Evo i mog iskustva...pao na ljevo koljeno, onda na hitnu, slikanje ne pokazuje lom i slicno, ipak ne mogu dignuti nogu sa podloge u lezecem ili sedecem polozaju i lekar me naruci za 10 dana na kontrolu...na kontroli isto ne mogu dici nogu sa podloge u lezecem polozaju, lekar_kirurg kaze neka radim vjezbe uprkos bolovima i kontrola nakon 14 dana...radio kod kuce vjezbe za jacanje misica, na kotroli uglavnom isto kao prije...rekoh ja njemu, da nisu mozda osteceni misici qvadricepsa a on meni, da to sto ja mislim nije kao vazno...zatrazio san MR ili UZ pa me poslao pod hitno na snimanje Ultra...diagnoza: gotovo potpuna ruptura qvadricepsa pri spoju na patelu...
Kirurg me odmah naruci za operaciju jer je UZ pokazao ono sto je on kao pretpostavljao...sledeci dan on me operisao i to 30 dana nakon ozljede...nakon 2 noci u bolnici otpusten kuci sa longetom, ljekovi protiv bolova i kontrola nakon 14 dana...
u utorak idem na kontrolu, bolovi su podnosljivi, brine me to, da je ova longeta veoma neudobna...sve me pritiskuje na kosti, wc jedva nekako da sednem, pa sam narucio ortozu, jer je moj ljecnik rekao da je mogu koristiti ali ne sme dopustati vise od 20 stepeni fleksije...kupio ali jos nisam namjestio, valjda cu je nositi na pregled, pa neka mi on stavi...
Uglavnom...danas me boli negde duboko u misicu, valjda se sad sve razboljelo...