Predsednik se izvinio Jezdiću i Bregoviću što su pretrpeli "linč" polupismenih

TONOLAN

Buduća legenda
Poruka
30.502
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da najveći deo građana Srbije pozdravlja izgradnju i otvaranje autoputeva, među kojima su i javne ličnosti koje imaju karijere i ne zavise ni od kakvih tajkuna.

Vučić se izvinio glumcu Nenadu Jezdiću i muzičarima Željku Joksimoviću i Goranu Bregoviču što su, kako je rekao, "pretrpeli linč polupismenih ljudi koji misle da su mnogo važni" jer su pohvalili otvaranje autoputa od Obrenovca do Preljine.

"To mogu samo hrabri i nezavisni ljudi, koji imaju svoju glavu, svoje karijere i nezavisni su od tajkuna i bilo koga", rekao je Vučić za TV Prva.

Vučić je, komentarišući izjave da se u nedelju, na otvaranju autoputa od Obrenovca do Preljine, nazvanog "Miloš Veliki", ponašao kao da je radove platio iz svog džepa, rekao da je "jedan čovek to mogao da plati iz svog džepa, a da to nije on".

"Putevi se grade državnim novcem koga ima dovoljno, a do skoro ga nije bilo", rekao je Vučić i naveo da će izgradnja autoputeva u Srbiji biti nastavljena i da će za dva meseca biti otvoren i istočni krak Koridora 10.

Autor: Beta, TV Prva

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...ovicu-sto-su-pretrpeli-linc-polupismenih.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svaka im čast na iskazanoj hrabrosti!

Nepišanje u bunar iz kog se pije voda je sve samo ne hrabrost. A inače ne vidim što bi bio problem da neko ima vlastiti stav po pitanju nečega, čim Vučić to mora da izdvaja kao nešto posebno i nesvakidašnje to dovoljno govori o njegovom načinu razmišljanja, samim činom isticanja toga otkriva da ne veruje da je tako nešto uobičajeno u demokratskom društvu i da se podrazumeva, a to je već problem svojstven autokratama.

To je zato što vas botove sa neta za te pohvale motiviše lična korist, a drugo je kada pojedine javne ličnosti pohvale neki dobar rezultat.
Evo ti od javne ličnosti:
------------------------------------
Михајловић: Не претварајте срећу и понос грађана у мржњу

21.08.2019 • 10:10 10:13

Извор: Tanjug

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић данас је, поводом критика опозиције у вези с отварањем "Милоша Великог", рекла да је пуштање у саобраћај новог ауто-пута Србији донело понос и срећу и да се такав успех не сме претварати у мржњу само због тога што претходници тај посао нису успели да ураде. ...

Danas je rizično pohvaliti vlast ina ovom forumu gde smo anonimni.
Jedna manjina vrlo agresivnih i fanatičnih ljudi je u stanju da izvredja takve na najprimitivniji način.
Vaš rizik je da vas neko nazove buljouvlačiteljima dok je naš rizik da zaglavimo Robiju jer nismo hvalili SRS.

Jasno je ko je tu častan, a ko Jezdić27E.

Ministarka jeste javna ličnost, ali je deo vladajuće garniture, a ja nisam mislio na taj profil javnih ličnosti, nego na one koji su neutralni kao što ističe Vučić, ministarka teško da misli svojom glavom, pre će biti da veže konja gde joj gazda kaže.
A ko "neutralan" može reći da je auto put nešto što nije dobro.
Ko neutralan može a da ne skine kapu?

Kad su u pitanju recimo Djido i Hamdija ja nisam neutralan.
Dao sam doprinos (koliko zrnce peska u pustinji) da dodju na vlast 2000. i kasnije.
Bez obzira na to, da su oni otvorili ovaj auto put, ja bi im čestitao.

Odlično je što imamo autoput, naravno da to niko ne može da ospori. Videćemo kakav je kvalitet gradnje, samo da nije kao auto put kroz Grdelicu, koji je popucao par dana nakon otvranja ili fontana na Slaviji, koja je isto popustila posle par dana. Ali čak ni to nije problem, već da se političari hvale ovim putem kao da nije 100 km puta, nego da su Aziju i Evropo povezali. I to našim parama.

A ko "neutralan" može reći da je auto put nešto što nije dobro.
Ko neutralan može a da ne skine kapu?

Kad su u pitanju recimo Djido i Hamdija ja nisam neutralan.
Dao sam doprinos (koliko zrnce peska u pustinji) da dodju na vlast 2000. i kasnije.
Bez obzira na to, da su oni otvorili ovaj auto put, ja bi im čestitao.
Autoput jeste dobar rezultat. Ne ulazeći u to da li je njegova izgradnja praćena dugogodišnjim aferama. Normalno je i to da se aktuelni političari na vlasti pohvale nekim takvim rezultatom. Ali nije normalno da se predsednik osvrće na kritike, osnovane ili ne, u maniru seoske babe, da vrši agresivnu propagandu uperenu protiv dela građana kojima je takođe predsednik. I nije normalno da predsednik koji je obrazovan čovek, intelektualac, koji se zalaže za evropske vrednosti, bar deklarativno, za demokratske norme, za moderno društvo, smatra da je nečije iznošenje vlastitog mišljenja presedan u tim okvirima i da to koristi za političku propagandu.

Odlično je što imamo autoput, naravno da to niko ne može da ospori. Videćemo kakav je kvalitet gradnje, samo da nije kao auto put kroz Grdelicu, koji je popucao par dana nakon otvranja ili fontana na Slaviji, koja je isto popustila posle par dana. Ali čak ni to nije problem, već da se političari hvale ovim putem kao da nije 100 km puta, nego da su Aziju i Evropo povezali. I to našim parama.
Slaba glazura.

Back