Preporuci film

BattleForHidithaMoviePoster.jpg

Ako ima onih koji nisu gledali, pod obavezno!
Očekivala sam žvaku tipa Black Hawk....ali je usledilo iznenađujuće razuveravanje.

Ja obozavam tu zvaku ;) !
Ovo cu rado pogledati ,i ocekujem nesto stvarno dobro ...jesi gledala The hurt locker mozda :) ?!

Nisam...mada kako vidim, još jedan u nizu.....:D...Iskreno, ovaj film me iznenadio samo zbog netipičnosti , dokumentarnosti i neusiljene dramatike koju gledam u military filmovima od Platoon-a pa do danas.

obavezno pogledajte mandolina kapetana korelija mnogo dobar ljubavni film sa nikolas skejdzom i penelopom kruz,rekvijem za sne film o narkomanima surova realnost posle tog filma mi se gudra zgadila za ceo zivot,hotel ruanda klasa za sebe,hangover plakanje od smeha,100 devojaka malo njix je gledalo film ali je romanticna drama sveca place kad god ga gleda xD i moj omiljeni film jedan jedini ne prevazidjeni forest gamp...a inace gotivim sve filmove sa tom henksom na foru terminala,spasavanja redova rajana...

obavezno pogledajte mandolina kapetana korelija mnogo dobar ljubavni film sa nikolas skejdzom i penelopom kruz,rekvijem za sne film o narkomanima surova realnost posle tog filma mi se gudra zgadila za ceo zivot,hotel ruanda klasa za sebe,hangover plakanje od smeha,100 devojaka malo njix je gledalo film ali je romanticna drama sveca place kad god ga gleda xD i moj omiljeni film jedan jedini ne prevazidjeni forest gamp...a inace gotivim sve filmove sa tom henksom na foru terminala,spasavanja redova rajana...

ona se zove penelope.
a za sto devojaka sigurno ne bih rekla da je romanticna drama.

The Shape of Things (2003)

ShapeOfThings.jpg

Topla preporuka za film koji kombinuje dramu i romansu ! Radnja filma prikazuje par koji pokusava da stupi u vezu ! Gledacete film koji govori o tome kako je najlakse doci do ciljeva ,poigravajuci se sa tudjim osecanjima ,i kakve popsledice mogu da proisteknu iz toga ! Izbegnuta je svaka patetika ,gluma je odlicna ,od mene dobrih 8/10 ,ipak je to komedija ,a to nije moj zanr :) !

Da se vratimo koju deceniju unazad ...

Poljubac vampira
(1988)

vampires_kiss.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0098577/

Glavni junak (jedna od najboljih uloga Nikolasa Kejdža), uobrazivši da je postao vampir, lagano i nepovratno tone u ludilo. Gledalac prati njegovo propadanje – fizičko i mentalno – i sam u nedoumici šta je junakova uobrazilja a šta istina.

Ovaj film je, pored "Odvratnosti" R.Polanskog, odličan primer tzv. psiho-horora* koji se krije iza privida jednog drugog žanra: komedije.

*Podžanr, čija se radnja uglavnom zasniva – kako samo ime nagoveštava – na bolesnoj ili naizgled bolesnoj ljudskoj psihi. On može biti u okviru realnog horora ili horora sa elementima fantastike. Manipuliše ljudskom psihologijom u dvostrukom smeru: glavni junak – sredina koja ga okružuje; literarna ili filmska priča – gledalac, tj. čitalac. Ako je u pitanju literarno delo, najčešće je pisano u prvom licu, tj. narator je umno poremećena osoba, pa je čitalac često u nedoumici šta je „junakova“ halucinacija a šta njegov autentični opažaj. Po toj definiciji, Mopasanove pripovetke „Orla“ i „Jesam li lud?“; Poova „Crna mačka“; romani „Obojena ptica“ Jeržija Kosinskog i „Velika sveska“ Agote Kristof, najbolji su primeri ovog žanra u književnosti.
Atmosfera u psiho-hororu izrazito je mračna, depresivna, psihodelična, klaustrofobična.
U filmovima te vrste, glavna junakinja (junak) živi u svom hermetičkom svetu; ona (on) odlazi na posao, komunicira sa kolegama ali je, u osnovi, sociopatska ličnost koja nije u stanju da ostvari emotivnu vezu i polako tone u ludilo.

Poslednja izmena:
Blown Away(1994)

2l8cbnr.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0109303/

Skoro mi pade na pamet ovaj akcioni triler koji me je odusevljavao jos kad sam bio klinac :mrgreen: Tomi Li Dzons je poremeceni Irski bombas,koji bezi iz cuze i serijom bombaskih napada uznemirava gradjane Bostona.Na putu mu stoji jedino bivsi clan bombaskog odreda i njegov stari poznanik(Dzef Bridzis),koji posle pogibije svog bivseg partnera,preuzima stvari u svoje ruke...Jako uzbudljiv triler i moja topla preporuka :super:

Bandits (2001)

Za subotnje popodne šarmantna ljubavna komedija sa nekoliko prijatnih obrtaja i odlicnom glumackom ekipom kod nas bosanaca pobrkana sa filmom " Skoro savrsena pljacka banke" repriza na OBN subota 15 20 ili ,naravno, rapidshare or torrentsall.

Takodje preporuka za film "Notebook", ako ima onih koji nisu odgledali vec samo citali scenario.

Tamo i ovde(2009)

Tamo-i-ovde-Plakat-145279-1-2.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1118045/

S' duznim postovanjem,ali ovo je,po meni,definitivno najbolji domaci film 2009.godine.Nepretenciozna komedija mentaliteta,u koju je utkana divna ljubavna prica izmedju sredovecnog Amera i Srpkinje.Na momente ce vas nasmejati,na momente i dovesti na ivicu suza,ali na kraju kad ga odgledate,ostace osecaj blage topline u vama.Zato je ovaj film sjajan i preporucujem ga od srca :bye:

Back