Prelomi i zarastanje

Ma nije otpor obicna informacija
Jes seronja sam pa vidis kakvih ima ljudi
Mozes li mi se javiti na private
Imam te pitati 390 stvari
Pre 2 neseca sam imala operaciju kolena ali sam posle bila nepokretna 2 nedelje
Moji su me izvukli i sad je bolje
Samo tesko dolazim do onog ko mi je uradio operaciju
U domu zdravlja valjda fizijatar i insistira da mi taj sto mi je uradio operaciju struktno napise da me salje na v4zb4 u dom zdravlja
Ja ne mogu kod njega doci za 2 nedelje
Sta da radim 2 nexelje
Moram nesto vezbati i piti? Nositi longetu? Nemam pojma nista

Mozes li mi se javiti na private
Imam te pitati 390 stvari
Pre 2 neseca sam imala operaciju kolena ali sam posle bila nepokretna 2 nedelje
Moji su me izvukli i sad je bolje
Samo tesko dolazim do onog ko mi je uradio operaciju
U domu zdravlja valjda fizijatar i insistira da mi taj sto mi je uradio operaciju struktno napise da me salje na v4zb4 u dom zdravlja
Ja ne mogu kod njega doci za 2 nedelje
Sta da radim 2 nexelje
Moram nesto vezbati i piti? Nositi longetu? Nemam pojma nista
Poslao sam,samo udariti po kalcijumu,za pokretanje ne znam svaki je slucaj za sebe

Zanimljiva statistika ( ujedno i zastrasujuca ) je da ako osoba starija od 65 godina slomi kuk ili butnu kost , sanse da ce ta osoba da umre u narednih 12 meseci su od 15-30% , od onih koji prezive skoro 50% ce imati znacajno smanjen kvalitet zivota ( oni koji su hodali bez stapa sada ce morati da koriste stap , oni koji su koristili stap sada ce morati da koriste kolice... ).
Jacajte svoje misice i kosti u bilo kom dobu , isplatice se kad tad :)

Evo i mog iskustva...pao na ljevo koljeno, onda na hitnu, slikanje ne pokazuje lom i slicno, ipak ne mogu dignuti nogu sa podloge u lezecem ili sedecem polozaju i lekar me naruci za 10 dana na kontrolu...na kontroli isto ne mogu dici nogu sa podloge u lezecem polozaju, lekar_kirurg kaze neka radim vjezbe uprkos bolovima i kontrola nakon 14 dana...radio kod kuce vjezbe za jacanje misica, na kotroli uglavnom isto kao prije...rekoh ja njemu, da nisu mozda osteceni misici qvadricepsa a on meni, da to sto ja mislim nije kao vazno...zatrazio san MR ili UZ pa me poslao pod hitno na snimanje Ultra...diagnoza: gotovo potpuna ruptura qvadricepsa pri spoju na patelu...
Kirurg me odmah naruci za operaciju jer je UZ pokazao ono sto je on kao pretpostavljao...sledeci dan on me operisao i to 30 dana nakon ozljede...nakon 2 noci u bolnici otpusten kuci sa longetom, ljekovi protiv bolova i kontrola nakon 14 dana...
u utorak idem na kontrolu, bolovi su podnosljivi, brine me to, da je ova longeta veoma neudobna...sve me pritiskuje na kosti, wc jedva nekako da sednem, pa sam narucio ortozu, jer je moj ljecnik rekao da je mogu koristiti ali ne sme dopustati vise od 20 stepeni fleksije...kupio ali jos nisam namjestio, valjda cu je nositi na pregled, pa neka mi on stavi...
Uglavnom...danas me boli negde duboko u misicu, valjda se sad sve razboljelo...

Dada necu nista osim sto sam siguran da tako treba,vozim uveliko ali idem svakako na stakama na komisiju i kukam da nista ne mogu
Za prvi put ces dobiti sigurno.Mislim da je komisija u Sokobanjskoj.Samo nadji da te neko vozi,nemoj da vozis sam, iako mozda mislis da mozes.
Ja sam cula da je komisija u klinickom centu
I kako to ide sa banjom
Da li onog sto me je operisao kazem da mi napisr za banju i da mi da
Taj papir da odnesem?
Jjer od opste prakse uopste nemam nekih koristi mrtvo puvalo dok ovaj sto me jr operisao on svrki pute pita sta je sa banjom

