Preci preko svog dostojanstva?

postupci jesu osoba.

to naprosto nije tačno.
bar ne u mom svetu.

postupci su nešto što osoba radi, čini..
osoba je ono što postoji bez obzira na pokret ili akciju...

daleko od toga da mogu da "svarim" sve... naprotiv
no.. znam da..
uvek
lakše je prezirati, nego poštovati
lakše je osuditi, nego razumeti
a ja
ne idem uvek lakšim putem :D

To je dobro pitanje, da li su postupci osoba.
Mislim da su postupci svakako važan deo onoga što jesmo. istina je da loš postupak ne nosi nužno to da smo loši kao ljudi, svi grešimo, ponekad postupimo loše bez zle namere..ali opet, teško da covekova suština uopšte ne zavisi od postupaka.
Ne može baš neko ni da bude dobar ali da konstantno čini loše. Mi ceo život delamo i kroz ta dela ipak prezentujemo ono što jesmo, naše vrednosti.
Tako da sam ja ipak pro teze da čoveka čine njegova dela :lol:

To je dobro pitanje, da li su postupci osoba.
Mislim da su postupci svakako važan deo onoga što jesmo. istina je da loš postupak ne nosi nužno to da smo loši kao ljudi, svi grešimo, ponekad postupimo loše bez zle namere..ali opet, teško da covekova suština uopšte ne zavisi od postupaka.
Ne može baš neko ni da bude dobar ali da konstantno čini loše. Mi ceo život delamo i kroz ta dela ipak prezentujemo ono što jesmo, naše vrednosti.
Tako da sam ja ipak pro teze da čoveka čine njegova dela :lol:

to znaci da smo svi samo ljudi i nista vise.

Generalno zanima me da li biste presli preko svog dostojanstva i radili nesto sto ne biste inace radili i ne biste voleli da to radite zarad neke koristi koju bi imali? Recimo da vas neka osoba ponizava, da se svadjate sa njom a opet ne mozete da je oterate u tri lepe jer imate neke koristi od nje ( recimo materijalne koristi ) ? Da li biste postovali osobu koja zivi takav zivot ? Ne mislim na roditelje nego na prijatelje , voljenu osobu i ostalu sporednu okolinu?

lol lol lol

nja:
Не, зато што нико није вредан тога, људи данас буду ту сутра не, достојанство или имаш или немаш, кад га једном изгубиш пропао си као човек, истог тренутка постајеш крпа.
Da ali vecina ceni krpe, one sa dostojanstvom i stavovima mrze, sjebana ljudska logika...

Back