Представник ДР Конга на ГС УН: "Руанда, док седимо овде, припрема геноцид у источном делу Конга!"

БелиВук

Domaćin
Poruka
4.039
Ове речи представника ДР Конга изазвале су велику пажњу на ГС УН о резолуцији о Сребреници. Иначе, управо је Руанда са Немачком била главни иницијатор резолуције о Сребреници.
- Ту су изјаве лидера из Руанде који су отворено рекли страним медијима да војска Руанде неће напустити ДР Конго све док Тутси не добију своју територију и док њихова права не буду гарантована. То је веома опасна изјава и она потврђује недавне нападе које је извршила војска Руанде. Ово је резултирало масакром невиних цивила, од којих су већина били жене и деца - казао је представник ДР Конго.
Додао је да су више од 11 милиона мртвих, 7,9 милиона интерно расељених злочини против ДР Конго који се дешавају дуже од 30 година.
- Моја делегација је шокирана да види да су неки починиоци тих ужаса на истоку моје земље међу иницијаторима ове резолуције. Скандалозно је да имају саосећања само према људима у Сребреници - казао је представник ДР Конго.
Касније, ДР Конго гласао је против резолуције о Сребреници.
- БиХ је постконфликтна област која је веома осетљива, с етничким тензијама и унутрашњим политичким проблемима. Требало би опрезно да наставимо - рекао је представник Конга, истичући да нацрт резолуције не представља консензус међу становништвом БиХ.
https://www.novosti.rs/c/vesti/poli...maju-saosecanja-samo-prema-ljudima-srebrenici
ДР Конго коректни док они који су вршили највеће геноциде по свету су иницијатори резолуције и подржали резолуцију, Запад и њихови пулени.
 

Back
Top