Pa ovako:
Koliko sam ja barem upoznat, ne postoji nista novije gradnje, sto bi podsecalo srpski narod u Hercegovini i sire, na jednog od svojih srednjevekovnih vladara. Neka me ispravi neko iz RS, ako gresim. Mozda bi najlepse bilo, kada bi dobio spomenik kod mesta, po kojem je i najvise ostao upamcen, a to je Bileca, gde je potukao muhamedansku vojsku. Taman i da podsetimo navodne Bosnjake, ko je ko i ko se borio protiv osvajaca, a ko im je potom ljubio ruke, a i nesto drugo. Sve sto je Vlatko Vukovic radio, se malo razlikuje od ovog danas. Poput danasnjih Srba, branio je svoju zemlju od nasrtaja muhamedanskih hordi. Isao je da pomogne braci preko Drine, isto kao sto bi, siguran sam, danasnji Srbi u RS ucinili isto. Ne smemo dozvoliti da nasi junaci ostanu zaboravljeni, a istorija gurnuta sa strane i ostavljena drugom, da se njome perverzno nasladjuje. Zaista bi bilo dobro, kada bi neko da li udruzenje, da li pojedinac iz RS, svejedno, pokrenuli postupak za podizanje takvog spomenika, kako secanje na Vlatka Vukovica i njegova dela, ne bi nestalo.