Predviđamo i pogađamo sutrašnje naslovne strane Informera!

KAD JE TESKO - VUCIC

SAM PROTIV SVIH - POLA VLADE RADI PROTIV VUCICA

SVI PRISLUSKUJU VUCICA - AMERIKANCI, ENGLEZI, RUSI, KINEZI, ALBANCI, BOSNJACI, HRVATI, SRBI, MAKEDONCI, SLOVENCI, CRNOGORCI, ABORIDZINI, LUKSEMBURZANI, A PRIMECENI SU I SPIJUNI IZ DRUGIH GALAKSIJA...
.....
Senzacionalno: Vučić bi svojim nepokolebivim stavovima oko Kosova mogao započeti Treći Svetski rat! :rotf: :rotf:
 
Redakcija Informera: Gospodine Martinoviću, kako komentarišete napade Soroševih plaćenika Đilasa i Šolaka da gomilate funkcije i da ste uzeli posao profesorkama Više medicinske škole u Ćupriji?
A.M: Ja nisam kriv što imam interesovanja za razne oblasti nauke i niko nikome ne brani da se dalje obrazuje i usavršava. 21. vek je vek znanja i mora se učiti neprekidno a ne samo da završite jedan fakultet i dignete noge na sto, kao te gospođe što me optužuju samo zato što sam uspešniji od njih. Neka izvole i dokažu se pa će biti posla. Evo, za Vaš list ekskluzivno mogu da objavim da upravo završavam studije poljoprivrede, stomatologije i pedagogije, što znači da sasvim legalno mogu da apliciram za posao profesora na tim fakultetima. Znanje je moć.
 
Aleksandar Martinović održao predavanje pred prepunom učionicom na fakultetu u Ćupriji.Bilo deset hiljada studenata.Studenti koji zbog gužve nisu mogli da uđu u učionicu su na velikom ekranu ispred ulaza u fakultet mogli da prate ovo stručno predavanje.Došli i studenti iz inostranstva.Rudolf iz Švajcarske rekao da je morao da dođe da isprati ovo predavanje pošto je predavač trenutno najveći svetski stručnjak.
 
Novi ŠAMAR američkog diplomate: "Prazne priče o EU, foliranje reformi i hrabrenje korumpiranih. Stvari će postati MNOGO GORE"

images
 
Разговор:Драгутин Кесеровић
Из Википедије, слободне енциклопедије


Иди на навигацијуИди на претрагу
Ово је страница за разговор на којој можете да предлажете измене у вези са чланком.
Правила садржаја
Садржај чланка[уреди]
Овај чланак захтева поуздане рецензиране изворе како би се тема чланка представила квалитетно и објективно. Препорука је да то буду извори доступни на сајту GoogleBooks. Погледајте Википедија:Навођење извора--Autobot (разговор) 07:56, 17. октобар 2013. (CEST)
Суђење и смрт стрељањем[уреди]
Наведено је да се Кесеровић на суђењу углавном бранио изговорима да је једино радио против Немаца и да се борио као савезник. Потребно је из чланка избацити емоције у виду речи "изговорима", пошто уосталом из самог чланка произилази да се Кесеровић борио против Немаца, стога његова одбрана не може представљати изговор. Уосталом, цео одељак "Суђење и смрт стрељањем" није неутралан и представља најобичнију пропаганду. На који начин се Кесеровић бранио пред судом, сада након 70 година уопште није битно. Битно је како је, узимајући у обзир образложење пресуде, тужилац суду доказао Кесеровићеву кривицу (нрп. Кесеровић се могао бранити и ћутањем). У чланку нема ни речи о конкретним оптужбама које су Кесеровићу стављене на терет (које је суд имао задатак да докаже, па их је очигледно и доказао имајући у виду да је Кесеровић осуђен на смртну казну), речено је само да му је, заједно са другима, суђено "за злочин против народа и државе", а да му је пресуђено "због злочина против народа и државе, због помагања окупатору, због сарадње са владом Милана Недића и због непријатељске делатности против нове државе уперене на подривању новог уставног поретка, мира и безбедности", што би према садржају овог одељка како је написан представљало много више оптужби него за шта му је било суђено.--dejvas (разговор) 20:45, 11. јануар 2017. (CET)
 
У Пироману је 27. јуна 2018. године сахрањен Младен Кесеровић, син легендарног војводе Драгутина Кесеровића
Од
slovoslovlje
-
28. јуна 2018
0
1055

