Predstavite svoje mace

Jao pa svi su tigrasti ko Cicojka! Kad već ženimo Mićuna, Jovica je idealna prilika za Cicojku, a pošto je sterilisana, biće to prava virtuelna ljubav!!!:heart::heart::heart:
Meni se Cicojka odmah svidela, a sudeci po onom mudrom pogledu, mogla bi da izadje lako na kraj sa Jovicom, jer on, medju nama:tajna:, pojma nije imao sa zenama, ono dok je izlazio napolje.
Evo za Cicojku jedna posebna fotografija, koja je, doduse, iz mladjih dana kad je bio fit. Cisto da vidi da imaju i nesto zajednicko. :flert:
2012-11-18-211.jpg

Ti si bese pricala da je on bio ruzan nekad, m? :batina: Sad odmah da odes da se izvinis njegovom lepoticanstvu! :namcor: :heart:
Bio je najruznija macka u kraju. :lol: I dalje ga zeznamo na tu kartu.
Pre par meseci, vodam ga u transporteru i naidje neka zena sa dve devojcice. Jedna, da li ima 2-3 godinice, dotrci da vidi sta je unutra i kaze mami -maca. A mama pita mazno -je l' lepa maca?, a mala odgovori kratko -nije! i vrati se kod majke. :rotf:

Meni se Cicojka odmah svidela, a sudeci po onom mudrom pogledu, mogla bi da izadje lako na kraj sa Jovicom, jer on, medju nama:tajna:, pojma nije imao sa zenama, ono dok je izlazio napolje.
Evo za Cicojku jedna posebna fotografija, koja je, doduse, iz mladjih dana kad je bio fit. Cisto da vidi da imaju i nesto zajednicko. :flert:
Kakav zet - lepotan, ljubi ga tašta!z:)

Kakav zet - lepotan, ljubi ga tašta!z:)
:heart:
Ja bih toj maloj rekla da nije ni ona lepa -.-
Jovica je smekerica pravi i zaista mislim da nije ok sto ga ovde, pred buducom tastom, zezas zbog izgleda iz mladjih dana (mada ti ja ic ne verujem da je bio ruzan)! xD
:lol:
To samo znaci da je toliko poseban bio da je uspeo da i medju lepsim od njega macakma dodje do izrazaja z:lol: i da se uvali kod nas na konak i klopu i to kod muza koji do tada nje hteo da cuje za zivotinju u kuci, gadio se dlaka, i plasio da ga macka mahinalno ne povredi, a danas su drugari koji spavaju zajedno. :maca:
A stvarno ima lepih macaka ovde. Ima i dve kao sto si ono pre trazila sive kao ruske, manja i veca, jos sa tako neznom dlakom, kao paperje, samo nisam sigurna za pol. I te dve su jos i umiljate, mozda bi mogle da se udome, a meni je frka preko neta. Vise bih na preporuku, ali nikako da naletim na nekog ko bi da ih udomi :(

Poslednja izmena:
Lepo kazem da je smekerica, vidis kako vas je osvojio xD

Sto se maca tice, slikaj ih, saznaj sto vise mozes o njima, pomocicemo ti (ja sigurno, a verujem da ce i ostali) da nadjes sigurnog udomitelja, bar te kao ruske mogu da se udome lako, a uslovi su strogi (stan/kuca, kastracija/sterilizacija, nega, slike iz doma...), i nabavila bih ti primerak ugovora o odgovornom vlasnistvu ako hoces, pa mozes da trazis i to da potpisu za svaki slucaj x)

Evo i mog Jovice. Trazi pogledom nesto zanimljivo za igru, i nadje mene, koja svakako mogu da posluzim. :lol:
Ne treba reci da je nedosanjani san mnogih ulicnih maca, koje redovno dolaze da mu se jave. z:lol:

hahah smeker mali :)

