Preporuci film

Nije za djecu i može se gledati,***. ja sam malo po pitanju izražavanja nepažljiv jer često ubacim starošatrovački u kombinaciji sa ijekavicom starobosanski u kombinaciji sa ekavicom,plus beogradskomangupski u kombinaciji sa sarajevsko-zeničkom školom sa primjesama bosansko-posavskog narečja!:D Šalim se, marisati u principu može značiti i otimati ali mislio sam reći da se treba lema,udara,lomi kosti pola filma.Gledljiv je film,nije smor u svakome slučaju!I ne zaboravi Vuk je rekao kako pišeš tako čitaj,kako čitaš tako piši ali u međuvremenu je došlo do velikih razlika u tumačenju i značenju jedne te iste riječi:
Pogledajte prilog 236400

Ok, sad si pojasnio... u munze slengu kada nesto marishes... znaci da krades... a ne da mlatis.
A i ovo treba, sam tek sad skntao da si mislio na riba, a ne na glagol trebati... sad ti je valjda jasno zasto me je cela konstrukcija zbunila - mislim da se treba pola filma mariše ali mariše onako muški do koske. ... ako citas ovu recenicu a nemas sifrarnik, jasno ti je u koji zbun moze da baci slucajnog prolaznika :lol:

Nista, skidam onda ovo :ok:

Ok, sad si pojasnio... u munze slengu kada nesto marishes... znaci da krades... a ne da mlatis.
A i ovo treba, sam tek sad skntao da si mislio na riba, a ne na glagol trebati... sad ti je valjda jasno zasto me je cela konstrukcija zbunila - mislim da se treba pola filma mariše ali mariše onako muški do koske. ... ako citas ovu recenicu a nemas sifrarnik, jasno ti je u koji zbun moze da baci slucajnog prolaznika :lol:

Nista, skidam onda ovo :ok:

Kako je tek meni?Svi me polovično razumiju ili ne razumiju uopšte!Još kada popijem par piva pa ni kinezi mi nisu ravni!:D Poprimio sam malo i zemunskog,s obzirom da sam i na Zemunu boravio jedan dio života!Najgore od svega riječ do koske nema nikave veze sa Bosnom,ja sam ti kombinacija luda,ne daj Bože nikome!:whistling:

http://www.imdb.com/title/tt0119822/

as-good-as-it-gets-cover.jpg

Rampart (2011) 10/10 (5) :ok:
Woody Harrelson,jedan od najboljih glumaca sadašnjice,maestralan,ludački pogled vredan milion dolara,prosto ga obožavam...u principu nemam zamjerke za ovaj film,jednostavno ga treba pogledati,suvišno je komentarisati.

Film je vrh za one koji vole filmove sa puno kvalitetnih dialoga, a malo radnje.
Reč je o jeftinom, crno-belom filmu
.
Za divno čudo i drugi deo je dobar skoro kao i prvi.
Pomenuh ga pre dan-dva i u njemu je legendarna scena kad tip kreše magarca pred publikom uz pesmu Samanthe Fox.
Film je neobiča, nije main strim i nije za svačiji ukus.

Braćo Srbi i ostali prije nego izađete na izbore pogledajte ovaj video,ako ima glasača ovde,ako nema,samo preskočite post!

Лупета много и ако је добра оратор слабо је упознат са материјом а сазнања која износи се заснивају на естрадним публикацијама.

У вези покојног председника Владе Србије др Зорана Ђинђића, не ради се о Констанци тамо је докторирао, већ о Франкфурту где је наставио студије филозофије код професора Јиргена Хабермаса, који засигурно има везе са Језуитима.
У Констанци не постоји универзитет који су основали или финасирају Језуити, већ у Франкфурту и зове се Philosophisch-Theologische Hochschule Sankt Georgen, међутим поред тог у Франкфурту постоји и приватни Гетеов универзитет на коме постоји смер филозофија и историја.
Сад не наводи се тачно који универзитет је Ђинђић похађао осим професора код ког је студирао али бих пре рекао да се ради о Гетеовом универзитету.

Чисто ради истине и да људи не наседају глупостима.

Лупета много и ако је добра оратор слабо је упознат са материјом а сазнања која износи се заснивају на естрадним публикацијама.

