Predvideo smak sveta - Harold Kamping

'Kraj sveta nam se još uvek približava'', uporan je američki vođa sekte Harold Kamping objavivši novi datum - 21. oktobar.
U prvom obraćanju javnosti nakon neuspele prognoze, jer se u subotu u 18 sati nije dogodilo ništa, Harold Kamping je rekao kako je 'pogrešno protumačio Bibliju' i da se 21. maja nije dogodio smak sveta već 'spiritualni početak fizičkog kraja'.

Ne menjamo datum, samo smo naučili da sve ovo treba da gledamo sa spiritualnije strane. Ali, 21. oktobra svet će biti uništen i neće se raditi o pet meseci uništavanja, već će se sve dogoditi odjednom', izjavio je na konferenciji za novinare.
Takođe, cela priča je navela Kampinga i na promenu taktike. Dok je Femili radio do sada hiljade dolara trošio na plakate na kojima su se odbrojavali dani, sad će se usmeriti više na versku muziku i Božje reči.

''Više ne moramo da govorimo o kraju sveta, svet je već upozoren'', kazao je Kamping koji nije hteo da preuzme nikakvu odgovornost za bol i patnju koju je možda prouzrokovao svojim pogrešnim proricanjem. ''Nikad nisam rekao da sam nepogrešiv, ali Bog je nepogrešiv'', poručio je Kamping.

dečkonjo idi saspi sebi kantu vode na glavu

Na koga mislis?...zasto tako pricas,kao da ja vjerujem u ove stvari....mene je ova prica smijesna....ja ne znam sto ti mislis,ako sam postavio temu da automatski vjerujem u ovakve stvari....mene ovo ne zanima ali vidim da dosta ljudi zanima jer je na prosloj temi bilo dosta komentara...mene ide u prilog kad postavim temu i ona ima dosta odgovora....a ti se proladi malo...

Na koga mislis?...zasto tako pricas,kao da ja vjerujem u ove stvari....mene je ova prica smijesna....ja ne znam sto ti mislis,ako sam postavio temu da automatski vjerujem u ovakve stvari....mene ovo ne zanima ali vidim da dosta ljudi zanima jer je na prosloj temi bilo dosta komentara...mene ide u prilog kad postavim temu i ona ima dosta odgovora....a ti se proladi malo...

e ako tebe ide u prilog to je drugo, to ja visoko cenim

Posle ovog u oktobru ima jos 2012 ako pozivi toliko...

I baksuz videcete 2012 kako ce nesto da se desi interesantno vazno ali ne i katastroficno i recice verovatno da je to taj smak kad ljudi ostaju a pravednici odlaze bogu, pa posle konacno kad rikne njegovi naslednici ce reci da je otiso s pravednicima a da nas koji smo ostali ceka strasna sudbina i najavljivace na svake 20 godine po jedan smak sve do 2060 cini mi se tad bese kad je Isak najavio i sve tako dok nas stvarno ne spici nesto ima da zaradjuju pare...

A ovog puta kada nebude Smaka motori ce se ubiti..

а што би се убијао?

па након неуспелог смака преко сајта је зарадио 18 милиона $ и не само да се није убио него је заказао нови датум :hahaha:

матори је легенда :worth:, шиша овце кад су за шишање:cool:

а што би се убијао?

па након неуспелог смака преко сајта је зарадио 18 милиона $ и не само да се није убио него је заказао нови датум :hahaha:

матори је легенда :worth:, шиша овце кад су за шишање:cool:

Baš vala. Vernici svih religija i jesu ovce za šišanje. Neverovatno, kao da nemaju ni malo mozga ... :eek:

Харолд Кампинг се поново огласио!!

Herold Kemping, radio propovednik koji je tvrdio da će 21. maja biti smak sveta (što se ipak nije desilo), ponovo se oglasio i ovoga puta tvrdi da će svetu doći kraj 21. oktobra.Ovaj propovednik je prethodno najavljivao apokalipsu i 1988. i 1994. godine, ali ne odustaje ni nakon trećeg promašaja.

On je saopštio na sajtu “Family Radio” da se 21. maja desila neka vrsta “spiritualnog” smaka sveta, odnosno da je počeo period Božjeg suđenja svim ljudima.
Taj period suđenja će trajati pet meseci, a poslednjeg dana tog perioda, odnosno 21. oktobra doći će do konačnog kraja sveta, a biće spaseni samo pravi vernici.

183687_campingxap_f.jpg

Kemping je nakon 21. maja, odnosno prvobitno najavljenog smaka sveta, izjavio da se preračunao, ali sada tvrdi da nije dobro protumačio znake o kojima piše u Bibliji. Prema njegovim rečima, Bog je do 21. maja “izabrao” one koji će biti spaseni.

“Ono što se desilo 21. maja je upravo ono što je Bog i želeo. On je upozorio svet da će na taj dan biti završen Njegov program spasavanja. Nakon toga, sledećih pet meseci ceo svet, osim izabranih, (pravih vernika) će biti podvrgnut Božijoj poslednjoj presudi. Kraj će doći veoma tiho. To će se desiti 21. oktobra. Tog dana će izabrani biti spaseni”, kaže Kemping.

On je rekao i da postoji nada za one koji se mole i pokaju zbog svojih grehova.

