prelazak iz pelena na nosu

Mnogo bole leđa, naročito kada posle šetnje treba da se uspravim i da je podignem, ali me ne mrzi. I stariju sam šetala par meseci i nije mi žao i ako je prohodala tačno za svoj prvi rođendan.

Ја ово не разумем. :confused: Која је сврха тог ''шетања'' била? Шта се тиме постиже, сем што се непотребно оптерећују дечије кости које још нису спремне за ходање? ....И што мама цркава од болова у леђима?
Колико знам ортопеди се изричито противе сваком учењу детета да хода... Дете ће проходати само онда када буде довољно зрело за то, ни раније ни касније. Водање ту ништа не доприноси... А и која је поента у томе да дете што пре прохода? :confused:

U pravu si Hellen ali ima hiper aktivnih beba koje iako to jos nemogu hoce da setaju.Naravno mame sta ce nego da pogrbe ledja i pridrzavaju svoju decu.

Не разумем. Бебе које хоће да се крећу, ако нису зреле за ходање, наћи ће други начин - пузањем, рецимо...

П.С.
Само не волим када се користи термин ''хиперактиван'', а жели да се каже да је дете живахно. Хиперактивност је озбиљан поремећај, није живахност.:confused:

Poslednja izmena:
jao u cega se pretvori ova tema
btw ono sto me uzasava jeste da je danas bio 7.dan kad je napokon kakio i to sam muizazvala mikroklizmom!!!!
on odbija da kaki jer ga boli, tvrda stolica i kada nije on sada misli da jeste i stiska se...danas kada sam mu stvaila klizmicu vidim da ga tera i on nece, place i trci i onda je stao i skakao u mestu i na svu srecu nije uspeo da je zadrzi...
dobili smo neki sirup od lekara, ali slaba vajda od njega...sad mu menjam nacin ishrane skroz pa valjda cu nesto uspeti...
prelazak na nonu mi se pretvorio u nocnu moru:(

jao u cega se pretvori ova tema
btw ono sto me uzasava jeste da je danas bio 7.dan kad je napokon kakio i to sam muizazvala mikroklizmom!!!!
on odbija da kaki jer ga boli, tvrda stolica i kada nije on sada misli da jeste i stiska se...danas kada sam mu stvaila klizmicu vidim da ga tera i on nece, place i trci i onda je stao i skakao u mestu i na svu srecu nije uspeo da je zadrzi...
dobili smo neki sirup od lekara, ali slaba vajda od njega...sad mu menjam nacin ishrane skroz pa valjda cu nesto uspeti...
prelazak na nonu mi se pretvorio u nocnu moru:(

To je bas gadno :(

pije sad sirup portalak i ima kaku svaki dan, a sta ce biti kad ga ukinemo...eeeee da li neko to zna????

..kad ukinete sirup, pripazi vishe na hranu koju jede..
..puno technosti, puno voca..kompot od suvih shljiva, makar ne pojeo shljive..jogurt..

..smanjite mleko..nikako chokoladu..krushke..dunje..mnogo testa..

..mish mali..:( nadam se da ce prestati da se plashi od toga da ce ga boleti kad kaki..
..sve ostalo ce se dovesti u red.. :)

Back