@Lexa
Ne trudim se da te psihoanaliziram, nisam doktor, već i sam pacijent (poput ostalih ovde, doduše, po mom mišljenju i zdravstveni radnici su pacijenti na radnom mestu lekara. Ko šiša frizere i tome slično).
Ok, primetila si da neki od muškaraca toliko pate za pažnjom ženskih osoba na ovom mestu, da pokušavaju da je izazovu pomoću jeftinih efekata, ističući loše stvari pojedinih kao opšte pravilo koje treba osporiti. I mišljenja si da bi, ukoliko se udaljite odavde, šta bilo? Oni bi postali bolji, svesni koliko im znači vaše cenjeno prisustvo? Možda i bi, kad bi baš svaka odlučila da ih ignoriše, kao što neke od prisutnijih korisnica na ovom Forumu već čine (a da nisi primetila). Ali uvek bi se pojavila neka nova, naravno ženska osoba, često blago razočarana u svoje RL odnose sa muškarcima (ne, sa ovim komentarom ne mislim na tebe, i ako je moguće da shvatiš da neki, a konkretno ja, ne osuđuju druge, niti imaju nameru da se svađaju, ajer bi mi zaista bilo teško da vagam svaku rečenicu do mere za koju bih bio siguran da će biti protumačena onako kako bih ja želeo, pogotovu što je ovo ipak javno mesto, i postoji veći broj različitih osoba koje ga koriste, te se svima ne može, a i ne bi trebalo, ugoditi). Da se vratim na temu: sa pojavom takve osobe, oni će ponovo dobiti svoju publiku. Ona će videti da tu neko nekog proziva, i ne razmišljajući da je pljuvač samo ogorčen i/ili dokon, a suočena sa sopstvenim razočaranjima, krenuti u raspravu sa njima. Dešava se da tako ne primete da se ipak radi o inteligentnim muškarcima, kojima ipak nisu strani ni (ne)vaspitanje niti (ne)dokazanost, te će osim publike im pružiti i hranu za njihova iskrivljena stremljenja u razvijanju virtuelnih odnosa, bla, bla. Ista priča se može primeniti i za neke devojke/žene, ali naravno, ukoliko ukažemo na to šat one čine, onda smo i sami zločinci. Zato ih ja lepo ignorišem, čak i neke koje sam ranije gotivio.
I cela ta stupidnost, dokazivanje ko je kriv, tj ko je prvi započeo, šta je starije, kokoška ili jaje, nickovi koji su ovde nešto radi sexa ili čega već, lovci na miraždžike i profesinalne udavače (uzgred, nije mi jasno kako se međusobno ne pronalaze, nego se još i napadaju), chat-smarachi, dokone osobe koje ispuštaju svoje frustracije kako bi u RL bolje funkcionisali, likovi koji misle da su face ako nekog iscimaju ovuda, sve to oba pola, jer postoje i žene koje se loše ponašaju, a ponekad pomislim da postoje i još dva, jedan univerzalni i drugi bespolni,... Sve te osobe koje ne shvataju da ovde postojimo i mi drugi, koji ponekad možemo biti poput njih, suočeni sa sobom i svojim životom, ali ne tako 24/7, i ne bez poštovanja prema drugima, kao i prema ovom mestu namenjenom za druženje i razmenu mišljenja i informacija.
Ako ti je do nadmudrivanja sa likovima poput onih koje bi da bojkotuješ, ako veruješ da to ima smisla, ja ti ne mogu to osporiti. To je tvoj izbor, i kao što već rekoh, ne trudim se da psihoanaliziram, tebe niti još neke ovuda. Možda mi je ponekad stalo da pokušam da razumem čemu to, koji su motivi... Gledam likove poput nekih mlađih ovde, koji primete kako ti ili neka druga reagujete na pljuvače, i krenu i sami da vas prozivaju, uvereni da u tome nema ničeg lošeg. I pitam se ponekad da li ću i ja postati poput njih, željan pažnje koju nisam u stanju da na neki drugi način dobijem, ili samo nezadovoljan efektima onoga što sada jesam i na osnovu čega zasnivam svoj odnos prema drugima. Zadržavam distancu, ovde i sad.