Predstavljena nova koalicija Moramo: Nebojša Zelenović nosilac parlamentarne liste, Dobrica Veselinović beogradske

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548

1642661971565.png

Zelenović nosilac parlamentarne liste, Veselinović beogradske

Zelenović nosilac parlamentarne liste, Veselinović beogradske 1
Foto:

19.01.2022. 20:28

Nova opoziciona koalicija „Moramo“, koja predstavlja dogovor pokreta Ne davimo Beograd, Ekološkog ustanka i OGP Akcije, predstavljena je večeras u beogradskom Dorćol Platzu.

Nosilac liste za parlamentarne izbore biće Nebojša Zelenović, lider Akcije i stranke Zajedno za Srbiju, a nosilac na beogradskim izborima biće Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd, rekao je za Danas sam Zelenović.

Nebojša Zelenović je rekao i da će Aleksandar Jovanović Ćuta biti prvi na parlamentarnoj listi.

Spremni su, kaže, da podrže jednog opozicionog predsedničkog kandidata i dodaje da su drugoj koloni opozicije (SSP, DS, Narodna, PSG…) ranije već rekli kako bi mogli da pobede Vučića, a to je, između ostalog, zajedničko kontrolisanje izbora.

„Naravno moramo da se obavežemo da ćemo poštovati volju birača, što znači da će gradonačelnika kandidovati lista koja bude osvojila više na izborima, a da se to uradi na parlamentarnim kada se bude birao premijer. Oko toga smo i dalje otvoreni da se dogovaramo. Ako u narednih nekoliko nedelja do toga dođe, biće fantastična stvar da imamo zajedničkog predsedničkog kandidata, ako ne mi ćemo imati svog“, rekao je lider OGP Akcija, napomenuvši da on taj predsednički kandidat liste „Moramo“ neće biti.

„Mislim da je u ovom trenutku najvažnije da postoji razumevanje da takav neki kandidat treba da pobedi. Imam utisak da s obzirom na okolnosti u kojima se sada nalazimo i pritiske kojima su izloženi predsednik Vučić i vlada Ane Brnabić izloženi, kvalitetan predsednički kandidat bi odvratio Vučića da trči predsedničku trku, jer ne bi imao šanse da pobedi“, rekao je za Danas Zelenović.

Predsednički kandidat mora da odiše državnim jedinstvom i da ima nacionalnu prepoznatljivost, kao i da je ostvaren u svojoj profesiji, smatra on.

Slogan „Moramo“ i vizualni identitet (zelena i ljubičasta boja) ovog novog opozicionog bloka vrlo je sličan zagrebačkoj, sada vladajućoj, platformi „Moramo“, ali i crnogorskom pokretu URA Dritana Abazovića.

Zelenović kaže da su se organizacije okupljene u „Moramo“ aplicirale za članstvo u evropskim zelenim, a da je sve počelo sa španskim Podemosom.

„Ne može se napraviti kvalitetna zeleno-leva opcija na Balkanu, ako se ona prvo ne napravi u Srbiji“, naveo je.

Putevi su im se, kaže, razišli sa Građanskim demokratskim forumom Zorana Vuletića, sa kojima se u oktobru 2020. godine potpisali sporazum o saradnji.

„Moramo Beograd učiniti dobrim gradom i Srbiju dobrim mestom za život“, poručio je Dobrica Veselinović, iz NDB.

Nezadovoljstvo vlašću je veliko, smatra, i dodaje da se borbe moraju da ulici prebaciti u institucije i Skupštinu. Uz njih su i Forum Roma Srbija, Izbor za našu opštinu, Građanska platforma Solidarnost i Građanski front. Nude zeleno-levu alternativu, a to je vazduh koji ne ubija, čista voda i zemlja, demokratija, država solidarnosti i gradovi ljubavi.

Veselinović je istakao i bitnost kontrole izbora, a gađane je pozvao da im se jave ako žele da bude kontrolori.
Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka, koji je javnosti postao poznat kao borac protiv MHE na Staroj planini, podsetio je upravo na tu borbu, napomenuvši da su tada bili potpuni amateri u politici.

