pregrevanje laptopa

iskusan

Primećen član
Poruka
527
pozdrav

imam laptop hp 6735s, amd athlon X2 procesor.

Problem je sledeci, naime, laptop se strasno pregrijava, temepratura je 88C ide i do 98C, windows je win 7..prosle godine u septembru sam ga nosio na ciscenje i poslije toga je temp bila oko 55-60C...Prije 2-3 dana je poceo opet da se pregrijava, sad ne znam da li je opet zapusen, ovaj put sam bas stvarno pazio, imam onaj laptop cooler cool stand, ono dodatno hladjenje laptopa sto duva ispod njega :D ne znam da li je mozda od njega opet povukao prljavstinu, ipak nije puno proslo vremena..

Sta vi mislite? da li na ciscenje, ili sam mozda pokupio neki virus koji dize temperaturu? skenirao sam ga na viruse, i nije nista nasao!

hvala na pomoci

Ima u tehnomaniji ja videla... a i meni se greje imam msi ex610, otvori za haladjenje su mu sa donje trane, samo je jedan sa strane, tako da se isto cesto pregreva... mada nikad nisam merila temperaturu, preko kog programa to radite?

Ili nisi dovoljno pazio laptop (koristis ga u prasnim uslovima) ili je nesto drugo u pitanju..pregrijavanje graficke, procesora...sto se moze proveriti sa raznim programima...za procesor - CPU Burn-In , za graficku - FurMark...

Inace koristim ovaj cooler cool stand... http://www.amazon.co.uk/Canyon-Cooler-Notebook-Stand-notebbook/dp/B001CORMBI ... i bas me nerviralo sto moze da se okrece...pa dok kuckas mrda se laptop....navikla sam se, ponekad je cak i to vrtenje ok kad treba nesto nekome da pokazes...ali generalno me nervira...pa cu ga lepo fiksirati cim nadjem vremena..

ne znam sto bi se ovako pregervao, ne koristim nikakve specijalne programe, ono, klasicna upotreba, net muzika filmovi i mozda 2-3 igrice...

ocitavanja temp su tacna, sada sam provjerio..
opterecenje procesora (task managera) je u normali...

nema tu virusa. Ne pomažu kuleri.
Radi se o sistemskoj greški kod tih HP laptopova, gde je fabrički ugrađen veoma mali kuler.
HP je povukao čitave serije laptopova zbog toga.

I sam sam imao jednu takvu priču. Namikerili su sve tako da radi tačno onoliko koliko je u garanciji i posle toga, redovno crkava najpre wireless, pa onda i cela ploča..

Znam da ne deluje utešno, ali tako je.
Savet, prodajte to što pre možete i nadalje bežite od HP laptopova.

Rezon je jednostavan - velika temperatura vrlo brzo kvari kompjuter.
Još ako vam radi više od nekoliko sati svakoga dana..piši propalo.

Ja imam MSI, ali znam i drugaricin HP se isto tako grejao, preporucila sam joj Toshibu, i kupila je, Satelite ne znam tacno koji model zaboravih, i kaze da je ladan ko led iako radi par sati... Kolika je optimalna temperatura??? Niko mi nije odgovorio... Gore napisah da moja varira od 62,63 do 72

Radi se o sistemskoj greški kod tih HP laptopova, gde je fabrički ugrađen veoma mali kuler.

I sam sam imao jednu takvu priču. Namikerili su sve tako da radi tačno onoliko koliko je u garanciji i posle toga, redovno crkava najpre wireless, pa onda i cela ploča..

a sve to moze ko voli, da se kolko tolko opravi..poliranje baze hladnjaka i procesora, i stalak sa dobrim ventiatorom bi skinuli par stepeni sigurno.

A i stavili su otvore za hladjenje na bzvze mesta, kod mnogih lap topova sam videla sa gornje strane otvore, a ovi stavili dole do stola, pa nije ni cudo sto ne moze vazduh da ide... Kod simensovih cini mi se da su otvori bili gore...

Ne volim laptope, ne zbog nekih predrasuda nego zbog omjera performanse/€. Ali sam bio u prilici raditi na laptopima i mogu reći da nije pitanje proizvođača laptopa nego šta je u njemu. Pošto je to zatvoreno i na malom onda temperature komponenti diktiraju hlađenje onih drugih. Tako da procesori često nisu sami od sebe pregrijani nego se hlade vrućim vazduhom. Problem su tu AMD i nVidia grafičke kartice koje griju više od intelovih, ali se zato intelove grafičke kartice zbog jadnih performansi ne mogu ni nazvati grafičkim karticama. Ako kupujete laptope za igranje onda bi bilo pametno da razmotrite kupovinu desktop konfiguracije jer laptopi nisu stvari za igranje igara. Mogu oni to ali nisu za to napravljeni. Ako kupujete laptop onda ga vjerovatno kupujete zbog mobilnosti i nisu vam igre prioritet, u tom slučaju kupite jeftinu konfiguraciju sa intel karticom. Ili pričekajte da se vidi šta će biti sa ovom AMD APU tehnologijom. Ionako ih morate čistiti.

Back