Prednosti i nedostaci foruma

Prednosti - zabava, opustenost, smeh, razmena misljenja i iskustava, moguce sklapanje novih poznanstava.

Nedostaci - osecaj pripadnosti nepostojecoj, nepouzdanoj ili nepoznatoj grupi, kreiranje neostvarenog (idealnog) "ja", nepostojanje odgovornosti, nepostojanje culne komunikacije (pogled, dodir, nacin govora, gestikulacija), neproverljivost i subjektivnost u informacijama.

prednosti.... ako si korisnik nemas je mnogo osim da mozes lepo da iskomuniciras sa nekom srodnom dusom. ako si moderator mozes da dzaba i nekaznjeno lecis komplekse i svoja nezadovoljstva na drugima.

nedostaci... naleces na debile i manijake svakakvih vrsta kao muske tako i zenske. ako si moderator zaebano je ako naletis na korisnika koji te ne respektuje i pomera ti ganglije. onda zastranjujes u svemu i klizis u pandemiju bolesne psihopatologije a mislis da kobajagi pobedjuješ time sto ga kaznjavas.

i od jednih i drugih profitrira samo forum... oni trpi sve i jos pravi profit na tome.

Jos jedna prednost foruma je podsecanje; eto tako sam pronasla jednu pesmu koja mi je nakada bila light motiv, i da je na forumu nisam ponovo nasla, verovatno je se nikada vise ne bih setila, a jos uvek je jako volim

NEPOVRATNA PESMA

Nikad nemoj da se vracas
kad vec jednom u svet kreces.
Nemoj da mi nesto petljas, nemoj da mi hoces- necas.

I ja bezim bez povratka.
Nikad necu unatrag.

Sta ti znaci staro sunce,
stare staze,
stari prag?

To je ono za cim moze da se pati.
To je ono cemu mozes srce dati.
Al ako se ikad vratis
moras znati;
tu ces stati.
I ostati.

Ocima se u svet trci,
glavom rije mlako vece.
Od reke se dete uci
ka morima da potece.
Od zvezde se dete uci
da zapara nebo sjajem
a od druma da se muci
i vijuga za beskrajem.

Opasno je kao munja
opasno je kao metak
kad u tebi becno klija
i carlija tvoj pocetak.

Ti za koran nisi stvoren.
Ceo ti je svet otvoren.

Ako ti se nekud zuri,
stisni srce i zazmuri,
al kad krenes, nemoj stati,
mahni rukom
i odjuri.

Ko zna kud ces
Ko zna zasto
Ko zna sta te tamo ceka?
Sve su zelje uvek belje
kad namignu iz daleka.

Opsano je kao munja
opasno je kao metak
kad u tebi vecno kunja
i muci te tvoj pocetak.

Ti si uvek krilat bio
samo si zaboravio.

zato leti
Sanjaj
Trci!
Stvaraj zoru kad je vece.
Nek od tebe zivot uci
da se peni i da tece.

Budi takvo neko cudo
sto ne ume nista malo
Pa kad krenes
kreni ludo
ustreptalo
radoznalo.

Ko zna sta te tamo ceka
u maglama izdaleka.

Al ako se i pozzlatis
il sve tesko, gorko platis
uvek idi samo napred.

Nikad nemoj da se vratis.

Poslednja izmena:
Dragi Frank,

otkrila sam odgovor na tvoje pitanje.

U sustini ovo je negativna tvorevina zasnovana na iluziji, jer se sluzi razmenom energije na opsenom nivou.
Donosi korist onima koji umeju da iskoriste znanje koje se ovde nalazi, ali svako novo znanje vuce i nove posledice za sobom.

U to ime, Jau LjubavVerujem ne zeli da ucestvuje u zamljacivaju ljudi i ovim putem vam zelim svako dobro, dok cu ja svoju pozitivnu energiju nastaviti da sirim iskljucivo u stvarnom svetu, gde i pripadam.

Svako dobro i sluzite dobru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

forumi su mesta gde ljudi treba da razmenjuju misli, iskustva, da nadju ono sto im treba, da prijatno ubiju vreme u konverzaciji sa drugima... tako je na vecini foruma...

na nekim nije iz milion razloga, neki zive samo od pljuvacina, neki su strucni pa nisu mnogo poseceni, neki su opet bazirani na sektaskom uredjenju gde su 90 posto njih moderatori a samo 10 posto korisnici, neki su leglo policije koja se infiltrira tamo kao u totalitarnim drustvima i cita sta ljudi pisu iz samo njima poznatih razloga, neki su leglo psihijatra i psihologa koji forum urede tako da bi provocirali ljude da podilaze najnizim nagonima sa dizajnom koji nema smirujuce boje kao na vecini foruma vec one koje izazivaju podsvesnu nervozu kod korisnika, na nekim administracija ima vise kloniranih nikova no ceo jedan pdf... znaci vise nedostataka nego koristi....

savet... ako imate nekoliko ljudi sa kojima vam drago da pisete idite na forume... ako dolazite iz nekog od ovih poslednjih navednih razloga gubite na njima vreme kao i zdravlje.

Схватам релативно озбиљно али видим да већина чланова чак и озбиљне теме схвата као спрдњу и пише коментаре који скоро да и немају везе са темом а који привлаче друге сличне чланове да наставе ту спрдњу. То доста квари квалитет форума. То се може решити само мање толерантном модерацијом али то већ није моја надлежност. ;)
Наравно, има и чланова чије постове вреди прочитати :ok: али су у мањини. И занимљиво је то што има велики број чланова на различитим областима форума што је позитива ствар.

Технички мислим да је једино лош јак контраст црних слова на изразито белој позадини шти није најбоља комбинација за очи.

Back