Preporuci film

The Talented Mr.Ripley
http://www.imdb.com/title/tt0134119/

images

coraline-comiccon.jpg

Vrlo simpatican i neobican crtani,sa elementima horora ( horor u smislu zato sto je strasniji od drugih crtaca,ali ne horor u pravom smislu te reci ) o devojcici koja se preselila u novu kucu i zivi sa roditeljima koji je poprilicno zapostavljaju zbog posla....Ona nailazi na prolaz koji je zagradjen i koji se u toku noci otvara,ona odlazi tamo i nailazi na svoju mnogo bolju verziju "roditelja" koji joj sve cine sto pozeli,za razliku od njenih pravih,samo sto ovi imaju dugmad umesto ociju....I tu pocinje da se razvija cela prica... Da li ostati u tom paralelnom svetu ili ne??? I da li je sve to tako lepo kao sto izgleda ??Meni se dopao crtani,izbacila bih mozd jednu-dve scene,ali je ovako odlican....
8/10

sjajna prica i animacija,
topla preporuka..za odrasle :!:
10/10

Don't move (Italian: Non ti muovere) 2004
Pogledajte prilog 72574

odvratan film :bljak:
Glavni junak -ugledni hirurg Timoteo upravo saznaje da mu je cerka u zivotnoj opasnosti posle saobracajne nesrece. Dok ceka na ishod njene operacije, priseca se njihovih zajednickih trenutaka a zatim i afere sa siromasnom Albankom (Penélope Cruz).
Prica se vraca u proslost i vidimo da Timoteo bez ikakvog povoda vara zenu. Prvi susret sa Penelope je posao naopako jer se eto Timoteo malo napio (a i imao je nasilnog oca) pa je silovao svoju buducu ljubav. Kako je nju silovao otac u detinjstvu, SM veza Timotea i Italije opstaje. Sledi trudnoca ljubavnice i njegovo obecanje da ostavlja zenu. Medjutim, posle saznanja da je i zena trudna, planovi se menjaju. Razocarana, Penelopa abortira sto ce ubrzo dovesti do njene smrti. Nas heroj - doktor pritice u pomoc ali prekasno. Ostaje mu samo njena crvena cipela za uspomenu koje ce se resiti na kraju filma kad prebrodi cerkinu operaciju.

Stice se utisak da treba da saosecamo sa Timoteom jer je on ustvari dobar covek koji je gresio "pokusavajuci da nadje smisao zivota" kako sugerise zavrsna muzicka numera :bljak:

Jer ovo tipican southy Boston krimogeni film... gomila irskih pijandura, sitnih krimosa, koji rade neke kombinacije, od kojih je vecina gistro...

...ako je upola dobar kao What doesn't kill you... skidam ga...

Da, topican Bostonski film... ali nisam gledala "What doesn't kill you" da bih mogla da uporedim.Dopao mi se film i preporucujem. Aj' ako resis da odgledas javi da li ti se dopada...

ThankYouForSmokingPoster.jpg

Odgledah sinoc ovaj filmcic i prijatno me je iznenadio..Vrlo simpaticna,satiricna prica o Nick Naylor-u zastupniku Big Tobacco-a koji iako svestan da cigare nisu zdrave pokusava da manipulise narodom i ubedi ih da ih konzumiraju....Izmedju ostalog prikazuje se i njegov "sukob" sa senatorom iz Vermonta koji se protivi Nickovoj manipulaciji kao i samim cigaretama...Film ce zadovoljiti i one koji ne puse i one koji puse jer se tokom cele price non stop izlazu argumenti za i protiv konzumiranja cigareta i to je sve odradjeno na vrlo simpatican nacin...Svi glumci su sjajni,jedino bih izdvojila Katie Holms koja mi je zaista antipaticna pa prema njoj ne mogu objektivna da budem...Od mene 9/10

Poslednja izmena:
milk_movie_poster.jpg

Sta reci....Sjajan film o gay aktivisti Harvey Milk-u koji se bori za prava homosexualaca...Istinita,vrlo teska i dramaticna prica,a iako do sada nisam imala definisano misljenje o Sean Penn-u,ostavio me je bukvalno bez texta.....Gluma ne za deset,za sto,ma ne postoji ocena za to kako je on izneo lik ovog fantasticnog coveka....Dopada mi se sto su na momente prikazivali prave snimke desavanja 70-ih godina i film je zaista sjajno docarao celu tu sliku...Nemam nikakvu zamerku
10/10

Back