У вези покојног председника Владе Србије др Зорана Ђинђића, не ради се о Констанци тамо је докторирао, већ о Франкфурту где је наставио студије филозофије код професора Јиргена Хабермаса, који засигурно има везе са Језуитима.
У Констанци не постоји универзитет који су основали или финасирају Језуити, већ у Франкфурту и зове се Philosophisch-Theologische Hochschule Sankt Georgen, међутим поред тог у Франкфурту постоји и приватни Гетеов универзитет на коме постоји смер филозофија и историја.
Сад не наводи се тачно који универзитет је Ђинђић похађао осим професора код ког је студирао али бих пре рекао да се ради о Гетеовом универзитету.

Чисто ради истине и да људи не наседају глупостима.

Mislim da je Đinđić nebitan u ovoj priči,smatram da ima nenapadna predavanja i vrlo interesantna,s obzirom da se radi o vrlo neistraženoj temi moguće su i pogreške ali sam čovjek kaže moje je samo da vas navedem da razmišljate.Predavanje se svodi na citiranje drugih ljudi,dakle lik ništa ne izmišlja nego citira druge.Daleko je ovo od gluposti...

Mislim da je Đinđić nebitan u ovoj priči,smatram da ima nenapadna predavanja i vrlo interesantna,s obzirom da se radi o vrlo neistraženoj temi moguće su i pogreške ali sam čovjek kaže moje je samo da vas navedem da razmišljate.Predavanje se svodi na citiranje drugih ljudi,dakle lik ništa ne izmišlja nego citira druge.Daleko je ovo od gluposti...
Цитира друге који благе везе немају као и он, а шта се добије кад се цитира глупост него глупост на квадрат и онда се српски народ кроз такве појединце приказује у негативном светлу широм света.
Не кажем да није интересантно и да није лако за упијање али то је далеко комплекснија тема и тешко разумљива да би се предавала уз пројектор.

Ordo Militiae Sancti Johannis Baptistae Hospitalis Hierosolimitani (Суверени војнички и болнички Ред светог Јована Јерусалимског) основан је од занатлија и трговаца из града Амфалија (у данашњој Италији) око 1048. године, а папа Паскал II их је признао тек 1113. године.
Паметном доста, разумеће ко познаје материју.

Цитира друге који благе везе немају као и он, а шта се добије кад се цитира глупост него глупост на квадрат и онда се српски народ кроз такве појединце приказује у негативном светлу широм света.
Не кажем да није интересантно и да није лако за упијање али то је далеко комплекснија тема и тешко разумљива да би се предавала уз пројектор.

Ordo Militiae Sancti Johannis Baptistae Hospitalis Hierosolimitani (Суверени војнички и болнички Ред светог Јована Јерусалимског) основан је од занатлија и трговаца из града Амфалија (у данашњој Италији) око 1048. године, а папа Паскал II их је признао тек 1113. године.
Паметном доста, разумеће ко познаје материју.

Ne slažem se stobom apsolutno,o jezuiti malo znam ali o masonima sam pročitao i pogledao svašta nešto,na sve ljude koje se pozvao su itekako imali veze sa masonima.Ne znam šta tebe tačno iritira ovde,ako si član DS-a tvoja stvar ali mislim da je i običnome narodu jasno da katolička crkva ima itekako veliki uticaj u svjetu,da masoni nisu bajka nego relanost,lik se samo dotakao teme i naveo na razmišljanje,bukvalno je sve vadio citate i odlomke iz novina,dakle ništa nije izmislio.Ja sam ovaj klip pogledao prvi put prije par dana,a šta misliš ko mi ga je preporučio?!Momak koji se aktivno bavi politikom,nije bitna stranka,dakle nije preporuka od neozbiljnih ljudi nego ni manje ni više od političara,da ne imenujem od koga ovde ne bi bilo u redu!

Ne slažem se stobom apsolutno,o jezuiti malo znam ali o masonima sam pročitao i pogledao svašta nešto,na sve ljude koje se pozvao su itekako imali veze sa masonima.Ne znam šta tebe tačno iritira ovde,ako si član DS-a tvoja stvar ali mislim da je i običnome narodu jasno da katolička crkva ima itekako veliki uticaj u svjetu,da masoni nisu bajka nego relanost,lik se samo dotakao teme i naveo na razmišljanje,bukvalno je sve vadio citate i odlomke iz novina,dakle ništa nije izmislio.Ja sam ovaj klip pogledao prvi put prije par dana,a šta misliš ko mi ga je preporučio?!Momak koji se aktivno bavi politikom,nije bitna stranka,dakle nije preporuka od neozbiljnih ljudi nego ni manje ni više od političara,da ne imenujem od koga ovde ne bi bilo u redu!
Послушај и мене па прочитај ову књигу, нисам припадник нити симпатизер и једне политичке партије.

