Predlog novog zakona u Kaliforniji bi zahtevao da novi automobili budu opremljeni uređajem za ograničavanje brzine

Demokrata iz Kalifornije predložio je ove nedelje zakon koji bi od proizvođača automobila u državi zahtevao da opremaju nova vozila regulatorima brzine - uređajima koji ograničavaju brzinu kojom ljudi mogu da voze.

Tehnologija, ako bude usvojena u skladu sa zakonom, sprečila bi vozače u Kaliforniji da pređu 10 milja na sat ili više preko postavljenog ograničenja brzine u bilo kojoj oblasti. Predlog zakona bi nalagao da automobili i kamioni modela 2027. ili novije godine koji se proizvode ili prodaju u Kaliforniji budu opremljeni regulatorima brzine.

Vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila, bila bi izuzeta od zahteva za regulacijom brzine. Kalifornijska patrola na autoputu, iako nije izuzeta, mogla bi da dobije ovlašćenje od svog komesara da onemogući regulatore brzine na njihovim vozilima u određenim okolnostima, prema zakonu.

„Komesar može, po diskrecionom nahođenju komesara, da odobri onemogućavanje inteligentnog sistema ograničavača brzine u bilo kom vozilu ako je, na osnovu specijalizovane upotrebe vozila, onemogućavanje sistema razumno, praktično i ne bi predstavljalo rizik za javnu bezbednost“, navodi se u tekstu predloga zakona.

Pogledajte prilog 1488700

Veliki brat rešava probleme za sve nas, jel tako?

Sutra kod njih, prekosutra kod nas
I treba.
 
Pa da, verovatno će postojati neka tolerancija. Mada je nelogično da na 30 bude tolerancija 16, to se slažem ;)

Pre svega tekst nije dovoljno jasan, da li se odnosi na gradske ulice ili samo na auto put.
koliko razumem elektronski se podešava za bilo koje ograničenje bilo gde, uključujući autoput
 

Back
Top