- - - - - - - - - -

Pre par meseci, vodam ga u transporteru i naidje neka zena sa dve devojcice. Jedna, da li ima 2-3 godinice, dotrci da vidi sta je unutra i kaze mami -maca. A mama pita mazno -je l' lepa maca?, a mala odgovori kratko -nije! i vrati se kod majke. :rotf:

hahaha ma mala ne vidi lepo :) sladak jeee

Lepo kazem da je smekerica, vidis kako vas je osvojio xD

Sto se maca tice, slikaj ih, saznaj sto vise mozes o njima, pomocicemo ti (ja sigurno, a verujem da ce i ostali) da nadjes sigurnog udomitelja, bar te kao ruske mogu da se udome lako, a uslovi su strogi (stan/kuca, kastracija/sterilizacija, nega, slike iz doma...), i nabavila bih ti primerak ugovora o odgovornom vlasnistvu ako hoces, pa mozes da trazis i to da potpisu za svaki slucaj x)
To bi bilo super, stvarno su divne mace. Meni je frka to sto, ako se ne pokaze vlasnik kako treba, macu moram da vratim na ulicu, sto je ogroman stres i onda bolje da ih ne diram. One mace koje su udomljene u Banatu, otrovane su i to me je tako rastuzilo. Nemam ni kola da ih vozam do udomitelja, a mogu samo da zamislim kako bi se ponasale u gradskom prevozu ili taksiju, i to me sve demoralise. A steta stvarno za mace, bas cu sutra da ih fotografisem i skroz su lude.

:zcepanje: Realno, imaju mačići te ružne faze u razvoju ali meni su i onda neodoljivi. Štenci su skoro uvek slatki, ali mačići su kao ružni pačići veći deo odrastanja, bilo da su majušni, pacoliki ili kasnije krakati i ušati.

:heart:

:lol:
To samo znaci da je toliko poseban bio da je uspeo da i medju lepsim od njega macakma dodje do izrazaja z:lol: i da se uvali kod nas na konak i klopu i to kod muza koji do tada nje hteo da cuje za zivotinju u kuci, gadio se dlaka, i plasio da ga macka mahinalno ne povredi, a danas su drugari koji spavaju zajedno. :maca:
A stvarno ima lepih macaka ovde. Ima i dve kao sto si ono pre trazila sive kao ruske, manja i veca, jos sa tako neznom dlakom, kao paperje, samo nisam sigurna za pol. I te dve su jos i umiljate, mozda bi mogle da se udome, a meni je frka preko neta. Vise bih na preporuku, ali nikako da naletim na nekog ko bi da ih udomi :(

Stalno me pitaju za Blondine mačiće, plavi se lako udomljavaju, bilo "klot" ili tabby. Meni su dva najozbiljnija kandidata jedna mm-ova koleginica (ona što mi je sterilisala kuju) i jedna porodica kupaca, jedan od sinova studira veterinu. Ali opet, što kažeš, problem je prevoz. Inače, ima po društvenim mrežama par nekih spiskova nepodobnih udomitelja, Oo se možda i seća, i seća se možda kako da ih nađemo. :lol:

Ima neka faza u razvoju te male dece, tzv. ne faza, kad dete sta god ga pitas odgovara sa - ne, nije, necu. Mora da je to bilo u pitanju. :lol:
:zag:

Moguće, da joj ponudiš čokoladu, odbila bi tad garant.

- - - - - - - - - -

Mićun je dasa čak i kad se sklupča u vanglici. :zaljubljena: Svi su nam divni ali mislim da se svi slažemo da je Mićun najbolji frajer od svih forumaških mačora. :) (Samo nemojte da me tužite kod mog debeljka, ne bi mi oprostio nikad. :tajna:)

:zcepanje: Realno, imaju mačići te ružne faze u razvoju ali meni su i onda neodoljivi. Štenci su skoro uvek slatki, ali mačići su kao ružni pačići veći deo odrastanja, bilo da su majušni, pacoliki ili kasnije krakati i ušati.
Bas to, pacoliki. Cesto smo se zezali da ce da uplasi nekog u trenutku ako ga vidi u dvoristu, koliko lici na pacova. :lol:

