Preporuka za klima uredjaj

Pa hvalio se malo, joj tebe :D
Pa otkud ja znam ko stvarno traži klimu, a ko je došao da se hvali da ima stan od 80 kvadrata. :D
Znam samo da dobra dvanestica može da hladi oko 45, možda čak i 50 kvadrata, a može da greje tridesetak kvadrata, maksimalno 35 i to je to. Osamnaestice i jače klime, nisu baš predviđene za stambeni prostor, one su više za neke hale i slične prostore veće kvadrature bez pregrada i zidova.

Pa otkud ja znam ko stvarno traži klimu, a ko je došao da se hvali da ima stan od 80 kvadrata. :D
Znam samo da dobra dvanestica može da hladi oko 45, možda čak i 50 kvadrata, a može da greje tridesetak kvadrata, maksimalno 35 i to je to. Osamnaestice i jače klime, nisu baš predviđene za stambeni prostor, one su više za neke hale i slične prostore veće kvadrature bez pregrada i zidova.
Ovo sve zapamtio od prošlogodišnjeg višečasovnog istraživanja? :)

Ja metnem na 18, ljeti, ako mi postane hladnjikavo-obučem se :D

I onda ti distribucija na kraju meseca posalje cestitku sa zahvalnicom:) A kad izadjes napolje strefi te srcka koliko je vruce.

to sa 18 stepeni se zove 'penguin style' pustas antarktik u sobu :) ima puno takvih pristupa. Mozda bolje da skines na prijatnih 16 obicno je to minimum.

Salu na stranu, osim sto je po gradovima vec previse toplo zbog betona (a verujem da zivis u gradu), dodatno je vruce zbog klima uredjaja.
Smanjujes vek klime tako sto radi na povisenim temperaturama jer unutra ti je lepih ledenih 18 stepeni a spoljni deo klime radi blizu usijanja.
To se zove toplotno zagadjenje i reflektovano zracenje.

Dakle direktno utices i na klimu napolje. E sad, ekologija je sasvim druga tema.

I onda ti distribucija na kraju meseca posalje cestitku sa zahvalnicom:) A kad izadjes napolje strefi te srcka koliko je vruce.

to sa 18 stepeni se zove 'penguin style' pustas antarktik u sobu :) ima puno takvih pristupa. Mozda bolje da skines na prijatnih 16 obicno je to minimum.

Salu na stranu, osim sto je po gradovima vec previse toplo zbog betona (a verujem da zivis u gradu), dodatno je vruce zbog klima uredjaja.
Smanjujes vek klime tako sto radi na povisenim temperaturama jer unutra ti je lepih ledenih 18 stepeni a spoljni deo klime radi blizu usijanja.
To se zove toplotno zagadjenje i reflektovano zracenje.

Dakle direktno utices i na klimu napolje. E sad, ekologija je sasvim druga tema.
:roll:
Pa imam jednu klimu a kvadrata ko i @Redmond valja to rashladiti :D
Ne pokušavaj mi djelovati na savjest, ekologije što se tiče, ne koristim raspšivače, samo u stiku deodoranse, od mene dosta :D
I ne koristim plastične vrećice!

I češće je koristim za dogrijavanje, prezadovoljna. Inače imam gradsko grijanje a oni griju ko da je 1955. godina, kao da se nisu promijenile navike ljudi. Gase prerano, pale prerano. Bez klime smrzavanje, osim ako je -15 i niže, onda kao ne zavrnu do kraja. Što se tiče potrošnje, stvarno troši minimalno, šta znam razlika između januara (kad je palim max) i aprila ili maja (kad je ne palim nikako) je 20-ak maraka. A i nema para zbog kojih bih trpila vrućinu ili hladnoću.

:roll:
Pa imam jednu klimu a kvadrata ko i @Redmond valja to rashladiti :D
Ne pokušavaj mi djelovati na savjest, ekologije što se tiče, ne koristim raspšivače, samo u stiku deodoranse, od mene dosta :D
I ne koristim plastične vrećice!
kapiram.

U jednoj sobi tuce klima na 18, uslovi kao na dnu ledenog brega. Sedite u dzemerima.
U sledecoj sobi malo prijatnije vec za tanku majcu sa dugim rukavima, u onoj krajnjoj sobi i najdalje od klime - pomalo vruce - majca sa kratkim rukavima. Setanje iz dela u deo stana/kuce sve vrste klime zastupljene od ledene do tropske :)

kao i za redmonda, bolje dve manje nego jedna veca (ako moze da se izvede).

kapiram.

U jednoj sobi tuce klima na 18, uslovi kao na dnu ledenog brega. Sedite u dzemerima.
U sledecoj sobi malo prijatnije vec za tanku majcu sa dugim rukavima, u onoj krajnjoj sobi i najdalje od klime - pomalo vruce - majca sa kratkim rukavima. Setanje iz dela u deo stana/kuce sve vrste klime zastupljene od ledene do tropske :)

kao i za redmonda, bolje dve manje nego jedna veca (ako moze da se izvede).
Ma jok. Ide odoka u gaćicama-bez gaćica ;)

Zdravo, hocu da kupim klima uredjaj, potreban mi je iskljucivo za hladjenje leti, za stan oko 35 kvadrata. Interesuju me vase preporuke do nekih 30000-35000 dinara, koje marke su se dobro pokazale, sta konkretno da gledam a da je bitno?
Najbolja najjeftinija klima je Venting VAC-12CHSD/KSA71-I2 dolaze iz tcl fabrike! Nešto malo bolje od Ventinga iz fabrike Midea! (VSAFBU-12HRDM8). Ali postoje i japanski modeli koji nisu mnogo skupi!

Na primer Mitsubishi Electric MSZ-HR35VFK, recenzije o njima su samo dobre.... kupio sam ga od kompanije mitsubishi.rs Ovog leta ne bi bilo moguće normalno živeti bez njega..

isto važi i za tebe, što se izbora marke tiče... 😉
u tvom slučaju, možda multi-split (jedna spoljna i više unutrašnjih jedinica) ili ako ne, onda svakako bolje više manjih nego jedan veliki uredjaj. sve zavisi koliko para planiras da potrošiš...
multi-split košta 2 puta više od 2 odvojena klima uređaja za svaku sobu ... stoga su 2 mala klima uređaja bolja i pouzdanija

multi-split košta 2 puta više od 2 odvojena klima uređaja za svaku sobu ... stoga su 2 mala klima uređaja bolja i pouzdanija
u suštini da... jesi upravu, jedna multi-split klima sa 2 unutrašnje jedinice košta uglavnom više nego 2 odvojene klime.
ALI,
multi-split ima svojih prednosti u odnosu na 2 klime: bolje je energetska efikasnost 1 uređaja u odnosu na 2 (manje će struje trošiti), imaš kasnije u upotrebi 1 uređaj za održavanje umesto 2, estetski isto, bolje 1 uređaj na fasadi nego 2, buka je manja kod jednog uređaja nego kod 2, itd.
nije uvek baš sve samo u ceni...

Back