Preporuci film

The Serpent's Egg
Sto je meni ovo dobar film... sa odlicnim David-om Carradine-om i nezaboravnom (jednom i jedinom) Liv Ullmann.
The_Serpent%27s_Egg.jpg

Na pocetku filma ide kratak opis opste atmosfere u Berlinu 1923, sto me jako podsjetilo na nasih zadnjih 20-tak godina. Nadam se da nas ne ceka AH iza coska.
The scene is Berlin,

the evening of Saturday,
November 3, 1923.

A pack of cigarettes
costs four billion marks,

and most everyone has lost faith
in both the future and the present.

Poslednja izmena:
The Serpent's Egg
Sto je meni ovo dobar film... sa odlicnim David-om Carradine-om i nezaboravnom (jednom i jedinom) Liv Ullmann.
The_Serpent%27s_Egg.jpg

Na pocetku filma ide kratak opis opste atmosfere u Berlinu 1923, sto me jako podsjetilo na nasih zadnjih 20-tak godina. Nadam se da nas ne ceka AH iza coska.
The scene is Berlin,

the evening of Saturday,
November 3, 1923.

A pack of cigarettes
costs four billion marks,

and most everyone has lost faith
in both the future and the present.

mislim da je za ovo Bergman rekao da je njegov najveci filmski blam.. bergman je snimao mnogo sranja uopste

mislim da je za ovo Bergman rekao da je njegov najveci filmski blam.. bergman je snimao mnogo sranja uopste

Tacno je da Bergman nije bio zadovoljan sa filmom kao i da je kritika bila umjereno negativna, ali film definitivno nije smece. Atmosfera u filmu je apsolutno opcinjavajuca, napravili su 2 paralelna svijeta, onaj stvarni u kome se budi nacizam i ljude po ulici tretiraju kao pse lutalice, i drugi svijet u kome ljudi pokusavaju da kroz zabavu u nekakvim polu-legalnim klubovima i alkohol zaborave u kakvom haosu zive. Takdje moze se povuci (jeziva) paralela sa Srbijom 90-tih i atmosferom u recimo buretu baruta (beznadje, bezzakonje, bijeda, totalno ludilo), sto ce oni koji su to prezivjeli sigurno prepoznati. Liv tu glumi na stranom jeziku, ali meni je super odglumila, kao i David koji je fantasticno docarao lika ciji je zivot u finalnoj fazi dezintegracije (jevrejski cirkusant u Berlinu izmedju 2 rata - koga su odbili da glume Dastin Hofman, Robert Redford i Richard Harris, ocigledno zbog politicke korektnosti) i koji ne vidi nikakav smisao ni razlog da nastavi da zivi. Mozda film i nije nesto tehnicki i nije na nivou Bergmanovih ranijih filmova, ali mene je odusevio, mozda bas zbog poznate atmosfere koja je plasticno docarana.

Po mom skromnom misljenju, najbolji americki film 2011. godine i jedan od najboljih iz njihove nezavisne produkcije u poslednjih nekoliko godina:

http://lalenbg.blogspot.com/2012/09/blog-post.html

Mada reziser jeste Danac :)

Informacija o njegovoj nacionalnosti je daleko zanimljivija od dosadnih, ispraznih i besmislenih filmova koje je snimio, ukljucujuci i taj koji si pomenuo. Najbolje ostvarenje mu je Bronson, koji realno zasluzuje 6-7/10, a i to je zbog Hardija a ne zbog Danca.

Vinding Refn my ass :lol:

Poslednja izmena:
Jedna od boljih komedija koju sam gledao u poslednje vreme.

http://www.imdb.com/title/tt0795368/?ref_=nv_sr_1

MV5BMTIwNjYyODU1NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDk4OTQ0MQ@@._V1__SX1569_SY718_.jpg

meni je ovo nekako film za ljude koji inače ne gledaju komedije (kao ja) :D
pa ono, kad me neko pita koja mi se komedija sviđa, ja ispalim siguricu death at the funeral :D

- - - - - - - - - -

Slazem se, odlicno docarani napeti odnosi ljudi u klopci, nepovjerenje, ali i timski rad koji vodi u slobodu, i konflikt koji radja takav ambijent. Zanimljiva su i neka vrlo inteligentna inzenjerska rijesenja, koja mi, nadam se, nece trebati u zivotu.
meni najbolji momenat u filmu bio pederluk :lol:

Back