Prelomi i zarastanje

Da javim ja moju situaciju, danas bila na kontroli skinuli ispod kolena, kaze sporo mi to zarasta skroz malo se uhvatilo cisto tolko da mogu da nosim taj ispod koleno, kaze minimum jos mesec dana cu da nosim ako ne i jace, sporo mi to zarasta, ne znam je l’ ima nesto da se pije da pocne to malo brze da zarasta, sta preporucujete jel zna neko?
I da ova koska od ispod dobar polozaj a ova odozgo kao nije bas skroz u polozaj kakav treba da bude ali je u zadovoljavajuci, malo me strah da nemam kasnije neke smetnje i to, ako zna neko neka se nadoveze

Rekoh vec da sam pio bademovo mleko litar dnevno,udri samo po kalcijumu iz hrane ,ima na netu sta je dobro za kosti i zarastanje
Sad posle skidanja gipsa nesto ga i nisam pio i opet vidim da nokti slabije rastu,tako da sigurno deluje
Ljubica je pisala da je isla privatno na neke tretmane za brze zarastanje

I ja imam neke drljave papuce to kad se nakvasi ispod ,strahota ..jos i plocice ,dobro nisam poginuo ....to moram da likvidiram ,pr puta sam se klizao ove godine i unutra i spolja na stepenicama...

Ја сам ћопкао месецима оклизнуо се на белу штрафту пешачког.
Бар да сам пао, него успео да се одржим стојећи,
али зато истегао лигаменте или тако нешто - нисам ни ишао код лекара.

Ионако због других ствари не излазим из ДЗ ! 🙄

Kupio sam odgovarajuce stake imao sam neke male,rekose od nedelje da krenem sa hodanjem ali me danas boli i nateklo mi se cini vise,juce me secnulo par puta ne pri oslanjanju ,nego posle toga kad treba da krene u nekom pravcu bez ikakvog opterecenja ,ne kapiram zasto

Kupio sam odgovarajuce stake imao sam neke male,rekose od nedelje da krenem sa hodanjem ali me danas boli i nateklo mi se cini vise,juce me secnulo par puta ne pri oslanjanju ,nego posle toga kad treba da krene u nekom pravcu bez ikakvog opterecenja ,ne kapiram zasto
Sveza je to povreda,nisam siguran da bi bas trebao normalno da je opterecujes.Proveri ti to sa jos nekim Ortopedom.Da cujes jos neko misljenje.

Sveza je to povreda,nisam siguran da bi bas trebao normalno da je opterecujes.Proveri ti to sa jos nekim Ortopedom.Da cujes jos neko misljenje.
Onaj glavni je odmah rekao 20-30% oslanjanje sto nisam uopste praktikovao,ne forsiraju ovi na fizikalnoj cak me i sputavaju ako nesto prebrzo radim i pogresno,samo sad kazu da su pokreti 100% pa nema sta vise da razradjuju osim koracanja,ne mislim ni ja da pod otokom trebam stajati ali niko nije rekao da ne treba

Onaj glavni je odmah rekao 20-30% oslanjanje sto nisam uopste praktikovao,ne forsiraju ovi na fizikalnoj cak me i sputavaju ako nesto prebrzo radim i pogresno,samo sad kazu da su pokreti 100% pa nema sta vise da razradjuju osim koracanja,ne mislim ni ja da pod otokom trebam stajati ali niko nije rekao da ne treba
Idi privatno pa neka kosta.Da znas na cemu si.Drugaciji su kad im indirektno das pare u ruke

Nije ni to lako naci ,uglavnom rade u drzavnim a popodne dodju u privatnu,inace od jula kad nisam isao privatno ne bih ni sad ,jedno snimanje sam radio 4000 din niko ga nije pogledao
To je ono sto sei meni desavalo.Svake godune sam radio po jednu magnetnu i odneses,niko ne pogleda snimke,vec samo procita ovlas ono objasnjenje,ili pogleda onako kroz prozor,a napolju oblacno.tesko i da je video nesto.Nego nemoj ti forsirati mnogo stajanje,jer je to velika razlika oda rada vezbi.tebi duze stajanje ce uvek da pogorsa stanje.

Videcu sutra necu sigurno protiv sebe sta god rekli,otoka i dalje ima i zategnuto je pozadi sad ti ligamenti koliko su se oporavili,ne pamte oni sad sve pacijente kapiram ja to nego su sludjeni ne znaju oni gde su prelomi ,nego kao sto kazes prate sta pise a ja im govorim gde je problem,mislim da niko i ne zna da je zglob u L otisao koji i dalje pravi otok

Taman kad zavrsavam 3 nedelje fizikalne treba kontrola ova ide na odmor,sad se ja kao susim dok se ne vrati nikom nista dal treba da se produze terapije,mislim nisam samo ja dolaze ljudi svaki dan svi cekamo nju da se odmori,nije mogla da baci pogled a ima lufta nonstop nije bas prebukirana

Da javim ja moju situaciju, danas bila na kontroli skinuli ispod kolena, kaze sporo mi to zarasta skroz malo se uhvatilo cisto tolko da mogu da nosim taj ispod koleno, kaze minimum jos mesec dana cu da nosim ako ne i jace, sporo mi to zarasta, ne znam je l’ ima nesto da se pije da pocne to malo brze da zarasta, sta preporucujete jel zna neko?
I da ova koska od ispod dobar polozaj a ova odozgo kao nije bas skroz u polozaj kakav treba da bude ali je u zadovoljavajuci, malo me strah da nemam kasnije neke smetnje i to, ako zna neko neka se nadoveze
E skoro mesec dana prodje nema te da javis napredak
Ne znam koliko ce da potraje jos otok nervira me i cim ustanem crvene boje prelazi u modro,koliko to moze biti lose ako se duze ne digne noga

Nemoj da trazis usluge limfne drenaze ni od koga drugog, do fizioterapeuta. Ti si pacijent, a ne obicna musterina u salonu.
Ima i videa na engleskom, ako te bas zanima. Ionako niko ovde i ne razume sta ovaj prica, te ne znam cemu sluzi njegovo kacenje ovde.
Das Wasser muss raus, znaci voda mora da se izdrenira, lepse receno (ne znam kome vise pise ove nemacke reci).

Nemoj da trazis usluge limfne drenaze ni od koga drugog, do fizioterapeuta. Ti si pacijent, a ne obicna musterina u salonu.
Ima i videa na engleskom, ako te bas zanima. Ionako niko ovde i ne razume sta ovaj prica, te ne znam cemu sluzi njegovo kacenje ovde.
Das Wasser muss raus, znaci voda mora da se izdrenira, lepse receno (ne znam kome vise pise ove nemacke reci).

u dobrim wlnescentrima rade i fizioterapeuti

Stim da može i sam sebi pomoći dok ne pronadje ko će mu to raditi

U noge mu je bitno iznedju velikog prsta i prsta pored tu po kineskom ima aktivator predje prstom 3- 4 cm prema Fußrücken to može par puta uraditi

Back