Revolveras
Ističe se
- Poruka
- 2.903
Sofijin svet je kratak kurs filozofije sazet na neki prihvatljiv nacin, tako da ako je nekome do citanja toga, samo napred. Ja nesto nisam bio previse odusevljen knjigom. Mada je interesantna, mora se priznati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim da me nisi dobro razumela. Nikako nisam mislila da je nedorastao temi..moguce da je problem upravo u tome shto je chovek profesor filozofije , a ne knjizevnik. Knjiga je tehnichki konfuzno sastavljena.Vecina ljudi i sa mog (svetska knjizevnost) a i sa filozofije je uglavnom okarakterisala kao konfuznu..chak i profesori..mada, ukusi su potpuno individualni.Struja:profesor filozofije,onakvog mentalog i verbalnog sklopa,po mom misljenju nikako nije nedorastao temi koju je obradio u sofijinom svetu.
gossca:Otkrivanje coveka - Desmond Morris
I ja tvoje naravno..kao sam tvoj dozivljaj knjige. Medjutim , upravo ta slojevitost i kompleksnost , koju pominjesh, po mom mishljenju, tehnichki je mogla biti za nijansu bolje odradjena. Meni, lichno , ideja i nachin pisanja , kao i ta neobichna kompozicija jesu bili osvezavajuci i prijatni, u trentku kada sam je chitala , ali upravo ..zbog te tehnichke , chak, josh jednostavnije, zanatske obrade knjiga je , na izvestan nachin, nedostupna mnogim chitaoicima..tj., njihovim umovima(opet , bez ikakve namere da ikoga podcenim).Struja:postujem tvoje profesionalno misljenje.meni se upravo njegova kompleksnost i slojevitost prica koje provlaci kroz romane,neki obrnuti redosled kojim pise,ako tako mogu da nazovem,dopada.potpuno je drugaciji.bio mi je pravo otkrovenje u odredjenom momentu kada sam zalutala u kolotecinu standardne literature.sve je nekako shematizovano,a on je poseban.naravno,nije jedini.
_LePrShAvA_:Ne mogu da verujem da niko nije preporučio knjigu
"Sofijin Svet", Justejn Gorder.
Svi koji vole filozofiju, ovo je idealna knjiga za njih... Ja sam je uživala čitajući.
Možda je malo teška, ali je prelepa...
Zatim...
"Alhemičar", Paulo Koeljo. -Fenomenalna knjiga takođe.
"Peta Gora", Paulo Koeljo.
"Put Kojim Se Ređe Ide", M. Scott Peck ... - A ova knjiga me je facinirala.
dragoslava:Volela bih da nadjem i pročitam i drugu knjigu "Jelena 2000" ,jer mislim da sam pročitala "Jelenu 1993".
Pomozite mi gde mogu da ih nadjem!Verovatno bi ih i kupila jer želim da ih imam u svojoj biblioteci.Tražila sam jedno vreme prvu ali je nisam našla!
Struja:znas,mozda sam se nesrecno izrazila sa tim "pomogne nekome".to je u ovom slucaju rastegljiv pojam.govori o njenoj izgubljenosti u cyber svetu zbog zelje da nadje svog nestalog ljubavnika.moze biti poucna zbog mraka koji vlada iza povrsnog caskanja.
u redu je da svako odluci sta ce da prihvati.u redu je procitati,ili bar pokusati,nesto i sto nije po ukusu,da bismo mogli upravo da ucvrstimo misljenje ili da prosirimo glediste.nije dobro imati informacije samo onog tipa koji se poklapa sa nasim teznjama.kontra teg mora da postoji zbog stvaranja koliko toliko realne slike.naravno,to je moje misljenje,bez namere da ga agresivno plasiram.