Председниковање Александра Вучића

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović kaže da je na pitanje da li predsednik Srbije krši Ustav i svoja ovlašćenja lako odgovoriti. „Ja sam praktikovao i još uvek to činim, da sa studentima vežbam iz ovih loših primera iz svakodnevnog života. Dao sam vežbu studentima prve godine da prepoznaju slučajeve nedozovljenih pritisaka na pravosuđe i identifikovali su ne mali broj takvih slučajeva iz medija i nažalost tu je praktično ključni akter, po pravilu, bio predsednik države… Mislim da je i sam predsednik Srbije svestan da na svakodnevnoj osnovi izlazi iz vlastitih ustavnih ovlašćenja“, kaže. Uglavnom radi ono što su poslovi Vlade, dodaje.

- -
Како се вежба на правном факултету да више никада неки АВ не буде најбољи студент Правног Ф.

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas Poresku upravu da proveri poreklo novca i imovine koje su po navodima DS, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo i „njegovi drugovi“ poklonili Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan.

Iz DS su naveli da je, „gostujući na jednoj režimskoj televiziji“, Vasiljković eksplicitno izjavio da su mu Danilo Vučić i njegovi neimenovani drugovi poklonili „džak sa parama“, stan i auto kada je izašao iz hrvatskog zatvora i došao u Beograd.
„Nekadašnji instruktor u kampu za obuku milicije SAO Krajine u Golubiću kod Knina je tako javno priznao da sada nastupa kao plaćenik režima Aleksandra Vučića, što Demokratska strana tvrdi sve vreme njegovih učestalih pojavljivanja u javnosti“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da „Vučićev režim nesumnjivo stoji“ i iza kampanje za prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži oslobađanje nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog za ubistvo predsednika Vlade Srbije i Demokratske stranke Zorana Đinđića 2003. godine.
„Aleksandar Vučić može da se ljuti koliko hoće i vrišti po režimskim medijima kako mu opozicija napada porodicu, ali je u obavezi da odgovori otkud njegovom sinu i njegovom društvu ‘džak para’ ili da dokaže kako je Kapetan Dragan lagao kada je govorio o pomoći koju je dobio od ljudi povezanih sa samim vrhom vlasti“, naveli su iz DS.

https://www.danas.rs/vesti/politika...og-je-danilo-vucic-poklonio-kapetanu-draganu/

mani-mani.jpg

Zdenko Tomanović, advokat Sente Milenkovića: Premešta ga onaj kome smeta zakon​

POLITIKA Autor:Vojislav Milovančević20. okt. 202116:47 > 16:54
Podeli:

1634714648-zdenko_tomanovic_a_lawyer__94578__photo_E-Stock_konstantin_bacetic-750x500.jpg
Zdenko Tomanović Foto: E-Stock_konstantin_bacetic
“Interes da premesti Sentu Milenkovića iz Odeljenja za borbu protiv droga u Odeljenje za ratne zločine ima onaj kome smeta zakon. Zaista smatram da bi njegovo smenjivanje, kako se najvalјuje, bilo ponižavanje zakona i institucija naše države”, rekao je u intervjuu za Nova.rs pravni zastupnik inspektora Slobodana Milenkovića, Zdenko Tomanović.

Prethodne nedelje, portal Nova.rs je objavio informaciju da se priprema premeštaj načelnika Slobodana Milenkovića, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je lično uhapsio Predraga Koluviju i otkrio plantažu marihuane na imanju “Jovanjica”.
https://nova.rs/vesti/politika/zden...ilenkovica-premesta-ga-onaj-kome-smeta-zakon/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back