„Imali smo osećaj da su nam dirnuli u detinjstvo, na to nisu računali. Svako od nas ima drvo na koje seo peo, koje kad seku ima utisak da mu diraju u detinjstvo“, naveo je on obraćajući se okupljenima.

Parlamentarni, predsednički i beogradski izbori su najavljeni su za 3. april, a sem „Moramo“ izlazak je, između ostalih, najavila i lista okupljena oko SSP, Narodne stranke, Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret, ali i Srpski pokret Dveri i koalicija NADA.

Predstavljanju liste prisustvovali su i Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka, kao i arhitekta Dragoljub Bakić.

link

Зелено-леви блок, који сада званично наступа под именом MORAMO, успео je да блокадама саобраћајница подигне бунт грађана неопходан за предстојеће изборе. Губитак подршке грађана у градовима са којим се на управо завршеном референдуму суочио режим, резултат је блокада, док је са друге стране лажна опозиција оличена у Драгану Ђиласу, позивајући на бојкот референдума, изазвала презир грађана и сада се налази пред потпуним крахом. Па зар то није фантастично?!

Pogledajte prilog 1087921

Zelenović nosilac parlamentarne liste, Veselinović beogradske

Zelenović nosilac parlamentarne liste, Veselinović beogradske 1
Foto:

19.01.2022. 20:28

Nova opoziciona koalicija „Moramo“, koja predstavlja dogovor pokreta Ne davimo Beograd, Ekološkog ustanka i OGP Akcije, predstavljena je večeras u beogradskom Dorćol Platzu.

Nosilac liste za parlamentarne izbore biće Nebojša Zelenović, lider Akcije i stranke Zajedno za Srbiju, a nosilac na beogradskim izborima biće Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd, rekao je za Danas sam Zelenović.

Nebojša Zelenović je rekao i da će Aleksandar Jovanović Ćuta biti prvi na parlamentarnoj listi.

Spremni su, kaže, da podrže jednog opozicionog predsedničkog kandidata i dodaje da su drugoj koloni opozicije (SSP, DS, Narodna, PSG…) ranije već rekli kako bi mogli da pobede Vučića, a to je, između ostalog, zajedničko kontrolisanje izbora.

„Naravno moramo da se obavežemo da ćemo poštovati volju birača, što znači da će gradonačelnika kandidovati lista koja bude osvojila više na izborima, a da se to uradi na parlamentarnim kada se bude birao premijer. Oko toga smo i dalje otvoreni da se dogovaramo. Ako u narednih nekoliko nedelja do toga dođe, biće fantastična stvar da imamo zajedničkog predsedničkog kandidata, ako ne mi ćemo imati svog“, rekao je lider OGP Akcija, napomenuvši da on taj predsednički kandidat liste „Moramo“ neće biti.

„Mislim da je u ovom trenutku najvažnije da postoji razumevanje da takav neki kandidat treba da pobedi. Imam utisak da s obzirom na okolnosti u kojima se sada nalazimo i pritiske kojima su izloženi predsednik Vučić i vlada Ane Brnabić izloženi, kvalitetan predsednički kandidat bi odvratio Vučića da trči predsedničku trku, jer ne bi imao šanse da pobedi“, rekao je za Danas Zelenović.

Predsednički kandidat mora da odiše državnim jedinstvom i da ima nacionalnu prepoznatljivost, kao i da je ostvaren u svojoj profesiji, smatra on.

Slogan „Moramo“ i vizualni identitet (zelena i ljubičasta boja) ovog novog opozicionog bloka vrlo je sličan zagrebačkoj, sada vladajućoj, platformi „Moramo“, ali i crnogorskom pokretu URA Dritana Abazovića.

Zelenović kaže da su se organizacije okupljene u „Moramo“ aplicirale za članstvo u evropskim zelenim, a da je sve počelo sa španskim Podemosom.

„Ne može se napraviti kvalitetna zeleno-leva opcija na Balkanu, ako se ona prvo ne napravi u Srbiji“, naveo je.

Putevi su im se, kaže, razišli sa Građanskim demokratskim forumom Zorana Vuletića, sa kojima se u oktobru 2020. godine potpisali sporazum o saradnji.