"Svi mogu da mole Boga za spas jer se izbor i spasenje nalaze samo u Njegovim rukama", rekao je propovednik.

Američki zagriženi hrišćanin Harold Kamping, proučavajući Bibliju, izračunao je da će 21. maja ove godine Isus sići na zemlju i da će sa sobom u raj povesti odabrane, dok će ostatak čovečanstva umreti u mukama
Smak sveta neće se dogoditi 2012, kako je predviđeno kalendarom drevnih Maja, već ove godine, i to 21. maja, predviđa vlasnik američkog hrišćanskog Porodičnog radija iz Kalifornije Harold Kamping. On je matematičkim proračunom, konsultujući Bibliju, došao do zaključka da će tog dana Isus Hrist drugi put sići na zemlju, ali ovoga puta ljut, i da će spaseni biti samo odabrani, a preostali će umreti u strašnim mukama.
Kamping (88) je skoro 70 godina proučavao Bibliju, pa je do tačnog datuma apokalipse došao nakon podrobne analize biblijskih tekstova.
Brojke i slova
Naime, prema njegovim rečima, Bog je tvorac Biblije i svaka reč i brojka napisana u njoj ima posebno, duhovno značenje.
- Određeni brojevi pojavljuju se u Bibliji kada se govori o određenim temama. Tako je broj 5 vezan za pokajanje, broj 10 za celovitost, a broj 17 za raj. Upravo pokajanje, celovitost i raj označavaju biblijsku priču o danu za naplatu grehova. Svevišnji će sići na zemlju, one koji veruju u njega odvešće u raj, a ostalima sledi patnja i, na kraju, smrt u strašnim mukama - ispričao je Kamping listu „San Francisko kronikl".
On je dalje objasnio kako je došao do tačnog datuma smaka sveta - 21. maja.
- Isus Hrist je razapet 1. aprila 33. godine. Od tada do 1. aprila ove godine prošlo je 1.978 godina. Kada se taj broj (1.978) pomnoži sa brojem dana u solarnoj godini, odnosno 365,2422 dobija se rezultat 722.449. Na taj rezultat dodate još 51, a toliko je dana između 1. aprila i 21. maja, i dobićete identičan rezultat kao kada brojeve pet, deset i 17 pomnožite i dignete na kvadrat - kaže Kapming.
Ovaj zagriženi hrišćanin objasnio je da će nakon Isusovog silaska na zemlju ona biti uništena prirodnim katastrofama poput zemljotresa, poplava i erupcija vulkana. U prirodnim nepogodama umreće svi oni koje Isus ne bude poveo sa sobom u raj.
Sumorne prognoze o kraju sveta, koje je Kamping najavio pre nekoliko dana, nisu prve najave „tačnog" datuma sudnjeg dana. On je sličnu apokalipsu najavio i za 6. septembar 1994. godine, a tom prilikom takođe je prognozirao kraj civilizacije. Scenario kraja sveta bio je gotovo identičan - Isus silazi na zemlju, spasava samo odabrane, a ostali okončavaju život u božanskom plamenu. Ipak, neostvarena prognoza o kraju sveta od pre skoro dve decenije nije pokolebala Kampinga i njegove sledbenike da odustanu od istraživanja Biblije, i da, nakon 16 godina, ponovo izađu u javnost sa katastrofičnim predviđanjima kraja sveta.
Doslovno tumačenje
Inače, Isusov povratak nakon kojeg dolazi smak sveta događaj je koji je u engleskom jeziku poznat pod terminom „rapture" i temelji se na doslovnom tumačenju poslednjeg poglavlja Biblije - „Otkrovenje Jovanovo". Najava smaka sveta posebno je draga američkim fundamentalistima poput Kampinga, koji veruju da će upravo njih vrhunsko božansko biće nakon povratka na Zemlju prihvatiti pod ruku i odvesti ih u kraljevstvo nebesko.
Kampingova računica:
5 - pokajanje
10 - celovitost
17 - raj
(5x10x17) x (5x10x17) = 722.500
1.978 (broj godina od 1. aprila 33. do 1. aprila 2011) x 365,2422 (broj dana u solarnoj godini) =722.449
722.500 - 722.449 = 51
1. april 2011. + 51dan = 21. maj 2011

Smak sveta (ma sta za vas to znacilo) se ne moze Izracunati na osnovu Biblije.
Tim poslom se bave zagrizenici u religiju.
Drugi dolazak Hrista Apsolutno Nikakve Veze Nema Sa Isusom.
Niti sa bilo kojim ljudskim ili ljudolikim bicem (vanzemaljci i sl.).

Smak sveta (ma sta za vas to znacilo) se ne moze Izracunati na osnovu Biblije.
Tim poslom se bave zagrizenici u religiju.
Drugi dolazak Hrista Apsolutno Nikakve Veze Nema Sa Isusom.
Niti sa bilo kojim ljudskim ili ljudolikim bicem (vanzemaljci i sl.).

Da nas ti nisi prosvetlio ja bih sada umro 21. oktobra a da nisam uradio lose delo ove godine i potvrdio svoje mesto u prvim redovima Pakla!!! Mislim stvarno? Dal zaista mislis daxje bilo potrebe da citiras post star 5 meseci i objasnjavas nam ono sto je 99,95% ljudi na forumu vec znalo?

Back