Прећи са МТС Бокс пакета на Јеттел?

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.557
МТС 4 је био збиља најповољнији, 2 године уговор, прва година гратис, значи месечно 2.000 дин. (Узимам најспорији интернет је ми не треба луда брзина)
Међутим, треба огулити народ да се намакну паре бачене на Премиер лигу, па сада иде овако:
БОКС 4 је 5.200 дин. То је 30% скупље. Добро велим, храна је отишла за 90%.
Међутим, и те прве године, није све гратис, него је мобилни искључен из те понуде, односно и прве године га плаћаш, 1.600
Значи, платиш годину дана по 5.200 плус мобилни и прву годину, укупно изађе месечни просек 3.400 значи 70% скупље.
Убаце ми у сандуче рекламу за Јеттел, 2990 ТВ и Интернет, прва година гратис. Ако и фиксни пребацим, онда 3.300 месечно. Имају опцију мобилни за 1500, укупно 4800. И прва година гратис, испада 2400.
Разлика 1000 месечно у односу на нове цене МТС, за две је 200 евра. Није за бацити.
Сад се ви питате. Кад сам то већ срачунао, шта ми није јасно, шта има да вас питам?
Одговор: Пошто никад нисам био на тој мрежи од Карића до сада, какви су ови, посебно од када је Јеттел а не Теленор, да нема скривених цака, непословности, кочења интернета исл. Да не буде: Јевтино али ти на нос изађе.

МТС 4 је био збиља најповољнији, 2 године уговор, прва година гратис, значи месечно 2.000 дин. (Узимам најспорији интернет је ми не треба луда брзина)
Међутим, треба огулити народ да се намакну паре бачене на Премиер лигу, па сада иде овако:
БОКС 4 је 5.200 дин. То је 30% скупље. Добро велим, храна је отишла
Nije 30 nego 160% skuplje.

Одговор: Пошто никад нисам био на тој мрежи од Карића до сада, какви су ови, посебно од када је Јеттел а не Теленор, да нема скривених цака, непословности, кочења интернета исл. Да не буде: Јевтино али ти на нос изађе
Jettel ti je ista firma samo je naziv vracen na original kako se i zove.

Uzmi i staticku za 460+ i ceo svet je tvoj. Ili nadji vezu da ti otvore portove za torente, posto na nekim serverima ne mozes da ih koristis zbog NATa.

Najbolji i najstabilniji net.

Najcivlizovanija ugradnja fibera.

Jedini problem je ako nesto podje naopako, Call centar su kao svuda debili. Ali kod fibera kad podje naopako, onda je to ne lokalna greska kao kod analognog signala, vec sistemska stvar za ceo blok adresa i resava se express. Trebalo bi. Jos nisam imao nikakav problem.

Uzmi i staticku za 460+ i ceo svet je tvoj. Ili nadji vezu da ti otvore portove za torente, posto na nekim serverima ne mozes da ih koristis zbog NATa.

Najbolji i najstabilniji net.

Najcivlizovanija ugradnja fibera.

Jedini problem je ako nesto podje naopako, Call centar su kao svuda debili. Ali kod fibera kad podje naopako, onda je to ne lokalna greska kao kod analognog signala, vec sistemska stvar za ceo blok adresa i resava se express. Trebalo bi. Jos nisam imao nikakav problem.
Искрено, није ми баш најјансије: staticku za 460+ i ceo svet je tvoj. Ili nadji vezu da ti otvore portove za torente, posto na nekim serverima ne mozes da ih koristis zbog NATa.
Статичку шта?
NAT такође на нам шта је.
Такође, не знам какве везе има провајдер са торентом, а искрено и не торентујем се, нити ми требају неки нови програми. Мада, никад се не зна .