„Moramo Beograd učiniti dobrim gradom i Srbiju dobrim mestom za život“, poručio je Dobrica Veselinović, iz NDB.

Nezadovoljstvo vlašću je veliko, smatra, i dodaje da se borbe moraju da ulici prebaciti u institucije i Skupštinu. Uz njih su i Forum Roma Srbija, Izbor za našu opštinu, Građanska platforma Solidarnost i Građanski front. Nude zeleno-levu alternativu, a to je vazduh koji ne ubija, čista voda i zemlja, demokratija, država solidarnosti i gradovi ljubavi.

Veselinović je istakao i bitnost kontrole izbora, a gađane je pozvao da im se jave ako žele da bude kontrolori.
Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka, koji je javnosti postao poznat kao borac protiv MHE na Staroj planini, podsetio je upravo na tu borbu, napomenuvši da su tada bili potpuni amateri u politici.

„Imali smo osećaj da su nam dirnuli u detinjstvo, na to nisu računali. Svako od nas ima drvo na koje seo peo, koje kad seku ima utisak da mu diraju u detinjstvo“, naveo je on obraćajući se okupljenima.

Parlamentarni, predsednički i beogradski izbori su najavljeni su za 3. april, a sem „Moramo“ izlazak je, između ostalih, najavila i lista okupljena oko SSP, Narodne stranke, Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret, ali i Srpski pokret Dveri i koalicija NADA.

Predstavljanju liste prisustvovali su i Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka, kao i arhitekta Dragoljub Bakić.

link

Зелено-леви блок, који сада званично наступа под именом MORAMO, успео je да блокадама саобраћајница подигне бунт грађана неопходан за предстојеће изборе. Губитак подршке грађана у градовима са којим се на управо завршеном референдуму суочио режим, резултат је блокада, док је са друге стране лажна опозиција оличена у Драгану Ђиласу, позивајући на бојкот референдума, изазвала презир грађана и сада се налази пред потпуним крахом. Па зар то није фантастично?!
Stvarno su već smešni u kopiranju Zagreba ,al neka bar predju cenzus za početak, možda budem i glasao za njih pre nego za Mariniku i Mikija .
Nego nema Ćute na listi , a on ima veći ugled kod raje od Zelenovića , znači Ćuta kandidat za predsednika ?

Stvarno su već smešni u kopiranju Zagreba ,al neka bar predju cenzus za početak, možda budem i glasao za njih pre nego za Mariniku i Mikija .

А што не би, пре Маринике и Микија, и овог зелениша, гласао за, нпр. Бранку Сатурн?

А што не би, пре Маринике и Микија, и овог зелениша, гласао за, нпр. Бранку Сатурн?
E na njih sam i zaboravio da su neki faktor ,al Branka baš me prijatno iznenadila sad nešto oko Nola je pisala ono baš pojačala ludaštvo i tešizam na max .:ok:
Ako bi okupili još nekih Balkan Info pacijenata koji nisu na platnom spisku Bate Keramike to bi mogla da bude perspektivna lista i dao bi joj glas .

Dobili su pare koje moraju da opravdaju.

Хеботе, јесте да се овде по мало зезамо, а по мало озбиљно пишемо,

а онда си ти упао са решеницом која толико нема смисла, да је то страшно.

Хајде, образложи ко то дели паре и зашто, и како је баш њима дао паре, а сад су они нешто као уцењени, па да би оправдали примљене паре, а они направили коалицију зелених странака?

Где то има да се поклоњене паре правдају направљеном коалицијом?

E na njih sam i zaboravio da su neki faktor ,al Branka baš me prijatno iznenadila sad nešto oko Nola je pisala ono baš pojačala ludaštvo i tešizam na max .:ok:
Ako bi okupili još nekih Balkan Info pacijenata koji nisu na platnom spisku Bate Keramike to bi mogla da bude perspektivna lista i dao bi joj glas .

Чекај, не примећујеш их, приметио си их кад су бранили Ђоковића од Новог светског поретка, али их ниси приметио за викенд и после викенда у вези покраденог референдума, а Бранка Сатурн и Војин Биљић били најгрлатији за НЕ на референдуму, за прикупљање контролора, за контролу референдума, а ево, сада и за доказивање очигледне референдумске крађе?