Trazi i to ne fino
Aja nisam ni znala da mi pripada banja
Jedino kad odem kod njega na kontrolu .on covek koji ima 2oo pacijrnsta dnrvno
Mene se seca i ivek me pita sta sam uradila sa banjom..
Ne bi nista oko toga ni radila da nije on spominjao to
A sad
Kako mi prilaze ljudi koji su nekad bili na operaciji i povredjeni svi do jednog su mi spomenuli da su se oporavili posle seltersa
U sokobanjskoj rade uglacnom ljudi koji dolaze iz seltersa
E sad.. proslo je 3meseca ovi lekati opste prakrse nista nisu uradili
Kako da se pojavim kod njega
Glavnog oporavionog i kwzem mu
Ipak mi trrba...kako se to radi

Ja sam cula da je komisija u klinickom centu
I kako to ide sa banjom
Da li onog sto me je operisao kazem da mi napisr za banju i da mi da
Taj papir da odnesem?
Jjer od opste prakse uopste nemam nekih koristi mrtvo puvalo dok ovaj sto me jr operisao on svrki pute pita sta je sa banjom
Da od tog specijaliste koji te je lecio,ili operisao.On mora da predlozi banju,a ne lekar opste prakse.

A pa on je i pisao predloge
I svaki put pitao sta je sa tim
Da li ti predlozi su u formi papirnoj ili kao neki njihovi uputi u nekoj bazi podataka
Ako je napisao predlog,onda lekar opste prakse treba da te upiti na komisiju za odlazak u banju.I oni odlucuju da li mozes,ili ne u banju.Inace obicno prvi put prolazis na toj komisiji.I oni odrede i datum kada treba da se javis.Specijalista treba da preporuci koja je banja u pitanju.

Ako je napisao predlog,onda lekar opste prakse treba da te upiti na komisiju za odlazak u banju.I oni odlucuju da li mozes,ili ne u banju.Inace obicno prvi put prolazis na toj komisiji.I oni odrede i datum kada treba da se javis.Specijalista treba da preporuci koja je banja u pitanju.
Aha
Ona to nije napravila
Ni jedan put
Da li da odem do njega i kazem dtaje potrebno da bi ka dobola banju,m?

Nema nista opsta praksa,nego kada vidi predlog od specijaliste,duzan je da te posalje na komisiju za banju.I nista vise.Ako ne vidi sta pise u nalazu,reci mu,slobodno.
Dobro
Hvala na odgovoru
Ja sam u tim stvarima kao debil
Ne znam elementarno
Sve sam te razumela sad
Ali posto sam idiot .kazi mi
Da li ja kod opste prakse trrba fizicki da odnesem to sto mi je operacioni napisao ili mimi to stoji napisano pod mojim o
Oimenom u nekooj njihovoj bazi podataka
I da li taj predlog za banju koji mi da opsta praksa ja treba da odnesem fizicki negde na konisiju ili da zqkazem sta?? Nemam pojma

Dobro
Hvala na odgovoru
Ja sam u tim stvarima kao debil
Ne znam elementarno
Sve sam te razumela sad
Ali posto sam idiot .kazi mi
Da li ja kod opste prakse trrba fizicki da odnesem to sto mi je operacioni napisao ili mimi to stoji napisano pod mojim o
Oimenom u nekooj njihovoj bazi podataka
I da li taj predlog za banju koji mi da opsta praksa ja treba da odnesem fizicki negde na konisiju ili da zqkazem sta?? Nemam pojma
Treba da mu odneses na uvid,da bi mogao da ti napise uput za komisiju.I nemoj tako,nisi ti nikakav debil,jednostavno nismo svi prosli sve u zivotu.Znaci taj predlog dajes lekaru opste prakse,a on ti pise uput i salje te na komisiju.Inace kada su te stvari u pitanju treba uvek nositi nalaze,jer se nikad ne zna kada ce i sta traziti.Iako su sada umrezeni,ima u tim komisijama uvek neki nadrndani doktor i trazi nesto sto mu je vec poslato,ali sta da se radi.Nije tesko,ponesi za svaki slucaj.

Treba da mu odneses na uvid,da bi mogao da ti napise uput za komisiju.I nemoj tako,nisi ti nikakav debil,jednostavno nismo svi prosli sve u zivotu.Znaci taj predlog dajes lekaru opste prakse,a on ti pise uput i salje te na komisiju.Inace kada su te stvari u pitanju treba uvek nositi nalaze,jer se nikad ne zna kada ce i sta traziti.Iako su sada umrezeni,ima u tim komisijama uvek neki nadrndani doktor i trazi nesto sto mu je vec poslato,ali sta da se radi.Nije tesko,ponesi za svaki slucaj.
Ali meni nije dao nikakav predlog ili bilo sta u ruke operwcioni doktor a prica o tome stalno
Zato sam mislila da ima neka baza podataka ili nesto..
Dakle on ustvati ceka da ja spomenem i dw trazim

Back