+ Младен Кесеровић 1931 - 2018
Младен Кесеровић је рођен 1931. у Котору, као друго дете тада капетана Драгутина Кесеровића, команданта града, носиоца Карађорђеве звезде и Веселинке, рођене Поповић, кћери угледног и богатог трговца из Невесиња.
Када је мајор Драгутин Кесеровић добио премештај у Крушевац, породица се сели и тамо остају до краја Другог светског рата.
Са непуних 11 година Младен је заробљен од Немаца 1941. Али је пуштен из затвора на интервенцију војводе Косте Пећанца.
Иако јединице ЈВуО, под командом Младеновог оца 14. октобра 1944. године ослобађају Крушевац, Совјети град сутрадан предају јединицама Јосипа Броза, војвода Кесеровић одлази пут Босне, а Младен одлази у очево родно село Пироман код Обреновца.
Тамо му комунисти забрањују даље школовање, па са непуних 14 година ради као надничар. Запошљава се у пољопривредном комбинату у Стублинама, где се настанио, а по повратку са служења војног рока, где је положио возачки испит, запошљава се предузећу „Наша школа“ као возач камиона.
Тај посао је радио до пензије. Био је ожењен Ружицом, био отац Весне, биолога….
Преко 20 пута је осуђиван на разне временске казне од стране комунистичког режима, због вербалног деликта, вређања лика Ј. Б. Тита и неодласка на сахрану Брозу.
Младен је преминуо 26. јуна 2018. године нарушеног здравља услед честог мучења у станицама милиције и затворима комунистичког режима.
Сахрањен је 27. јуна 2018. године у Пироману.

Говор Мише Матића на сахрани Младена Кесеровића
27. јуна 2018. године у Пироману


%D1%81%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0.png


Опраштамо се привремено од Младена Д Кесеровића, доброг и поштеног човека. Испраћамо данас на крају његовог многострадалног пута, његово измучено тело, али са нама остаје његова непредана душа. Има људи који само једном речју или једним погледом оплемене живот, којима је све јасно и који воле без трагања за рационалним разлогом. Такав је био Млађа.
Наш Млађа је провео дуг и тежак живот, чини се ипак много тежи него дужи. Волео је живот, људе, провео је живот међу људима који су га волели, али је било и много оних који му чинише зло, а да ни сами нису знали зашто. Било им је наређено да малтретирају четниког сина, а он се никада није одрекао свога оца Драгутина, мајке Веселинке, брата и сестара.
Никад није поклекао, трпео је и истрепео дуже него што су његови мучитељи и замислили да може да се истрпи. Млађа је био човек из дела Достојевског и Виктора Игоа истовремено, Кнез Мишкин и Звонар Богородичне цркве одједном. Иако су му власти забраниле да се школује, самостално је стекао завидно образовање, имао понашање и резон господина, домаћина и боема истовремено.
Тежак се крст навалио на његова плећа од детињства, али изнео га је јуначки, током читавог живота, који је представљао праву људску Голготу. Љубав према људима и мржња према злу су биле његове најбоље особине. Говорио је да једно зло не треба уништавати другим злом, зло ће се само уништити.
Против зла се борио љубављу и добрим. И према нељудима се односио људски, био спреман сваком да опрости и ником да замери људске слабости, али са зликовцима није хтео да има никаква посла.
Био је поносан, али није био горд, био је храбар, али није био силеџија, када је био љут, хтео је да опрости, а када је опраштао није био злопамтило. Живот је волео, а смрти се није плашио. Није се плашио ни својих непријатеља, јер је знао да корача путем истине, путем добра и путем љубави. Таквом какав је био нису му могли наудити, као да је пред собом стално имао речи Светог Владике Николаја: Не бојте се оних који уништавају тело, чувајте се оних који уништавају душу!
Добри мој Млађо, одлазиш са овог света без икаквог зла у себи и постављаш нам својим примером тежак задатак, да те следимо, да те сустигнемо. Не знам да ли ћемо имати снаге за то, али те морамо памтити и пренети твој пример онима који за тебе нису сазнали или нису хтели да сазнају. Испраћамо те тамо где како молитва каже: Праведни почивају, где нема бола ни шкргута зуба.
Тужни зборе, браћо и сестре, била је част и богатство познавати Млађу Кесера, нека је вечни помен у Царству Небеском и Бог душу да прости Младену Кесеровићу, добром и поштеном човеку!
 
До априла 1944.те целу територију Србиј есу од Фашистичкога Окупатора ослободил ејединеице ЊКВ односно ЈВУО...

Потом су азијске хорде направиле пуш .. а Монархија Енглеска и Америка либерална оставише ЊКВ и ЈВУО на цедилу

Читајте сутра све о непознатој историји од 1941-1944 која су вековима крили
 

Back
Top