Predstavite svoje mace

x3wnc6.jpg

2q36paa.jpg

:)

Pa da. Malo je ćopavica, ali nije strašno, ne primecuje se mnogo. (Leva noga malo kraća, jer je skraćena kost).
Karakter isti, samo malo smanjena tolerancija na moju gnjavažu. Ranije me je mnogo više puštala :mrgreen: Sad kad joj ne prija, odmah ujeda ili reži.

ciribu, maca je prelepa i verujem da ce sve proci ok :heart:
i ja mislim, kao i agatha, da je meni sterilizacija teze pala nego kitty, jer je bila namcorasta dok se nije skroz oporavila od anestezije, pa sam tripovala da je pocela da me mrzi :D

Ova princeza bi sutra trebalo da ode u svoj novi dom :heart: Posto je odrasla maca mislila sam da ce udomljavanje trajati mesecima, ali mala je tek tri nedelje kod mene, taman da se odradi kompletno ciscenje, sterilizacija i vakcinacija, i bas u pravo vreme kad je sve to zavrseno osmehnula joj se sreca (pu pu, da ne ureknem)

2qme0j5.jpg

To je zbog siski :mrgreen: A stvarno je princeza, uvek mirna, odmerena, otmena, prava dama. Samo se seta izmedju svoja dva mesta za spavanje i mog krila, tako zamisljam da se ponasaju persijske macke. Jos je kod mene, kad ja mogu da je donesem udomitelji rade, kad su oni kod kuce ja radim, daj boze da se sinhronizujemo za vikend, samo da mi ne odustanu.

cvrle.jpg

Ovog mačka je moja baba našla negde krajem jula dok je još bio mače (ova prva slika je snimljena tih dana kad je tek došao). Bio je sav nikakav, neuhranjen, pa su mu moji baba i deda pomogli da se okrepi, nahranili ga i napojili. Prvobitno su mislili samo privremeno da ga drže, dok se ne oporavi, ali su vremenom toliko zavoleli tog sivog mačka (a i ja sa njima) da je ostao tu da živi. Dali su mu ime Cvrle.

Brzo smo ga razmazili. Ima dobar apetit pa je dosta brzo porastao, ili bolje reći, udebljao se. I pored toga, ume da bude pokretljiv i živahan kad hoće, a ni ja mu ne dam da se skroz ulenji pa se igram s njim svaki put kad odem tamo. Uz pomoć jedne igračke-miša koja zvecka, ili običnog kanapa, "nateram" ga da malo trči, da skače, i da se tako ne ugoji suviše, pošto je inače slabo aktivan.

Kao i svaka mačka, i on je jako radoznao. Svuda voli da se zavuče, sve voli da istraži. Čim čuje vrata od frižidera, odmah se tu nacrta da vidi čega ima unutra. Isto važi i kad čuje, recimo, da neko otvara komodu s cipelama i slično. Kad mu se pije voda, umesto da pije iz svog čančeta, više voli da ode do kupatila, zatim mu neko odvrne slavinu da teče sasvim tankim mlazom, a on onda hvata vodu na jezik.

Ja sam ga mnogo zavoleo, a mislim da je i on zavoleo mene na neki svoj mačji način, iako se viđamo samo dva-tri puta nedeljno. Volim da ga mazim i češkam, a nekad, kad se popne na komodu, približim mu glavu i onda on mene počne da gladi šapicom po kosi. Nekad me i bocne kandžom dok to radi, ali to nije ništa strašno.

Danas on izgleda ovako:

cvrleq.jpg

To je zbog siski :mrgreen: A stvarno je princeza, uvek mirna, odmerena, otmena, prava dama. Samo se seta izmedju svoja dva mesta za spavanje i mog krila, tako zamisljam da se ponasaju persijske macke. Jos je kod mene, kad ja mogu da je donesem udomitelji rade, kad su oni kod kuce ja radim, daj boze da se sinhronizujemo za vikend, samo da mi ne odustanu.
da, da, cuvene siske x)))

@Dakyorlando, bas je lep, a iste je gradje ko kitty kad je tek dosla, samo sto sam ja zelela da ostane tako vizljasta xD sad je bucmatija i veca, ali ne dam joj da se ugoji preko ove kilaze x)

Back