- Poruka
- 128.922
Kako nastaju predrasude?
Da li se mogu iskoreniti?
Kad krecemo sa predrasudama?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Зашто искорењивати предрасудеKako nastaju predrasude?
Kako nastaju predrasude?
postoje i predrasude koje se sad zakonom brane (recimo o romima)..da li su i one nastale na osnovu neproverenih cinjenica ili ponasanja vecine?Nastaju od par neproverenih činjenica, kod nekih je jako teško iskoreniti predrasude jer i pored prikazanih argumenata, čvrsto se drže svoje predrasude. Sa njima obično krećemo još u detinjstvu, uticaj porodice, sredine u kojoj se živi.
Не. Предрасуде нас уче и кроз њих учимо и саучавамо се целог живота. Много пута ту су да нас опомену.da li je sredina najbitniji faktor nastanka predrasuda?
mislis da su predrasude steceni signal da budemo oprezni?Не. Предрасуде нас уче и кроз њих учимо и саучавамо се целог живота. Много пута ту су да нас опомену.
Не зависе од средине, можда само донекле.
Делују као оно пиле, ТО ЈЕ НЕПРАВДА.da li je woke drustvo borac protiv predrasuda?
Донекле. Наравно, ако се односи на здраве предрасуде. Ни једна предрасуда није настала тек тако. Многе се касније само потврде.mislis da su predrasude steceni signal da budemo oprezni?
mislis da su predrasude steceni signal da budemo oprezni?
brateVi tolerantni kako hoćete, ali ja dok u blizini vidim osobu tamnije boje kože, ili me nepoznata osoba oslovi s "Brate...", iste se sekunde grčevito hvatam za novčanik.
Sredina ima veliki uticaj na labilne, nesigurne, ljude bez stava.da li je sredina najbitniji faktor nastanka predrasuda?
Đes štreberuMeni se čini da u ranom periodu životu to počinje kroz učenje deteta dok ono još ne može da razluči realnost zrelo. Tipa:
"Nemoj da se družiš sa ciganima oni su prljavi, psuju, neobrazovani su, problematični. "
I onda dete to usvoji i kada odraste čim ugleda ciganina, to je prvo što pomisli.
Moguće da je koren predrasuda zapravo neznanje praćeno nehtenjem da se prihvati istina onog momenta kada ti se pokaže. Svakako sve počinje od detinjstva.
Teško se iskorenjuju jer je potrebno priznati sebi da nisi u pravu, a to je teško ako si egocentrična osoba koja uvek smatra da je u pravu.
Mora da si nešto ebohbt ja umem nekad da budem i ozbiljan
uplasio sam se sam sebe![]()
PSihologiju dozivljavam ozbiljno i tako i pisem. Samo se pojavim, kazem sta mislim i odmah se odjavim sa teme. Pa, ako je neko zadovoljan odgovorom, super.Đes štreberu
Na svako pitanje vazda ima smislen odgovor!
А тако значи и кулминирало је оном твојом темом о Србима.Nastaju od par neproverenih činjenica, kod nekih je jako teško iskoreniti predrasude jer i pored prikazanih argumenata, čvrsto se drže svoje predrasude. Sa njima obično krećemo još u detinjstvu, uticaj porodice, sredine u kojoj se živi.
Ja mislim da bi ti trebao da pozeleniš, kao moderator, bez zezanja.PSihologiju dozivljavam ozbiljno i tako i pisem. Samo se pojavim, kazem sta mislim i odmah se odjavim sa teme. Pa, ako je neko zadovoljan odgovorom, super.
Crvenim od silnih komplimenata.