И то ниси приметио, а приметио си само борбу против НСП?

Ти гледаш само Н1?

Хајде, образложи ко то дели паре и зашто, и како је баш њима дао паре, а сад су они нешто као уцењени, па да би оправдали примљене паре, а они направили коалицију зелених странака?

Videli su da može da se pokupi dobra količina zelenila.z:lol:

1642666475166.png

Formirana zeleno-leva koalicija "Moramo"

09130000-0a00-0242-882c-08d9db99cb42_cx13_cy0_cw80_w1023_r1_s[1].jpeg

Predizborna koalicija "Moramo", koju čine pokreti Ekološki ustanak, Ne davimo Beograd (NDBG) i Otvorena građanska platforma Akcija, formirana je u Beogradu, 19. januara 2022.

19 januar, 2022

Predizborna koalicija "Moramo", koju čine pokreti Ekološki ustanak, Ne davimo Beograd (NDBG) i Otvorena građanska platforma Akcija, ozvaničena je u sredu uveče u Beogradu, a njeni lideri poručili su da će ponuditi "zeleno-levu alternativu" postojećem stanju u Srbiji.
Predstavnik NDBG Dobrica Veselinović rekao je da su te organizacije do sada dizale glas na nepravdu i branile vazduh, reke i planine u Srbiji, a sve ih povezuje nevidljiva nit "da kao društvo možemo više i bolje, da učinimo Beograd dobrim mestom i Srbiju boljom zemljom za život", preneo je FoNet.

Danijela Nestorović iz organizacije Ekološki ustanak ocenila je da je U Srbiji na delu potpuno gaženje ustavnih načela vladavine prava, jer jedan čovek obavlja izvršnu, sudsku i zakonodavnu vlast, a gaze se ljudska i manjinska prava.

Moramo reći "ne", dosta je. Mora se napraviti država po meri građana. U ovoj situaciji se pravne norme primenjuju sa izuzecima. Pojedinci prolaze potpuno nekažnjeno za krivična dela. Mi trenutno živimo bukvalno u autokratiji, konstatovala je ona.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta ukazao je da se pre četiri godine desila opšta pobuna zbog izgradnje mini hidroelektrana na Staroj planini i da se to proširilo, a priključila se i stručna javnost, sa čim vlast nije računala.

Osnovno je da mi moramo da brinemo jedni o drugima, da teramo zajedno ovo do kraja, da oteramo ovo zlo koje je na vlasti. Bićemo svuda gde se ljudima otima zemlja, voda i vazduh. I to nećemo raditi ni iz jednog interesa, nego što volimo zemlju, ljude, vodu i vazduh, poručio je Jovanović.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je da je nova koalicija sinergija različitih ljudi koji donose samo dobro i žele da se bore, a ne da budu poraženi.

Svaki dan nas ponižavaju i mi moramo da se borimo. Ljudi su potpuno svesni da ovaj život koji živimo ne valja i da moramo to da menjamo, naglasio je Zelenović.

On je objasnio da je naziv koalicije "Moramo" nastao iz reči koja se najčešće čuje u Srbiji, među onima koji nisu pristalice vlasti.

Moramo da učinimo naš život normalnim. Mladi ljudi odlaze jer život ovde nije normalan, ne možete da obezbedite perspektivu, rekao je on i najavio da će predizborna kampanja nove koalicije biti ta u kojoj će ponuditi rešenje.

Чекај, не примећујеш их, приметио си их кад су бранили Ђоковића од Новог светског поретка, али их ниси приметио за викенд и после викенда у вези покраденог референдума, а Бранка Сатурн и Војин Биљић били најгрлатији за НЕ на референдуму, за прикупљање контролора, за контролу референдума, а ево, сада и за доказивање очигледне референдумске крађе?

И то ниси приметио, а приметио си само борбу против НСП?

Ти гледаш само Н1?
Ja sam isto radio na neferendumu pa nisam stigao ,a i mi iz Team Šolak smo to slabo pratili generalno- iako sam ja odmah po dolasku doma napisao ovde da je pokradjeno pošto sam odmah imao iz prve ruke rezultate za neke delove NS gde su uvek radikali i SNS ubedljivo pobedjivali .

