ako neko poznaje iskusnog preparatora lovackih trofeja,neka kaze.prednost-centralna Srbija
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E baš mi je drago da je neko postavio ovo pitanje !Posto puno ljudi i cesto pita za prepariranje divljaci , ribe, ptice 'ajde da pocnem temu.
Ko zna za nekog dobrog majstora zanata, neka napise, koji je, gde je (grad), kontakt telefon, adresu, cene otprilike i sve drugo zanimljivo, iskustvo neko ako je imao....
Zanimaju nas majstori koji rade tako da primerak izgleda kao ziv...da traje i da bude lep, prijatan za oko a ne da se smrznesh kad vidis.
Vazno je, koliko ja znam , da divljac sto pre stigne na obradu i zato je vazno da se napise i gde se ko nalazi.
p.s. licno nisam ljubitelj toga ali ima ljudi koji vole i hoce da sacuvaju neku divljac a informacija o tome kao da nema. Kad se ima kontakt onda se moze i dogovoriti unapred , skratiti postupak jer je vazno da divljac sto pre stigne na prepariranje. Po onome sto sam cuo na tu temu, uspesno prepariranje pocinje od momenta ostrela ili vadjenja ribe iz vode.
Zdravo svima ja znam jednog starijeg preparatora iz okoline Knezevca.Cuo sam iz prica mojih kolega da odlicno preparira sve vrste životinja
Noske druze, kad stignes, postavices.Izvinjavam se što još nisam postavio obećane slike . Biće uskoro !
Nemoj se izvinjvati, kad i kako stignes, razumem te i ja sam terenac.
Hu, ovo nisam radio nikad..kapiram sta se radi i kako ali iskustvo je znacajno...kako da sve to posle vratis na mesto da ptica lici na nesto?
Znaci poenta je da pticu oderes sa perjem, sve iznutra se zamenjuje necim drugim.
Kako oci? Nisu oci izgleda i boje gline, mora da ima da se kupi i to?
Kako kljun i noge, vracas ili pravis druge?
Zasto se maze tom pastom?
p.s.kad stignes, odgovori, nemoj da si u frci...
meni su neke preparate radili ovi momci
http://www.taxidermy-yu.com/
sada ne znam koliko se dobro vidi sa slika, sasvim je druga priča uživo videti sve ove preparate
Ljudi stvarno rade vrhunski
E, da , Noske odakle si otprilike, ako nije tajna...
posto i tebe svrstavam u majstore.
Postovanje,drugari mi rekose da vas interesuje prepariranje i da nemate moju adresu pa vam je saljem Trenutno sam na sajtu ribolovackog magazina ( www.ribolovacki-magazin.co.rs/recepti/prepariranje-riba.php ) ,posto imam odlicnu saradnju sa gospodinom Stankom Popovicem,njihovim urednikom.Inace,moje preparate mozete svake godine videti na njihovom standu na sajmu lova i ribolova u Novom Sadu.Za razliku od drugih preparatora ja radim muzejsko prepariranje,sto znaci da vam mogu dati neogranicenu garanciju na svaki preparat koji izadje iz mog ateljea.
Pozdrav
Filip Knezevic
muzejski preparator