Preporuci film

Dva divna "mala" filma sa FEST-a - klasične "tople ljudske priče", ali stvarno dirljive (gledala sam ih istog dana na FDU, jedan posle drugog):

"Kinez za poneti"(Un cuento chino/Chinese Take-away) - argentinska dramedija o sredovečnom usamljeniku i mladom Kinezu kojem sticajem okolnosti počinje da pomaže, dosta predvidljiva priča, ali opet ćete se lepo i nasmejati a i saosećati. Najbolji delovi su kada oni pokušavaju da se sporazumevaju iako ne govore nijednim zajedničkim jezikom.

"Parkirani" (Parked) - irska drama o beskućnicima koji žive u svojim kolima. Isplakala sam se pošteno. Colm Meaney u glavnoj ulozi čoveka koji se nije snašao u životu, i Colin Morgan kao mladi narkoman koga je otac izbacio iz kuće. Obojica su sjajni. Lupala sam glavu odakle znam momka, tek na kraju mi je sinulo da je to glumac koji igra mladog čarobnjaka Merlina u onoj britanskoj seriji što ide i na AXN. Totalno nisam to povezala, pošto je uloga sasvim drugačija. Uzgred budi rečeno, ako nekad odluče da snime neki bolji film o Ianu Curtisu nego što je bio onaj Control, Morgan bi mogao da ga igra. Kako reče jedan ortak posle filma, izgleda kao Ian Curtis sa ispijenijim licem i malo nepravilnijim crtama.

Sudbina često ume da bude baš sve suprotno od onoga što želimo ali isto tako uvek pruža šansu za neke lepe početke.

Evo jednog ODLIČNOG filma iz 2009-te. Svakako ko nije preporucujem da pogleda

Personal Effects - Granice ljubavi

danklaabk.jpg

Honduras, nije dobar?

Ako nisi gledala, treba da pogledaš jer je kao čuveni film u pitanju, i ima nekih zanimljivih stvari... ali od svih filmova Polanskog koje sam videla, ovaj mi se najmanje sviđa. Vrlo je moguće da sam nešto propustila jer kod mnogih ljudi ima kultni status, i film nije bez humora. Priča o jednoj vezi i opsesiji, od početka veze, pa kroz razne faze... ali u filmu glumi glumica koju ja baš ne volim, a inače je o starijem muškarci i mladoj lepoj ženi... Meni je ceo taj film nekako folirantski : ) ali sigurno će se javiti neko ko će opisati zašto je film dobar i čuven.

Срамота ме да признам, тек сам сада одгледала The Game (1997),
http://www.imdb.com/title/tt0119174/.
Ко није, случајно, гледао, филм је баш прави трилер, држи пажњу, има смешних момената, али крај...неубедљив. Штета

Misliš da ima filmofila koji ga nisu gledali?:D

Misliš da ima filmofila koji ga nisu gledali?:D
Па лепо сам рекла, не знам како ми је промакао такав филм а гледала сам свашта и којешта лоше :D;);). Тренутно гледам филмове Ларса Вон Трира јер ме смара један другар, е, шта да кажем :confused:! А при том не причам о Меланхолији која је још и подношљива ;)

Back