smfgreat
Aktivan član
- Poruka
- 1.159
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pre sam mislio da nisam normalan, pa onda sam mislio da jesam. Kako covek dolazi do saznanja da li je ili nije normalan? Ima li neki predlog kako to da se utvrdi i sta raditi onda?
kako kako?
pa kažu ti komšije, varoš, škola, televizija i naravno - forumaši!
Salu na stranu, zapravo nikada ne znas nikada ko je kakav pa tako i naizgled normalni ljudi zaista dozive nervni slom. I to je za ljude, svako pukne tamo gde je najslabiji. I od toga se ljudi lece, jedino je to kod nas nesto tabu, kao reci rak nije a ovo je sramota. Primitivci.
Salim se sada malko, ali negde se svi normalni ljudi zapitaju jel su ok, kuda idu, preispituju sebe. Mnogo vise su za zabrinjavaanje oni koji sebi ta pitanja nikada i ne postavljaju. 
Sta je kome normalnost danas, to je sada relativna stvar, tako da bi mogli razglabati o tome do sutra. Dok ne pricas sam sa sobom i ne cujes glasove u glavi, dobro je.Salu na stranu, zapravo nikada ne znas nikada ko je kakav pa tako i naizgled normalni ljudi zaista dozive nervni slom. I to je za ljude, svako pukne tamo gde je najslabiji. I od toga se ljudi lece, jedino je to kod nas nesto tabu, kao reci rak nije a ovo je sramota. Primitivci.
Salim se sada malko, ali negde se svi normalni ljudi zapitaju jel su ok, kuda idu, preispituju sebe. Mnogo vise su za zabrinjavaanje oni koji sebi ta pitanja nikada i ne postavljaju.
![]()

Ja sebe zaista ubrajam u ljude zdrave svesti i čiste pameti, ali činjenica je da danas je sve izvrnuto naprosto kao čarapa i da je teško boriti se sa svakodnevicom, pa i ljudima. Jer ima raznih ljudi, umova, ćudi. Ja istinski mislim, da svaki normalan čovek sebe preispituje, razmislja, aha ovo sam mogao ovako , u tome sam pogresio, ovo mogu bolje, ovo nisam trebao ovako...Shvatas? barem ja tako rezonujem. Ne mislim na svakodnevno lupanje glave, vec onako zastane nekad covek sam sa sobom sto se kaze, pa "svodi račune", gde si bio, sta si radio, kako i kuda dalje. Moguce da im je samo lepše, ali da im je i lakse jer je i to pitanje...To je samo cisto zavaravanje sebe i glumatanje, ja kada ti kazem. Jer svako ima neki period u zivotu, gde jednostavno sumiras sebe, sta si postao, sta jesi, sta ces biti i sta od tebe nikada postati neces. Svako kad tad ostaje ogoljen sam pred sobom i mozes lagati sebe do mile volje, do najlepse mile volje, dzaba je, jer srce govori drugacije..Znas, zdrav i razumam covek ako nesto zgresi, moze da ponavlja do sutra, super mi, super mi je, ali ne ide. Proganja te to u snovima u situacijama, u nekim ljudima, jednostavno ne ide. To je savest a asvets je ta, koja u stvari ja mislim tera negde coveka da ispravi pogresno i da tera sebe na bolje cak i kada padne. Egoisticni ljudi, sa kompleksom vise vrednosti su uvek ubedjeni u apolutnu ispravnost i nepogresivost sebe, zapravo zatvarajuci svest u okrilje ega koga ne interesuje svest vec samo ja, pa ja i samo jedno i veliko JA i posle mene potop. Lakse im ali su zapravo u mraku jednom nesvesni gde su i sta im se desava. U svom svetu ega gde su najlepsi, najbolji...I sami. To je poenta. Ljudi koji se ne boje pogledati Istini u oci ma akkva ona bila, koji ponekad lupaju glavu i prevrcu sta su i kako mogli bolje, gde su pogresili su ljudi koji poseduju svest. A kada imas sves o sebi imas i svest o drugima. O tudjim potrebama, emocijama. Snovima. Lakse im je mozda samo trenutno. Dugoricno je to za njih srljanje u propast koje nazalost...Nisu ni svesni.Da moguce da je tako ali izgleda kao da je njima mnogo lepse u zivotu ili mi se tako cini samo... Izgleda da manje razmisljaju, a ko manje razmislja definitivno mu je lakse u zivotu.![]()

Da moguce da je tako ali izgleda kao da je njima mnogo lepse u zivotu ili mi se tako cini samo... Izgleda da manje razmisljaju, a ko manje razmislja definitivno mu je lakse u zivotu.![]()
Потпуно се слажем. Има она народна (прилагођена): Благо оном ко млад полуди, сав му живот прође у весељу.
Можеш се 28 сати дневно ждерати ко млад Месец и питати шта би било кад би било, а свима су нама кораци избројани. Треба живети сваки дан пуним плућима, нормалан или не, све је ствар гледања.