Nije 30 nego 160% skuplje.
Па није баш ако је отишло са 4 на 5,2 хиљада. Али, пошто се и прва година плаћа за мобилни, израчунах да је укупно поскупљење 70%
5.200 х 12 = 62.400 додамо и 1.600 месчено за мобилни за прву гдоину, то је још 19.200 Значи укупно 82.600 поделимо са 24 месеца, изађе 3.400 месечни просек,
а раније је било лако: 12 месеци гртаис, па 12 месеци по 4.000 то је 48.000 поделимо са 24 месеца.

Па није баш ако је отишло са 4 на 5,2 хиљада. Али, пошто се и прва година плаћа за мобилни, израчунах да је укупно поскупљење 70%
5.200 х 12 = 62.400 додамо и 1.600 месчено за мобилни за прву гдоину, то је још 19.200 Значи укупно 82.600 поделимо са 24 месеца, изађе 3.400 месечни просек,
а раније је било лако: 12 месеци гртаис, па 12 месеци по 4.000 то је 48.000 поделимо са 24 месеца.
Ti si spomenuo nesto 2000 dinara mesecno ja sam izracunao na osnovu toga.

Ti si spomenuo nesto 2000 dinara mesecno ja sam izracunao na osnovu toga.
Па изађе 2.000 месечно јер је уговор на 24 месеца, 4.000 месечно, али прва година гратис.
И сада је прва година делимично гратис, интернет, ТВ и фиксни али мпобилни 1.600

Yettel valjda koristi Telekomovu infrastrukturu , znači trebalo bi da rade isto što se tiče kvaliteta.
Користи инфраструктуру МТС за фиксни, али не знам чију оптику.
Наиме, Супернова је засебна фирма, али у власништву МТС, и када бих сада прешао код њих, довели би своје оптичко кабла са ходника до стана, иако је кутија МТС

Користи инфраструктуру МТС за фиксни, али не знам чију оптику.
Наиме, Супернова је засебна фирма, али у власништву МТС, и када бих сада прешао код њих, довели би своје оптичко кабла са ходника до стана, иако је кутија МТС
koristi i tekekomovu optiku. istu tu koju koristi i Supernova.

Исту до кутије на ходнику а одатле до стана мењају. Питао, бунио се зашто да ми опет неко дефилује кроз кућу. Вероватно да би се раздвојило негде, као она "сплитер" кутија

А има ли година гратис? Маа, рекли су ми у МТС да Супернова није ниша повољнија. А исто особље у половници и за ове и за оне.
Ima za nove clanove.Raspitaj se ti malo bolje i razgovaraj s njima direktno.Nemoj da slusas nikog sa strane.To je bio nekada Kopernikus,gazda je prodao zvanicno Telekomu,a nezvanicno vucku.To vec i vrapci znaju.Inace bolji su or IRIS-a,Total TV-a i Oriona,a mislim da su i oni pripali Telekomu.SBB je jedini dobar provajder,ali ne rade van Beograda.

Ima za nove clanove.Raspitaj se ti malo bolje i razgovaraj s njima direktno.Nemoj da slusas nikog sa strane.To je bio nekada Kopernikus,gazda je prodao zvanicno Telekomu,a nezvanicno vucku.To vec i vrapci znaju.Inace bolji su or IRIS-a,Total TV-a i Oriona,a mislim da su i oni pripali Telekomu.SBB je jedini dobar provajder,ali ne rade van Beograda.
Знам за тај жонглерај са Коперникусом. Иначе, Супернова је прогутала Радијус Вектор и још једног малог, док је СББ прогутао чини ми се ИКОМ који је покривао Карабурму и још неке.
Дакле, Супернова је у власништву МТС, али засебна фирма, али нема своје пословнице, него се све ради у МТС
Ирис сваки пут зезне са менијем на даљинцу. Некада било: један клик да видиш опис емисије која је на тренутно, још један-детаљнији опис. А сада ти требају 4 клика да видиш опис.. нема више слика у слици итд.

Нисам знао да СББ нема ван БГ.
Пре 4 године сам месец дана радио као аквизитер МТС и побегао. немају појма са организацијом.

