Prekrsaj i odlazak na sud

goxy_tb

Zainteresovan član
Poruka
360
Да вас питам све, пошто има и паметнијих и искуснијих сигурно.. Стигао ми је позив због прекореачења брзине 82км/х а дозвољено је 60.. Сад пуб ми је само показао радар са брзином и рекао да је моја, после тога ме уписао у свеску, значи нисам потписао никакав записник ништа. Имам сведока значи и занима ме још да ли ласерпро 3 има снимак прекорачења, ако нема да пробам да обарам то на суду

Da li ima snimak prepokracenja... ne znam...
Ali znam na osnovu iskustva mojih drugara da sud obicno kaze "mi verujemo nasoj policiji, ne bi oni vas bez razloga"...
Tako da... moj savet bi bio da fino priznas da si vozio 82km/h, da si morao hitno da stignes negde (ovde budes kreativan pa izmislis trudnocu zene, roditelj ti je u bolnici, itd..), kazes da si dugogodisnji iskusan vozac kome je uvek na prvom mestu bezbednost drugih ucesnika u saobracaju.. i da si se uplasio jer ti je ovo prvi prekrsaj (ako jeste)... i dobices neku simbolicnu kaznicu :)

Да вас питам све, пошто има и паметнијих и искуснијих сигурно.. Стигао ми је позив због прекореачења брзине 82км/х а дозвољено је 60.. Сад пуб ми је само показао радар са брзином и рекао да је моја, после тога ме уписао у свеску, значи нисам потписао никакав записник ништа. Имам сведока значи и занима ме још да ли ласерпро 3 има снимак прекорачења, ако нема да пробам да обарам то на суду

Sada su snimci kamera sasvim merodavni na sudu, papirologija više nije bitna... dakle, iebeš zapisnike ako on ima snimak tvog vozila koje se kreće brzinom većom od dozvoljene.

Dakle:
1.ako ima snimak gde se jasno vidi da je na njemu tvoje vozilo, a u uglu stoji brzina, daj izjavu na sudu kojom ćeš navesti olakšavajuće okolnosti, tipa nekog preticanja pa povratka u traku uz smanjenje brzine, jurnjave zbog hitnog medicinskog slučaja tog tvog suvozača i slično... a obavezno pomeni da ti nisu dali zapisnik u kojem bi mogao da priznaš krivicu i navedeš razloge za to, već su ti upisali podatke samo u svesku, bez zvaničnog papira.
2. ako nema snimak, reci mu slobodno da laže i traži suočenje, mada je to malo verovatno, s obzirom da bi to značilo da te potpuno na časnu pandursku reč prijavljuje, bez ijednog dokaza ili pričinjene materijalne štete. Možeš biti i ekstra bezobrazan pa tužiti pandura, s obzirom da je verovatno hteo da ti iskamči koji evro s obzirom da ti nije ispunio zvanični zapisnik a 'opalio' te radarom... ali to je čisto čačkanje mečke gde ćeš vrlo verovatno grbav ispasti, s obzirom da se tu radi o ozbiljnom krivičnom delu.

Mozes ti da pricas sta god hoce, sudija veruje u casnu pandursku rec. Tako su kaznili jednog naseg prijatelja, pandur ga je zaistavio i izmislio preticanje preko pune linije, a na toj deonici puta nema nikakve linije :hahaha: u stvari, trazio mu je neke pare, ali ovaj nije hteo da da, to je blo negde u okolini Cacka. Stigao njemu poziv, i otisao on u sud u Nisu, i tamo kaze kako uopste nije bilo nikakve linije, sudija se nasmejao, i kaze verujem ja tebi, ali moram da te kaznim, jer se policajcu, kao sluzbenom licu, veruje bezrezervno. Tako su pisali kaznu mom drugu, zaustavio se na pesackom na semaforu, a pandur mu pisao prolazak kroz crveno!

To je dosta kako ja kazem "disperpedikularno" ipak je to policija... oni su uvek u pravu... što se tiče radara barem... ipak je to njihov uređaj i to je tako... on je napisao tebi prijavu, ti nisi potpisao, e tu si pogresio, vec kad si imao svedoka, ti pre nego sto potpises, imas mogucnost da opises događaj tvojim viđenjem... tako da je u ovoj situaciji najbolje priznati... i kao što su drugari preporučili neki razlog žurbe navesti... pa će biti blaži... a sad za poklon te novčane kazne bolnici ili tako nešto, možda i to upali.. u svakom slučaju to je bolja varijanta da daš novac u takvu ustanovu ako pristane na to dospodin sudija... pozdrav, samo hrabro!!!

хвала свима, значи већ видим шта ми је чинити: признати, дати неки разлог зашто сам журио, а потом понудити да те паре дам у добротворне сврхе, па шта судији дуне.. у сваком случају, хвала пуно на саветима

Back