvrse izmene koje si sugerisao..ali ipak mi se u poslednjih godinu dana nekako googlova navigacija pokazala najbolja..
ona jedino ima problem offline mapa ali se i to da resiti.

tako da u principu imam sad obe ali nekako vise radim sa fooflovom.

Дуле јел ти би се за Клиа пре одлучио? Ипак ти имаш искуства са аутомобилама. Ма ауто неће годишње прећи више од 5.000 км.... Ако може Корса пре бих њу због изгледа, лепша ми је- Банка даје 250.000 дин на 5 година... рата око 6.000 дин.. с тим што бих ја превремену отплату. Може ли за 2.000 евра солидна корса негде?

Vidi,meni licno od tih malih automobila je najbolji Punto sa 1,2 8V motorom.
Ultra povoljan za odrzavanje,mali potrosac,ide pristojno,ima mesta i velik gepek.
Od mana motor servo volana zna da gekne ali se danas resava relativno povoljno tipa 20-30€.
Motor je na kais i kad pukne ne napravi stetu.
Vozi ga moja zena a i ja trenutno jer am prodao svoj auto pa se grebem jer ne treba mi auto preko leta zbog motora koji vozim.
Ne znam samo zasto su kod nas ljudi skepticni kad se spomene Punto i automatski ga odbijaju a nemaju pojm a da je to jako dobar auto i bolji od vecine konkurenata.
I da se razumemo ja nemam da ti ga prodam pa da ga sad hvalim tj imam ali prelazi tvoju cifru kojom raspolazes a uostalom ti raspolazes sa 250k dinara a ako treba u to da uklopis i regu i servis onda trazis auto od malo jace od 1500-1600€.

ja bih na tvom mestu gledao polo.
naravno to je sve subjektivno misljenje ali ja sam imao dosta lepo iskustvo sa polom .

imam ja jednog polica, dao bi ga za 1600e, uvoz iz de, placeno sve do registracije...
IMG_7046.jpg

Prilozi

• IMG_7046.jpg
    IMG_7046.jpg
    55,2 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Ima li google maps opciju offline moda i koja je velicina mapa u poredjenju sa HERE? Moze li komplet da se skine Srbija kao na Here?

Neki dan sam kratko koristio google maps, i plakao sam dok sam vozio kako su zaklali nazive ulica :hahaha:

- - - - - - - - - -

Jos jednom da pitam preporuka za neki pickup/dostavno vozilo do 1500e? Sta izbegavati bar...
Ne moze niko da ti pomogne pošto ne volis dizel :)

bas gledam google maps

mozes da skines neku oblast , nakon sto se upises

vazi mesec dana ,

od velicine oblasti zavisi velicina fajla

skinuo sam 10-inu srbije , otprilike , 50 mb

here je najbolji , probao sam jos nekoliko , prosle god , WAZE je isto bio dobar, sad je situacija mozda drugacija

To sam i ja video samo rutu skines. Ja hocu celu zemlju kao sto HERE nudi

- - - - - - - - - -

Ne moze niko da ti pomogne pošto ne volis dizel :)

Hahah :D Pa sad, automobile ne fermam inace, tako da ni ovaj necu ici pogledati ni kupiti :D

A sta mislite jel postoji euro4 a da nema DPF?
Plus je to auto iz Holandije a tamo su kola enormno skupa i samo kad imaju ogromne kilometraze mogu da se kupe povoljno.
Problem je sto nas narod gleda ocuvanost enterijera a kod njih bude enormno bolje sacuvan od npr. italijanskih kola jer kod njih je hladnije i nema znojenja pa su volani i rucice menjaca i na 400k km maltene kao novi a pogotovo sto vecina njih vozi na otvorenom.
Uostalom imas holandske oglase pa pogledaj i sam posto je ovakav 308 pa ces se iznenaditi kako je ovaj povoljan.

A sta mislite jel postoji euro4 a da nema DPF?
Plus je to auto iz Holandije a tamo su kola enormno skupa i samo kad imaju ogromne kilometraze mogu da se kupe povoljno.
Problem je sto nas narod gleda ocuvanost enterijera a kod njih bude enormno bolje sacuvan od npr. italijanskih kola jer kod njih je hladnije i nema znojenja pa su volani i rucice menjaca i na 400k km maltene kao novi a pogotovo sto vecina njih vozi na otvorenom.
Uostalom imas holandske oglase pa pogledaj i sam posto je ovakav 308 pa ces se iznenaditi kako je ovaj povoljan.

Hvala, zato i pitam :D Ovaj sam.juče vidio u gradu. Zato i pitam. Ne zbog enterijera. PS postoji li način da se u ovlašćenom servisu bar približno provjeri prava kilometraža?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back