Nego evo mojih ulicnih maca. Ispalo je da ja nemam ni fotoaparat za ovu akciju i da je tesko snimiti mace koje se samo pomeraju telefonom. Moracu da pokusam kad neko bude tu da mi pomogne.
2014-01-19-417.jpg
2014-01-19-415.jpg

Ima ih 7, da ne objasnjavam ko je cije dete, tata je nepoznat, uopste nisam vidjala ovde sivog macka. A ova dva siva koja su bas zgodna za udomiti, vece znam otprilike kad se rodilo, zalila sam se ovde da je nestala mama trudnica, a njenu sestru su zgazila kola. E to je te trudnice dete. Manje se samo pojavilo odnekud, i to vrlo umiljato. Ili nam je neko ubacio u dvoriste, ili je samo zalutalo iz komsiluka koji je udaljen oko 200m i gde isto ima macaka.

Slikala sam ih, ali sad ne mogu da razvrstam koje je koje koliko lice. Starije ima na ledjima blagi pecat svetlije boje, i par belih dlaka, kao sedih. Mladje je skroz jednobojno. I mislim da su obe zenke, imaju malo duzu dlaku, pa niti lepo vidim, niti mogu da budem sigurna.
2014-01-19-408.jpg
2014-01-19-411.jpg

Poslednja izmena:
I nastavak...
2014-01-19-425.jpg
2014-01-19-426.jpg
2014-01-19-427.jpg
2014-01-19-430.jpg
2014-01-19-423.jpg

Znam, treba da razvrstam koja je koja maca, sad su tek iste na fotografijama, ali i ovo sam jedva odvojila od 100 sinmaka, obicno bude samo fleka. Probacu kad se muz bude vratio s puta, pa da mi pomogne.
Sad vise da pokazem da sam se stvarno dva dana trudila, i da se raspitate da li znate nekog ko bi ovakve lepotice usvojio.
I da nadjem na forumu gde sam se ono zalila da je trudnica nestala, pokusala sam preko googla nema sanse, moram da listam poruke. :)

Poslednja izmena:
Za udomljavanje su i ove dve tigrasto-zelene, pitome su i bas dobre. Ali cenim da imaju mnogo manje sanse. Starija, to je ta trudnica koju sam bila proglasila za nestalnu, ima oko dve i po godine, a za mladju cu morati da se potrudim da nadjem podatke.
Ova svetlo siva i ove dve sivo-bele su bas plasljive. Hranim ih svaki dan i dalje su jako nepoverljive i ne vole da se maze, u najboljem slucajnu ova starija sivo bela ( cerka one sto su je zgazila kola) tolerise u zamenu za klopu, a ove dve nema sanse.

Nijedna nije vakcinisana, ciscenja protiv parazita ili testirana na bolesti, samo sam ih hranila, posto ovde izgleda nema mnogo hrane za macke, miseva ili cega vec. z:( Ni to im ne dize cenu.
Mogu samo da zamislim kako bi bile lepe da su kucne, negovane macke.

I nastavak...
Pogledajte prilog 318554Pogledajte prilog 318555Pogledajte prilog 318556Pogledajte prilog 318557Pogledajte prilog 318559
Znam, treba da razvrstam koja je koja maca, sad su tek iste na fotografijama, ali i ovo sam jedva odvojila od 100 sinmaka, obicno bude samo fleka. Probacu kad se muz bude vratio s puta, pa da mi pomogne.
Sad vise da pokazem da sam se stvarno dva dana trudila, i da se raspitate da li znate nekog ko bi ovakve lepotice usvojio.
I da nadjem na forumu gde sam se ono zalila da je trudnica nestala, pokusala sam preko googla nema sanse, moram da listam poruke. :)

iju sto lici ova mala na onu britansku,ili umisljam..prelepa je...da mogu uzela bih je odmah,ali bih verovatno letela iz kuce :) jedva i ovo moje zadrzah

Back