Prednosti i mane zajedničkog života pre braka

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ukoliko je veza ozbiljna, svakako treba ziveti zajedno...U cemu je smisao imati vise godina vezu i zabavaljati se (vidjati se) povremeno?
Mislim moze...ali to je ono cisto zabavljanje...

Dva odvojena zivota, nikada zaista nismo deo zivota druge osobe, nikada ga zaista ne upoznamo. Meni je to na duze staze skroz besmisleno.
Koga uopste zaista upoznas, ljudi budu stranci posle 20 godina pod istim krovom

A dobro, svako od nas ko se opekao ne gleda isto kao oni koji još imaju nadu da je moguće... Pa se trudim da ne budem negativna.

Ali šta se dešava. Ja sam sa mojim bivšim živela lepo pre dece... bilo je svega, ali najviše sexa, odlaska u prodavnice, putovanja, zajedničkog rada itd.. Ali kada su došla deca on se skroz promenio. To ne možeš predvideti.

Ukoliko je veza ozbiljna, svakako treba ziveti zajedno...U cemu je smisao imati vise godina vezu i zabavaljati se (vidjati se) povremeno?
Mislim moze...ali to je ono cisto zabavljanje...

Dva odvojena zivota, nikada zaista nismo deo zivota druge osobe, nikada ga zaista ne upoznamo. Meni je to na duze staze skroz besmisleno.
To ima smisla kod ljudi koji već imaju decu. Za nas nije besmisleno.
Zašto bi neko ko već ima decu, a ne želi novu morao živeti sa nekim ikada više? Kada postoji jako lepo organizovan način da se voliš sa nekim, svako iz svog stana?
Mislim danas su ljudi u brakovima a ne žive zajedno. Nije svakome to izbor. Ali kome jeste, odmah treba da žive zajedno. Ako žele.

Dakle, još jednom da kažem da ne žive zajedno svi ljudi koji su u braku. Danas posebno na Zapadu. Brak nije isto što i život zajedno.

Postoji jedan par, roditelji druga mog sina, oni se ne razdvajaju. Živeli su zajedno, pa dobili dva sina, i stalno ih viđam na Keju, skoro uvek u paru. I onda na zajedničkoj večeri ona se šali kako joj on nije muž. Ispada da se nikada nisu venčali. Ali to nije bitno, oni žive zajedno i imaju decu, porodica su. To se kod nas zvanično zove vanbračna zajednica, a u stvari je to pravi "brak". Nego se ne ubraja u brak. To su sve neka pravna pitanja, suština je živeti zajedno ili ne, i imati decu ili ne.

Ma i ko ima decu, isto može, samo je kod nas problem materijalni aspekt, što nema svako svoj stan. Inače, deca se odmah prilagode.
Nisam ipak za to da se sa decom ide na dza bu. Generalno mislim da ne treba tek tako uvoditi deci nekog u zivot i da definitivno treba da ide postepeno.
A ovo kad si sam, zajednicki zivot nije brak, ne vuce pravne posledice, mozete da se razidjete onoliko brzo koliko vam logistika dozvoljava

Nisam ipak za to da se sa decom ide na dza bu. Generalno mislim da ne treba tek tako uvoditi deci nekog u zivot i da definitivno treba da ide postepeno.
Ma, mislila sam na decu tih partnera što se razilaze :)
A ovo kad si sam, zajednicki zivot nije brak, ne vuce pravne posledice, mozete da se razidjete onoliko brzo koliko vam logistika dozvoljava
Pa jeste to brak samo bez dece. Ali stojim iza onoga da nije toliko različito ni kada su deca tu. Deci se sve objasni, oni sve vide. Doduše ima roditelja koji stalno lažu decu. Ali ako to ne rade, njima je sve jasno. Samo se kaže idemo u drugi stan. Opet kažem mislim na rodtljee čija su to zajednička deca.

Back