Predrasude i strah od psihologa i psihoterapeuta

Ajd što će amater bolje pružiti pomoć, nego što i mi malo stručniji možemo nešto da naučimo od amatera. Evo ja sam za ovih nekoliko dana naučio da amater može da prepozna automatske misli druge osobe i to samo na osnovu dva posta te druge osobe, a onda sam naučio da depresija može vrlo lako da pređe u šizofreniju :D

Skroz sam otvoren za nova znanja i iskustva...samo napred :)

Bogami ja sam dosta naucio od nasih forumasa!:mrgreen:

Pogotovo kada sam im trazio pomoc da mi psihoanaliziraju avatar i vide sta je to samnom i kakav sam ja lik :mrgreen::hahaha::rotf:

...Ovom prilikom se zahvaljujem cika Rorsahu :rtfm: :hahaha:
:bye:

Nisi nam rekao? Znam ja i javicu ti preko PP-a jer mislim da ovako ima da ispadne reklama...Ne znam da li ce da mi moderator Borac odobriti da ti kazem...

Za ove ostale - NECU MU POSLATI PP DA DODJE KOD MENE HAHAHAHHAHA

a za tebe - Nisi nam rekao odakle si - ali kao psiholog mogu reci da si verovatno iz Beograda jer vi Beogradjani zamisljate da je Beograd "centar sveta" i da su svi tu a sve ostalo je "unutrasnjost","spoljasnjost", "divlja priroda" i slicno pa i ne treba naglasavati odakle si ako si iz Beograda jer se to "podrazumeva ako ne naglasis hahahhahaha"

pa samo sam pitao prosto pitanje..Nisam znao da treba da napisem odakle sam, visinu, tezinu i broj tikepa!!!?? jel treba ???

MA ja se salio malo....Mozda i nisam trebao, mozda ti je pomoc hitno potrebna, tj tebi potrebna, pitas za sebe a ne drugog???

Ovo sve sam pitao samo iz razloga da bih znao u kom gradu se nalazis pa da ti na osnovu toga preporucim psihoterapeuta, jel razumes? Jer dzabe ja da razmisljam i da saljem adrese i linkove ako ti npr nisi u tom i tom gradu a tesko da bi putovao, jer niko nema danas novca za to, sta vise niko nema novca ni za terapeutske seanse jer su veoma skupe....

PA pazi ima svakojakih to da, ja znam brdo ljudi kojima smo pricali cccc i kakav ces ti strucnjak da budes sutra a oni odgovaraju, ma zabole me za sutra meni je bitno sad da dam ovaj ispit i uvatim uslov....

Pod 2 NE mozes ti biti toliko objektivan kao ni tvoji prijatelji jer si to TI, i uvek ces biti subjektivan u nekoj meri! I LEPO SI REKAO - MOZDA NISI SVESTAN DA SI TAKAV I IMA ISTINE U TOME...
PRIJATELJI - ISTO - CIM NEKO PITA SVOJE PRIJATELJE ZA "NEKO ISKRENO" MISLJENJE TO SE ZNA ODMAH PO AUTOMATIZMU DA TA OSOBA OCEKUJE SVE NAJLEPSE I NAJBOLJE DA SE KAZE ZA NJU, U NAJMANJU RUKU NISTA EKSTREMNO I EKCENTRICNO.....

Pravi prijatelj ce ti reci kolika si zapravo budala.....Bio tu i tu....Tada i tada....

eVO MENE JE SKORO JEDNA OSOBA PITALA da joj kazem sta mislim kakva je ona za vezu!
JA posto znam psihologiju zena pitam je - A JEL ZELIS DA TI KAO PRIJATELJ KAZEM ISTINU I DA VIDIS STA JE PROBLEM PA DA EVENTUALNO TO ISPRAVIS I TAKO NAPREDUJES ILI ZELIS DA TI KAO NEPRIJATELJ IZDELIM KOMPLIMENTE I NASLIHTAM TI SE?

Ona rece - Ma samo kazi bre....JA - PA dobro reci cu ali sta oceujes od ova dva??

ONA - Dobro ne moras da mi pricas.....
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::lol::lol::lol:

Znaci znao sam, znao, hodajuci sam sener za zene....NE ZELI DA CUJE ISTINU , ZELI DA CUJE ROMANTIKU, BAJKU, UTOPIJU, DA JE KRALJICA SVETA.....

Svaka zena tezi da postane kraljica sveta.....Ceo zivot se prikazuju za ono sto nisu....Da ne rade to ne bi se ni sminkale uopste ali sad je to jedna duuuboka filozofija pracena brojnim mehanizmima odbrane tako da necu o tome ovde...
:bye:

..aj' otvori temu o tome, vrlo me zanima.:cmok2:

Evo zasto se ljudi plase i snebivaju sramote da odu kod strucnjaka....

Propratite razvoj dogadjaja:
Covek kome treba pomoc je skupio hrabrost da se javi javno milionskom auditorijumu za pomoc, mada vrlo moguce i da ne trazi pomoc jer nije ni informisan da li je ovo poremecaj (vidi se iz njegovog pitanja : "jel se desava jos nekom ovo?" ), on je radoznao i pita kako bi ustanovio da li mozda sa njim nesto nije u redu....

I pogledajte zatim kako reaguje socijalna sredina tj masa - pogledajte kakve komentare salje i sta mu savetuju i sa kolikom dozom ozbiljnosti,razumevanja.....

I posle kako da se covek ne snebiva kada vlada malogradjanstvo, seljacizam i nekultura?

http://forum.krstarica.com/showthread.php/459108-Cujem-tudji-glas-u-svojoj-glavi

MA ja se salio malo....Mozda i nisam trebao, mozda ti je pomoc hitno potrebna, tj tebi potrebna, pitas za sebe a ne drugog???

Ovo sve sam pitao samo iz razloga da bih znao u kom gradu se nalazis pa da ti na osnovu toga preporucim psihoterapeuta, jel razumes? Jer dzabe ja da razmisljam i da saljem adrese i linkove ako ti npr nisi u tom i tom gradu a tesko da bi putovao, jer niko nema danas novca za to, sta vise niko nema novca ni za terapeutske seanse jer su veoma skupe....

ma znam :) nego sam se i ja salio :P ...pa i za sebe i za druge trazim..za Beograd.. mislim da mi ne bi skodilo da i ja popricam

Back