Predlozite strip za citanje !

b879b562-85a5-44f1-9aa0-33bd7103752f.jpg


"DEVI" u izdanju "Virgin Comicsa"
 
Jedini strip koji sam ja čitao jedno vreme je Dilan Dog, naravno dok nije poskupeo na 290 dinara (tad kad sam ga ja kupovao
je bio 70 dinara) i jako sam srećan što imam originalni prvi deo tog stripa koji ne bi prodao za sve pare ovog sveta, a to je:

17903_1277631992.jpg

To nikako nije prvi deo :rtfm:
ali bez obzira epizoda je jedna od najboljih i meni lično najdražih....kad se setim kad Dilan šeta po onako apokaliptično razorenom gradu i razmišlja o tome kako da se probudi iz noćne more... :worth:
 
XIII ...remek delo Zan Van Hama i Vilijama Vansa...izaslo je 19 brojeva regularne serije a u jednom je kao crtac gostovao i sam Moebius...treba procitati makar prvih osam epizoda,zato sto su fenomenalne,kasnije epizode nisu na nivou prvih osam ali ih svakako vredi procitati....ako ste voleli Bornov identitet,volecete i XIII barem toliko ako ne i vise... 9,5/10
 
Crecy. Priča o engleskim strelcima dugog luka, i engleskom društvu (videćeš prvu i zadnju scenu). Jednodelna je i takva će i ostati. Valjda.
Album.

Engleski srednji vek i vojska bez šminke, a želelo se da bude i bez milosti. Crtež realan, kombinacija kvazibakroreza i urednosti sa sirovošću neophodnom u ovom žanru, do te mere da možete osetiti smrad truleži francuskih šuma i naselja. Solidna stvar koja će se, uprkos svemu, pre svega svideti starijoj publici (da, i za naše stripaške kriterijume) kojoj će jedino smetati - pazi sad - što stripa nema na srpskom. Uvek čuvam najbolje za kraj.

677857-crecy_00_super.jpg


Pogled na dve table.
http://www.warrenellis.com/?p=4676
 
Bleksad/ Blacksad. Noar priča o Džonu Bleksadu, detektivu, smeštena u pedesete - šezdesete godine 20. veka. Španski stil crtanja koji ili volite ili ćete obožavati. Za sada izašla četiri dela, svaki ima svoj kraj tako da se može (ali se zna šta je bolje) odvojeno čitati. Albumi.

Priče: Negde među senama, Arktička nacija, i Crvena duša. Četvrti deo još nije preveden na srpski.

Kao što lepo piše par centimetara iznad, radnja se vrti oko detektiva koji rešavajući zločine upoznaje mnoge (recimo) ljudske priče. Posmatra, ne bi se na prvi pogled reklo da na njih utiče, ali kada se to dublje sagleda jasno je da (jasno) i on sam doživljava promene.
Likovi sjajno karakterizirani. Za punu cenu od 2800 u prve tri priče takvi i moraju biti.

830296-blacksad_2_super.jpg


blacksad2.jpg


blacksad-planche.jpg
 
Torgal - U ovom stripu su objedinjene mnoge teme i žanrovi, od nordijske mitologije i legende o Atlantidi, do tema iz savremene naučne fantastike, a prisutni su i elementi dramskog žanra, horora i avanture.

Torgal Egirson, Sin Varta i Hajne, unuk Ksargosa — zapovednika svemirskog broda koji je bio na putu za Zemlju, u potrazi za izvorima energije. Nakon što se svemirski brod u tragičnoj nesreći srušio na Zemlju, pronašli su ga Vikinzi, među kojima je i odrastao, ali nikada nije prihvaćen kao jedan od njih, jer se karakterom i likom razlikuje od tipičnog Vikinga. Iako hrabar i vešt ratnik, uvek kada je to potrebno, njegov životni cilj je ipak da nađe mirno mesto za sebe i svoju porodicu, što mu neprestano izmiče.

Pogledajte prilog 388062
 
Poslednja izmena:

Back
Top