Književnost Preminula Sofi Kinsela

Јесте ли читали Купохоличарку?

• Не

• Да

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Waterfall

❤️
VIP
Poruka
56.142
Književnica Medlin Vikam, poznata pod pseudonimom Sofi Kinsela, autorka bestselera serije romana "Kupoholičarka", preminula je u 55. godini nakon što joj je dijagnostikovan agresivni oblik raka mozga, saopštila je njena porodica.
194057_profimedia-0330990511_f.webp

U saopštenju objavljenom na njenom nalogu na Instagramu piše: "Srce nam je slomljeno i objavljujemo da je jutros preminula naša voljena Sofi (tj. Medi, odnosno Mama).

Umrla je mirno, a poslednji dani su joj bili ispunjeni pravim ljubavima: porodicom, muzikom, toplinom, Božićem i radošću. Ne možemo zamisliti kakav bi život bio bez njenog sjaja i ljubavi prema životu.
Uprkos bolesti, koju je podnela sa nezamislivom hrabrošću, Sofi je sebe smatrala zaista blagoslovenom – što ima tako divnu porodicu i prijatelje, i što je postigla izuzetan uspeh u svojoj karijeri književnice.

Ništa nije uzimala zdravo za gotovo i uvek je bila zahvalna na ljubavi koju je dobila. Toliko će nam nedostajati da nam se srca slamaju", navodi se u objavi.

Prošle godine je napisala knjigu "Kakav je to osećaj", poluautobiografsku knjigu koja istražuje njenu borbu sa rakom.

Medlin Vikam rođena je 12. decembra 1969. Sofi je njeno srednje ime, a Kinsela majčino prezime. Ova autorka je, pre nego što će se posvetiti književnosti, radila kao novinar prateći sektor tržišta i finansija. Postala je poznata po seriji knjiga "Kupoholičarka", koja je bila veoma prodavana u Srbiji.

ofi Kinsela je u statusu na Fejsbuku prošle godine u februaru kazala da prima hemoterapiju i radioterapiju i da je dobila "odličnu negu".

"Krajem 2022. godine dijagnostikovan mi je glioblastom, oblik agresivnog raka mozga. Nisam ovo ranije delila jer sam želela da budem sigurna da moja deca mogu da čuju te vesti u privatnosti i da se prilagode našoj ‘novoj normalnosti’. O meni se brine odličan tim u Univerzitetskoj bolnici u Londonu i imala sam uspešnu operaciju. Naknadno sam primala radioterapiju i hemoterapiju, koje su još uvek u toku", navela je književnica.

Pored "Kupoholičarke", ostali njeni romani su "Zabava tek počinje", "Voli svoj život", "Dugujem ti", "Mama vila i ja"…

Prva dva romana u njenoj seriji od osam knjiga "Kupoholičarka" adaptirana su za film "Ispovesti kupoholičarke" iz 2009. sa Ajlom Fišer u glavnoj ulozi, piše Bi-Bi-Si (BBC).

Sofi Kinsela ima četiri sina i ćerku sa suprugom Henrijem Vikamom.

Njeni romani prodati su u više od 45 miliona primeraka u 60 zemalja i prevedeni su na 40 jezika.

link

Književnica Medlin Vikam, poznata pod pseudonimom Sofi Kinsela, preminula je u 55. godini, preneli su britanski mediji.
- Slomljeni smo što smo prinuđeni da saopštimo vest o smrti naše voljene Sofi. Preminula je u miru, a njeni poslednji dani bili su ispunjeni onim što je najviše volela – porodicom, muzikom, toplinom, božičnim duhom – saopštila je na Instagramu porodica britanske spisateljice čiji su romani prodati u više od 50 miliona primeraka širom sveta i prevedeni na četrdesetak jezika.

Medlin Vikam rođena je 12. decembra 1969. godine. Sofi joj je bilo srednje ime, a Kinsela majčino prezime. Pre nego što će se posvetiti književnosti, radila je kao novinar a pratila je sektor tržišta i finansija. Postala je poznata širom sveta po serijalu knjiga „Kupoholičarka“.

Pre nepune dve godine saopštila je da ima rak.

- Krajem 2022. godine dijagnostikovan mi je glioblastom, oblik agresivnog raka mozga. Nisam ovo ranije podelila jer sam želela da moja deca čuju tu vest u privatnosti i da budem sigurna da mogu se prilagode našoj „novoj normalnosti“. O meni brine odličan tim u Univerzitetskoj bolnici u Londonu i imala sam uspešnu operaciju. Naknadno sam primala radioterapiju i hemoterapiju. Još uvek sam na terapiji – navela je tada književnica.

Pored serijala „Kupoholičarka“, bila je poznata po romanima „Zabava tek počinje“, „Voli svoj život“, „Dugujem ti“, „Mama vila i ja“, „Sagorela“… Prva dva romana iz serijala „Kupoholičarka“ adaptirana su na veliko platno, a rezultat je bio film „Ispovesti kupoholičarke“ iz 2009. godine s Islom Fišer u glavnoj ulozi. A bilo ih je mnogo: „Tajni svet snova jedne kupoholičarke“, „Kupoholičarka u inostranstvu“, „Kupoholičarka staje na ludi kamen“, „Kupoholičarka i sestra“, „Kupoholičarka i beba“, „Mini kupoholičarka“, „Kupoholičarka u Holivudu“, „Kupoholičarka spasava
stvar“ i „Božić kod kupoholičarke“

Dela Kinsele na našem tržištu objavljivala je „Laguna“, a poslednje – „Kako to izgleda?“ izašlo je u junu. U toj knjizi autorka donosi priču o Iv, uspešnoj spisateljici koja se jednoga dana budi u bolničkom krevetu, ne sećajući se kako je tu dospela. A muž, koji je neprestano uz nju, objašnjava da joj odstranjen veliki zloćudni tumor na mozgu…

– „Kako to izgleda?“ je izmišljena priča, ali je od svih mojih knjiga najviše autobiografska. Ivina priča je moja priča – priznala je književnica.

Sofi Kinsela je iza sebe ostavila tri sina koju je dobila u braku s profesorom latinskog Henrijem Vikamom.

https://nova.rs/kultura/preminula-sofi-kinsela/

Јесте читали ове књиге,колико ће недостајати можда нека на тај начин написана?
eeee.jpg

Od Sofi sam citala ''Umes li da cuvas tajnu? '', jednu - prvu Kupoholicarku, i Bogomdana domacica...
Kupoholicarka mi se nije svidela, za razliku od druge dve,
ali dopadala mi se njena vrcavost, smisao za humor i uvek sam je tako zamisljala...:)

Back