Јесам некако суздржан, мењати провајдера ми је као мељати град боравка, од провг дана на 064 мобилном, једино сам интернет био на Верату док је постајао, а када је МТС кренуо са Бокс пакетима, њихов сам ево 1 2 година.
Али изгледа мораћу.

Знам за тај жонглерај са Коперникусом. Иначе, Супернова је прогутала Радијус Вектор и још једног малог, док је СББ прогутао чини ми се ИКОМ који је покривао Карабурму и још неке.
Дакле, Супернова је у власништву МТС, али засебна фирма, али нема своје пословнице, него се све ради у МТС
Ирис сваки пут зезне са менијем на даљинцу. Некада било: један клик да видиш опис емисије која је на тренутно, још један-детаљнији опис. А сада ти требају 4 клика да видиш опис.. нема више слика у слици итд.

Нисам знао да СББ нема ван БГ.
Пре 4 године сам месец дана радио као аквизитер МТС и побегао. немају појма са организацијом.

Јесам некако суздржан, мењати провајдера ми је као мељати град боравка, од провг дана на 064 мобилном, једино сам интернет био на Верату док је постајао, а када је МТС кренуо са Бокс пакетима, њихов сам ево 1 2 година.
Али изгледа мораћу.
Operaratera na Supernovoj ima dobrih i koji se razumeju u te sitne kvarove,sa resetom modema,ali brate ima i onik koji pojma nemaju.Zato kada zovem,zovem vise puta dok se ne uverim u problem,jer se i ja ponesto malo razumem u te modeme.Onaj prethodni mi je bio dobar za WiFi,imao je opseg i preko 20 m,a bio je Kopernikusov.medjutim drmnulo ga kada je bila neka luda grmljavina kod mene.Ovaj sto su doneli iz Supernove,garantuju samo za 5m precnika,mada baca na pola signala i do blizu 10 m.Kod nas je malo nezgodno kada se zadesi vikend,a neki kvar,oni kazu da imaju ekipu i za vikend,ali niko ne dolazi do ponedeljka.To im je najveci propust.I sto je najgore sto su izbacili Sport Klubove,na kojima je bilo svakog sporta.na Areni samo Kosarka i fudbal i na Areni1 prikazuju neke igrice.

Operaratera na Supernovoj ima dobrih i koji se razumeju u te sitne kvarove,sa resetom modema,ali brate ima i onik koji pojma nemaju.Zato kada zovem,zovem vise puta dok se ne uverim u problem,jer se i ja ponesto malo razumem u te modeme.Onaj prethodni mi je bio dobar za WiFi,imao je opseg i preko 20 m,a bio je Kopernikusov.medjutim drmnulo ga kada je bila neka luda grmljavina kod mene.Ovaj sto su doneli iz Supernove,garantuju samo za 5m precnika,mada baca na pola signala i do blizu 10 m.Kod nas je malo nezgodno kada se zadesi vikend,a neki kvar,oni kazu da imaju ekipu i za vikend,ali niko ne dolazi do ponedeljka.To im je najveci propust.I sto je najgore sto su izbacili Sport Klubove,na kojima je bilo svakog sporta.na Areni samo Kosarka i fudbal i na Areni1 prikazuju neke igrice.
Колико Арена имаш? На МТС су Арене од 300-317 па онда два Еуроспорта. Има и НБА и Премиер лига и шпанска, и руска, македонска, хрватска, белигијска аргентинска, Серие А. Штета што ми више спорт више није занимљив

Jeтел наводно користи само оптику, а Супернова рекламира оптику а користи и коаксијалне каблове и оптику. Подужа је то прича, све зависи ко је и у ком крају, и како ради било који кабловски провајдер. У мањим местима не треба очекивати неки супериоран квалитет. Или бар док се не прикључи пола места на једног истог провајдера може се очекивати неки квалитет.

