- Poruka
- 421
Zaista se nešto događa sa Šiptarima.
I u CG njihov broj stalno pada.
Ja mislim, da veliki broj mladih odlazi vani a starima se slabo diže.
Kakva sujeta...
Znači nama se onda slabo diže zadnjih 100 godina?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zaista se nešto događa sa Šiptarima.
I u CG njihov broj stalno pada.
Ja mislim, da veliki broj mladih odlazi vani a starima se slabo diže.
Није тачно. Према попису их је било 1.250.000.
Међутим, тај попис је ирелевантан, с обзиром да су попис спроводили Албанци.
Понављам, од 1961. године, није обављен нормалан и поуздана попис становништва на Космету.
ja mislim da je tacno, manje od 900.000. mozda je cifra kasnije naduvana na tvojih milion i nesto, skoro za pola
Davno sam ja govorio da su price o tome kako se "Siptari kote" gluposti. I oni moraju od necega da zive.

Ma brate, to ti je isto kao kad Srbija igra fudbal protiv Brazila ili Argentine....
Sve ti se čini da njih ima 15 na terenu, a nas 9...![]()
Није тачно. Мада би их реално и требало бити отприлике толико у то вријеме. О томе и ја причам. Међутим, ЗВАНИЧНИ резултати пописа из 1981. године је да је Шиптара било 1.250.000
http://sr.wikipedia.org/wiki/Демографија_Косова_и_Метохије
postoje cifre i cifre, kako onda tako i danas. misli ti sta hoces
Sad moraju da razmišljaju kako da ishrane porodicu, ranije je bilo ojha, samo trpaj, hrani Srbija.http://www.m-magazine.org/index.php...-mortality-rate-are-decreasing-in-kosovo.html
Одакле овако драматичан пад наталитета код Албанаца?
Sad moraju da razmišljaju kako da ishrane porodicu, ranije je bilo ojha, samo trpaj, hrani Srbija.
ИМа тога, али је главни разлог "еманципација" и урбанизација. Наставиће се овај тренд, међутим, то нам не значи много ако српски народ не буде у стању да колективно реагује на властиту моралну декаденцију и демографско пропадање.
Nema to veze...siptari vise ne prave decu jer nema vise srbije da ih izdzrava
sada da bi pravio decu mora da imas pare
jer sve mora da se plati
nema vise socijale neplacanja racuna decijih dodataka u visini plata
zato albanci sobzirom da ih je 70% nezaposleno nece moci uskoro da imaju dece vise nego mi
plus skoro niejdan siptar se ne bavi poljoprivredom a poljoprivreda je jedini nacin da siromasan covek ima dosta dece i da moze da ih ishrani
E pa ybg nema blesavih Srba da im daju sve moguce pomoci i povlastice, sad kad moraju sami da izdrzavaju decurliju ne prave copore.
Ponovicu...najvece natalitete imaju Africke drzave...koje nemaju hljeba a kamoli povlastice...
обогаћени уранијум....

Nema to veze...
Danas su najveci nataliteti u Africkim drzavama...
ne znam jel ko od vas bio na kosovu da ste bili mogl ibi ste da vidite da se siptari poljoprivredom bave minimalno
niti drze stoku niti sade bilo sta ima pomalo negde zasadjenog kukuruzai paprike i to je sve
navikli da zive od davanja drzave Srbije sverca kriminala u vecini slucajeva zato sada nema nataliteta kojeg su imali pre