Preporuci film

folder.jpg
Uh....Odgledah ga sad posle mnogo odlaganja...Sjajna prica o misiji ciji je cilj pronalazenje vojnika Ryan-a,koji ucestvuje u Drugom svetskom ratu ( i koji je jedini preziveli od cetvorice brace ) i koga treba vratiti kuci...Gluma je na nivou,pocevsi od sporednih uloga do glavnih...Nemam neku zamerku,osim mozda sto bih sam uvod u celu pricu,odnosno pocetak filma malo skratila.... Tom Hanks kao i uvek-DIVAN...Preporucujem film svakome ko voli ratnu tematiku ( ko ne voli neka batali,jer film ipak traje skoro 3 sata,stoga kome je to dosadno neka ne gleda ),dobru pricu i ko ima jak zeludac...
9/10

Zasto?

Kada god na tv vidim film Spasavanje redova Rajana ili sličan američki propagandni pamflet dođe mi da se ispovraćam od muke.Oduvek sam osećao gađenje i prezir prema američkoj megalomaniji, falsifikovanju istorije, preuveličavanju vlastite uloge u svim ratnim zbivanjima, lažnoj humanosti,amerikanizaciji religije,deda mrazu, patetici, klišeima i ostalom angloameričkom proseravanju koje preko filma plasiraju ostatku sveta. Posebno mi na ***** idu ti izvikani režiseri tipa Spilberga, Skota, Istvuda i ostalih koji su šampioni u loženju američkih debila bez mozga u učenju ,,patriotizma'' i herojskog držanja slavnih predaka debila u Vijetnamu, Normandiji, Mogadišu,Kosovu, Timoru i svuda gde je bila potrebna ,,blažena'' jenkijevska, kriminalna ruka da poseje malo demokratije... Uh seme im ***** pogano...

Ko zaista želi da pogleda prave ratne filmove sa sjajnom režijom, glumom, nenametljivim pristupom i patetikom koja ne izlazi iz okvira normalnog, neka pogleda ruske ratne filmove tipa Idi i smotri, oni srazhalis za rodinu, oslobođenje, yatim nemacki film Staljingrad itd

Poslednja izmena:
Ko hoce malo da se isplace nek pogleda indijski film Kabhi Alvida na Kehna!:)
Moja zena ga je gledala i gledala jer traje skoro 3 sata i posle je boleo stomak a suza je bilo koliko hoces.:sad2:
Nemojte da vas odbije sto je indijski jer je veoma kvalitetan film.
Ima ih jos dosta iz Boliwood produkcije koji nesto vrede a da su totalna nepoznanica kod nas kao npr. Chalte Chalte koji je isto lep i realan film.

Ko hoce malo da se isplace nek pogleda indijski film Kabhi Alvida na Kehna!:)
Moja zena ga je gledala i gledala jer traje skoro 3 sata i posle je boleo stomak a suza je bilo koliko hoces.:sad2:
Nemojte da vas odbije sto je indijski jer je veoma kvalitetan film.
Ima ih jos dosta iz Boliwood produkcije koji nesto vrede a da su totalna nepoznanica kod nas kao npr. Chalte Chalte koji je isto lep i realan film.

Haha, ja kad želim da ostanem sama u prostoriji, pustim bolivudski film - niko osim mene nema razumevanja za ta kraljevstva kiča i patetike, a meni je simpatično, pogotovo kada pevaju i igraju. Ali nisam poznavalac, videla sam samo nekoliko najpoznatijih i njih vrtim u krug, tako da ovaj tvoj stavljam na spisak, a ako još neko gleda Bolivud, neka nam javi...

Ovim filmom mučim svoje bližnje - kada sam ovo videla prvi put bila sam zapanjena: pa Amerikanci su mala deca za Bolivud, toliko luksuznog kiča nikada nisam videla, bila sam doslovno šokirana : )

Devdas
http://www.imdb.com/title/tt0238936/
movie-scene-from-devdas-e6dd9.jpg

Poslednja izmena:
Kada god na tv vidim film Spasavanje redova Rajana ili sličan američki propagandni pamflet dođe mi da se ispovraćam od muke.Oduvek sam osećao gađenje i prezir prema američkoj megalomaniji, falsifikovanju istorije, preuveličavanju vlastite uloge u svim ratnim zbivanjima, lažnoj humanosti,amerikanizaciji religije,deda mrazu, patetici, klišeima i ostalom angloameričkom proseravanju koje preko filma plasiraju ostatku sveta. Posebno mi na ***** idu ti izvikani režiseri tipa Spilberga, Skota, Istvuda i ostalih koji su šampioni u loženju američkih debila bez mozga u učenju ,,patriotizma'' i herojskog držanja slavnih predaka debila u Vijetnamu, Normandiji, Mogadišu,Kosovu, Timoru i svuda gde je bila potrebna ,,blažena'' jenkijevska, kriminalna ruka da poseje malo demokratije... Uh seme im ***** pogano...

Ko zaista želi da pogleda prave ratne filmove sa sjajnom režijom, glumom, nenametljivim pristupom i patetikom koja ne izlazi iz okvira normalnog, neka pogleda ruske ratne filmove tipa Idi i smotri, oni srazhalis za rodinu, oslobođenje, yatim nemacki film Staljingrad itd

to je tacno da amerikanci napumpavaju price o njihovom herojstvu i da ako pitas njih oni su najvece zrtve uvek i najveci heroji u borbama,ali ja film nisam posmatrala iz perspektive ko je tu junak,Amerikanac ili Nemac ili ko god...Jednostavno mi se dopala prica i gluma

to je tacno da amerikanci napumpavaju price o njihovom herojstvu i da ako pitas njih oni su najvece zrtve uvek i najveci heroji u borbama,ali ja film nisam posmatrala iz perspektive ko je tu junak,Amerikanac ili Nemac ili ko god...Jednostavno mi se dopala prica i gluma

Da, ali moj problem je što sam odavno prestao gledati filmove van šireg društveno-politickog konteksta u kojem se događaju, tako da mi americki ratni film mora biti odvratan, izuzev ako promovišu antiratni stav, bez batetike i lažne humanosti a toga u ovom i sličnim filmovima ima napretek.

Poslednja izmena:
Super-8-Movie-Poster.jpg

Meni se filmic bas dopao...Imala sam utisak kao da gledam film koji je sniman sredinom 80-ih ( dakle ne racunajuci cinjenicu da je radnja filma smestena 1979,da me neko ne shvati pogresno )...Klinci preslatki...Mladja sestra Dakote Fening vidim da je nasledila sestrin talenat za glumu :)
9/10

Back