Политичка платформа на страну (то наш народ нити чита, нити га занима - у главном), али ко им направи ову комбинацију зелене и љубичасте боје у обележјима (плакату) коалиције, да ми је знати... Одбојно је оку таман онолико колико може бити.

1642667740611.png

Zajedno za Srbiju, Ne davimo Beograd i Ekološki ustanak u koaliciji "Moramo"

Stranka Zajedno za Srbiju, Otvorena građanska platforma Akcija, inicijativa Ne davimo Beograd i pokret Ekološki ustanak formirali su danas zeleno-levu koalciju "Moramo", za predstojeće izbore.

Zajedno za Srbiju, Ne davimo Beograd i Ekološki ustanak u koaliciji Moramo

19.01.2022.

Aktivista inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je na današnjem predstavljanju koalicije u beogradskom Dorćol placu da su odlučili da borbu sa ulica presele na institucije i da se unutar njih bore za dalje promene.

"Ovde smo da kažemo da smo sa našim prijateljima iz Ekološkog ustanka, Otvorene građanske platforme Akcija, Foruma Roma Srbije, Izborom za našu opštinu, Političkom platformom Solidarnost i Građanskim frontom da na naredne parlamentarne i gradske izbore izađemo u programskoj koaliciji koja će zastupati zeleno-leve vrednosti", rekao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, povezuje ih oscećaj "da možemo i moramo više" i ocenio da taj osećaj deli sve više građana.

"Građani i građanke različitih političkih orijentacija danas najviše kažu da su zabrinuti zbog kvaliteta svojeg života. Pitaju nas šta sve zajedno možemo da uradimo za naš grad, za našu zemlju. Prilaze nam i birači Srpske napredne stranke (SNS), oni koji su shvatili da ovako ne možemo dalje", kazao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, zbog tog velikog nezadovoljstva, SNS pred izbore "panično odustaje od projekata koje je planirala da izvede". Ocenio je i da su šanse za pobedu u Beogradu velike i istakao u aprilu imaju priliku da od Beograda naprave "zelen, održiv i solidaran grad".

Jedan od lidera pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta kazao je da će "zajedno terati do kraja i da će oterati zlo koje je na vlasti".

"Jer moramo, druge nam nema. Uskoro ćemo početi da se pojavljujemo svuda, nastavićemo da radimo ono što smo i do sada radili zadnjih četiri, pet godina. Bićemo svuda gde se ljudima preti, otima zemlja, voda i vazduh. Bićemo po gradovima, bićemo po trgovima, bićemo po šumama", rekao je Jovanović i ocenio da su oni zapravo već pet godina u kampanji.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju i lider Otvorene građanske platforme Akcija Nebojša Zelenović ocenio je da Moramo nije koalicija, već dogovor ljudi koji dele iste vrednosti i koji su se okupili oko zajedničke ideje "da se na izborima pobedi loša vlast".

"Otvorena građanska platforma Akcija koju ja predvodim, inicijativa Ne davimo Beograd i Ekološki ustanak je jedna sinergija vrlo različitih ljudi i ja u tim razlikama vidim samo dobro. Ja vidim jednu snagu, jedan pokret koji je prinuđen, koji je prinuđen, hteo to ili ne, da se bori", naglasio je Zelenović.

Prema njegovim rečima, naziv koalicije je došao od "moramo jer nema ko drugi, moramo jer neće, moramo jer se ljudi plaše".

"Ali evo mi se ne plašimo. Moramo da uhvatimo stvari u svoje ruke i moramo da učinimo naš život normalnim", naglasio je Zelenović.

Naglasio je da je neophodno da se Srbija priključi zelenim transformacijama koje se pokreću širom sveta, jer će u suprotnom ostati "mesto za prljave tehnologije, jeftinu radnu snagu, kolonija".

Наш хронични проблем.Да би преузео инцијативу а не играо по правилима Вучића мора се опозиција издићи из класичне приче "уууаа Вучић" већ изаћи са конкретним приједлозима, слично мислим и за опозицију у РС.
red.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back