Operaratera na Supernovoj ima dobrih i koji se razumeju u te sitne kvarove,sa resetom modema,ali brate ima i onik koji pojma nemaju.
Сваки оператер у Супернови уме да ти ресетује модем, проблем је што нпр неко је на Gronet-u, неко на Radius Vektor-u. Није исто и не функционише на исти начин.
Ако код тебе може да се ресетује модем, то је барем лако, кориснички сервис ради 24 сата па зовнеш када ти одговара.
Има људи који не гасе лаптоп по месец дана, а струја лепо ради, па није ни чудо да се забагује.
Увек треба пробати са ресетом модема, па ако не ради, онда даљински ресет модема преко позива корисничког центра.

Ovaj sto su doneli iz Supernove,garantuju samo za 5m precnika,mada baca na pola signala i do blizu 10 m
Ја имам ТP link када је ADSL у питању, хвата и у дворишту солидно сигнал, задовољан сам. Не би било добро да је боље и да је јачи сигнал.

Poslednja izmena:
Колико Арена имаш? На МТС су Арене од 300-317 па онда два Еуроспорта. Има и НБА и Премиер лига и шпанска, и руска, македонска, хрватска, белигијска аргентинска, Серие А. Штета што ми више спорт више није занимљив
Mislim 8.Nema Tenisa,nasi kada igraju u Evropi,ili kod nas,samo reprize.Na S.K.-ovima,mnogo raznovrsniji sport nego na Areni.

Na MTSu sam gotovo 2 pune godine, I vise ne mogu da trpim taj krs i otimanje.

TV box im je krs, i pre update i posle update. Veci krs od bagova na nekom androidu jos nisam video (a bio sam se svojevremeno zalio na SBB koji je za ovaj Iris - spejs satl). Mobilni je OK kod njih sam vise godina ali samo ako neko koristi puno telefon. Sport me uopste ne zanima tako da nemam extra trosak na to. A sto su me pokrali na svakom cosku, jesu. Svadjao se sa njima, zalio, nista. Cena za promotivni BOX paket od pre 2 godine je bila OK (prve godine nista, druge puna cena - znaci pola cene preko 2 godine - sto nije bilo lose mislim sto se para tice) jedino sto sam se bunio sto nemaju mobilni za clanove familije u box-u tako da placam jedan racun a ne nekoliko. Sad vidim da su i to ubacili, ali su mi se toliko popeli na glavu da jedva cekam da im vidim ledja. Experience: -1 Cena OK: 3

Sa nekim mobilnim sam vec na Yettelu. O kako su se bunili ovi iz MTS-a kad sam zahtevao prenos broja.... I koliko su me izmaltretirali pozivima, zapravo opet bez ponude za ono sto meni treba. Ovi sa yettela su bili brzi i naknadno korektni jedino mi je placanje malo komplikovano. Ali najbolji Yettel experience je bio - nisam mrdnuo iz kuce. Sve je obavljeno telefonom samo je na kraju kad je sve vec bilo uradjeno (prenet broj i aktiviran) dosao njihov predstavnik kod mene kuci da potpisemo ugovor. Cimanje = 0. Respect.

O MTS internetu da ne pricam. Ovo je prva optika koju sam uzeo - mislio, misa mu bozijeg - optika nije bakar. Ali ne - Prekidi svako malo, nekad cesce, pogotovo nocu. A meni je najkriticniji bas internet. Da ne pricam koliko puta sam ispred kuce video kako je opticki pao s bandere i vuce se po zemlji.

Videcemo uskoro sta je alternativna ponuda. Zasad - MTS - Krs. Ali moze nekom da bude efektivna cena manja ako uzme ponudu za 1 godinu dzabe, ali spremite se za iznenadjenja.

Kad je u pitanju TV, ustanovio sam da TV sadrzaja ionako nema - bez obzira koji je provajder - nas TV svet je generalno krs od sadrzaja (osim ljudi koji mozda gledaju sport|)

Back