Poslednja izmena:
Послушај и мене па прочитај ову књигу, нисам припадник нити симпатизер и једне политичке партије.

U pa ti otvorio temu na krstarici,teška tema ali svakako zanimljiva,kada već znaš više od mene o jezuitima imamo li mi pravoslavci nešto slično?!Ako nemamo trebamo imati!:lol:Ne bih ulazio u detalje ali Tadić je prvi srpski predsjednik koji je uspostavio odnos sa papom,isitna je da Vatikan nije priznao Kosovo ali koja je cijena,znam samo da papa dolazi u Srbiju i ta vještačka pomirenja ali to kod mene ne pali međutim veliki broj ljudi u Srbiji razmišlja,pa šta fali,sve je to isto,trebamo da se mirimo sa Vatikanom.Ja smatram da mi ne trebamo apsolutno ništa da imamo sa Vatikanom jer ako si pratio zadnja dešavanja u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i veliki raskol je upravo direktno povezan sa papom.Njihova vječna težnja ostaje da se Srbi ili prebace u katolike ili dovedu na statističku grešku.Kako je krenulo mi taj rat trenutno gubimo iako je bilo i svjetlijih trenutaka u istoriji.

Poslednja izmena:
U pa ti otvorio temu na krstarici,teška tema ali svakako zanimljiva,kada već znaš više od mene o jezuitima imamo li mi pravoslavci nešto slično?!Ako nemamo trebamo imati!:lol:Ne bih ulazio u detalje ali Tadić je prvi srpski predsjednik koji je uspostavio odnos sa papom,isitna je da Vatikan nije priznao Kosovo ali koja je cijena,znam samo da papa dolazi u Srbiju i ta vještačka pomirenja ali to kod mene ne pali međutim veliki broj ljudi u Srbiji razmišlja,pa šta fali,sve je to isto,trebamo da se mirimo sa Vatikanom.Ja smatram da mi ne trebamo apsolutno ništa da imamo sa Vatikanom jer ako si pratio zadnja dešavanja u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i veliki raskol je upravo direktno povezan sa papom.Njihova vječna težnja ostaje da se Srbi ili prebace u katolike ili dovedu na statističku grešku.Kako je krenulo mi taj rat trenutno gubimo iako je bilo i svjetlijih trenutaka u istoriji.
Постојао је у средњовековној Србији тајни витешки ред Св.Стефана који су основали Немања и његови потомци
(књига А.В.Соловјева „Постанак илирске хералдике и породице Охмућевић,Гласник Срп.Науч.Друшт. 12,Скопље 1933.год.)
Витешки ред Змаја; Живојин Андрејић "Витезови Реда Змаја" Београд 1999.год.
Данас тог квалитета и карактера витешки редови у Србији не постоје, толико о томе и да не сметамо другим корисницима на овој теми.
Поздрав.

Препоручио би играну серију Борџије, одгледао сам први серијал ових дана ћу погледати и други серијал, добри су костими и глума.

Djeluje interesantna serija iako nemam često strpljenje da gledam serije,hvala na preporuci!Obratiću ti se na tvojoj temi,pošto me počela zanimati ova tema mogao si mi preporučiti literature za čitanje.Ako je ono himna jezuita malo je reći da su brutalni ali ta brutalnost donosi uspjeh očigledno...:think:

Three Days of the Condor (1975) - http://www.imdb.com/title/tt0073802/
... evo ga jedan klasik... sa sve desatuarizovanim ispranim bojama kao i izvestaj sa rt vojvodina... ta televizije jednostavno iz nekog razloga ne voli jarke boje... a i Lazo Bakmaz stalno krklja u zivom prenosu u nekom nervoznom grlenom tiku :?::!:

Savršen film, znam ga napamet i unatraške. Sidni Polak i Robert Redford su bili mnogo moćan filmski par, pravi pametni ljudi. I Fej Danavej je divna u filmu, zato što nije onako savršeno picnuta kao obično, samo je prekrasna. A fajt sa 'poštarom' kod nje na gajbi je za onu SAMCROvu temu o najboljim tučama, genijalna koreografija. Sa Kondorom ništa ne može da se poredi, već zbog onog finog tempa, mode i atmosfere sedamdesetih.

Ali pošto obožavam filmove o 'amaterima' koji slučajno upadnu u neko ludilo od zavere, da preporučim Enemy of the State ako neko slučajno nije gledao, baš je luda vožnja.

http://www.imdb.com/title/tt0120660/

Back