ovo ispade , hvali selo a živi u gradu
nego, ima istine da ono što pruža kuća i dvorište, što veće to bolje , u selu to grad nikako ne može da priušti , jednostavno bliži smo prirodi , ljudima i sami sebi , a sa druge strane grad pruža neke stvari koje sasvim normalno selo ne može da da
kada skupimo i oduzmemo prigradska naselja sa dobrom infrastrukturom i brzi ulaz i izlaz iz u i ka gradu , su najbolja opcija
a ko će ga znati , s druge strane u poznim godinama ipak je grad bolja opcija
tako da sve ima za i protiv
Pa ono od baad boya i ovo sto si ti napisao ti je logicno i jedino tacno...
Sve ostalo su mikroverovatnoce..
Ovo prvo ti ustvari kaze, letuj na selu a radi u gradu.
Proteran iz grada, tako se zovu prigradska naselja...Sam ili drugi , svejedno ko te proterao...To i baad boy kaze, posao ti je gradski , a trosis seljacki, ali i zivis seljacki...
Izgubice se kao sto je i napisao sve prednosti grada osim koncentracije stanovnistva i dobre zarade jer je zarada na nivou 4 zone u selu , a 3 zone u gradu u proseku.
Kulturu ces imati istu , samo se vidi slabije ali isto ti je to...
To sto je marko smt primetio, na selu , to je sad mana i u gradu, dosli seljaci svuda, nestalo gradjana ...
Pa opet ko razmislja o deci , on mora da se isprsi posteno...
Znaci mora da dovede lekara strucnog da mu radi na selu ili bar neku kliniku.
Mora da dovede ucitelja....ali dobrog, ili da zaposli tutora mada kod tutora vazi problem koji je imao i Markoni , onaj poznati izumitelj radija, tutor uci decu sta ona vole , ako radi za roditelje, onda i ne uci decu dobro , a ako radi kako treba onda ga ne vole ni deca ni roditelji..
Sve to kosta...a to moze da priusti i neko ko sebi kupi kucu od 2 mil evra u proleterskih brigada usred BG, neimara.
A kvazikvalitetan zivot je samo zaebavanje sopstvene dece...eto obezbedio sam ti uslove, a ustvari uvalio deci jeftinije i trulo..
Ukratko sve troskove koje je nekad podmirivala drzava sad mora da podmiri i to 3x vise sam covek sebi....
A to retko ko moze...ili zna...
Sto kaze jedan uspesni strucnjak....sebi sam ostvario svajcarsku platu , kucu u predgradju (za vas prigradje, tako to ovde zovete) , jeftin i kvalitetan zivot, lece me vrhunski doktori privatno , decu skolujem u svajcarskoj od malena , jos jedino da im skolska godina traje do maja bilo bi idealno.
Ono sto je on resio za uslove rasta i razvijanja svoje dece, to Srbine ne moze da razume...ali nije dzaba vrhunski znalac, strucnjak...Ah da, radi 1 dan u nedelji....ponedeljak od 9 do 11.30 a i to hoce da menja za utorak u istom terminu , to je inace moj predlog njemu...