Ja sebe zaista ubrajam u ljude zdrave svesti i čiste pameti, ali činjenica je da danas je sve izvrnuto naprosto kao čarapa i da je teško boriti se sa svakodnevicom, pa i ljudima. Jer ima raznih ljudi, umova, ćudi. Ja istinski mislim, da svaki normalan čovek sebe preispituje, razmislja, aha ovo sam mogao ovako , u tome sam pogresio, ovo mogu bolje, ovo nisam trebao ovako...Shvatas? barem ja tako rezonujem. Ne mislim na svakodnevno lupanje glave, vec onako zastane nekad covek sam sa sobom sto se kaze, pa "svodi račune", gde si bio, sta si radio, kako i kuda dalje. Moguce da im je samo lepše, ali da im je i lakse jer je i to pitanje...To je samo cisto zavaravanje sebe i glumatanje, ja kada ti kazem. Jer svako ima neki period u zivotu, gde jednostavno sumiras sebe, sta si postao, sta jesi, sta ces biti i sta od tebe nikada postati neces. Svako kad tad ostaje ogoljen sam pred sobom i mozes lagati sebe do mile volje, do najlepse mile volje, dzaba je, jer srce govori drugacije..Znas, zdrav i razumam covek ako nesto zgresi, moze da ponavlja do sutra, super mi, super mi je, ali ne ide. Proganja te to u snovima u situacijama, u nekim ljudima, jednostavno ne ide. To je savest a asvets je ta, koja u stvari ja mislim tera negde coveka da ispravi pogresno i da tera sebe na bolje cak i kada padne. Egoisticni ljudi, sa kompleksom vise vrednosti su uvek ubedjeni u apolutnu ispravnost i nepogresivost sebe, zapravo zatvarajuci svest u okrilje ega koga ne interesuje svest vec samo ja, pa ja i samo jedno i veliko JA i posle mene potop. Lakse im ali su zapravo u mraku jednom nesvesni gde su i sta im se desava. U svom svetu ega gde su najlepsi, najbolji...I sami. To je poenta. Ljudi koji se ne boje pogledati Istini u oci ma akkva ona bila, koji ponekad lupaju glavu i prevrcu sta su i kako mogli bolje, gde su pogresili su ljudi koji poseduju svest. A kada imas sves o sebi imas i svest o drugima. O tudjim potrebama, emocijama. Snovima. Lakse im je mozda samo trenutno. Dugoricno je to za njih srljanje u propast koje nazalost...Nisu ni svesni.![]()
Потпуно се слажем. Има она народна (прилагођена): Благо оном ко млад полуди, сав му живот прође у весељу.
Можеш се 28 сати дневно ждерати ко млад Месец и питати шта би било кад би било, а свима су нама кораци избројани. Треба живети сваки дан пуним плућима, нормалан или не, све је ствар гледања.
samo ne uspeva bas uvek. Tu i tamo covek se iznervira i ne gleda stvari kao sto jesu...da, ali to nije bas tako lako kao sto izgleda, nekad, prosto, ne mozes da se opustis...
bas sad to htedoh reci, stvart je u tome sto imamo periodicna razmisljanja i emocije...
Sustinski, ti se uvek ponasas, onakav kakav jesi karakterno. Svi mi, ja sam ubedjena u to. Razne situacije i ljudi, samo kristalisu onaj osecaj da vids jesi li to zaista negde ti, koliko je to negde poljuljano, kolika je ta slika samo izmaglica ili koliko uopste nije realna. Shvatas? Sustinski ako si ti na primer posten, ti ces uvek biti posten. Mozda ces doci u situaciju da ti ponude mito ili da ti zatrebaju pare, ali nikada neces maznuti pare niti primiti mito. O tome govorim. Sustinski si ono sta jesi ili sta nisis. A situacije te samo dovode u takve tokove da vidis u kolikoj meri jesi to sta jesi ili u koolikoj kolicini nije ono sta ti mislis da jeste. Ti se ne pretvaras, vec samo sebe modifikujes. To nije isto. Jedno je ne posvadjati se sa sefom cak i kad nije u pravu a jedno je nekoga ubiti jer sef nije u pravu. Jer neko ko je lud u afektu ce moci dici ruku na sebe ili ne daj Boze drugoga a neko ko je razumam nece trosti energiju da se raspravlja sa budalom. dakle, stvar je u pristupu. Ista situacija, razlicit pristup. A pristup je razlicit jer si karakterno ovakav ili onakav. zato, jer su sebicni i vole da komanduju. Sigurna sam da to negde udje u krv, nametanje misljenja i uverenost u uspravnost samo sopstvenih ideja. Umanjivanje tudjih vrednosti u cilju isticanja sopstvenih. To zdrava konkurencija ne radi. Ljudi koji su apsolutno sigurni u sebe u to koliko vrede nikada nece podmetati noge, ispasti sitne duse ili se ponasati ne fer i ne sportski. To pravilo vazi i u visokom biznisu. Samo sitne duse i oni nesigurni ti nikada nista nece pokazati ili ce sakrivati i psoticati te. Iks puta sam to viuidela, da istnksi strucnjaci u svom delu posla su mi pre pokazali i rekli neke stvari nego neki drugi. Istinski sigurni ljudi su jednostavni, sa njima se lako dogovoris oko svega i nisu sitnicavi. Jer znaju koliko vrede i da im to niko ne moze oduzeti cak i u vidu konkurencije, da kazem. Kako se izboriti? Hm...Borba je konstantna ali je zapravo i vrlo jednostavna. ne komplikujes gde je sve jasno kao dan. Ne trosis energiju tamo gde vidis da je uzalud. Jer ljudi misle uvek sta oni zel misliti retko vise realno kako stvari jesu ili stoje. Pokusavas lepim, kulturnim. kada vidis da i pored toga se sve cita naopako i dzaba trud jer naprosto nema efekta e tada je spas u predaji. Dignes ruke i nastavis svojim putem.Jasno mi je sta govoris, ali ipak vecina odlucije i o vecini ovisimo. Da li to bilo nesto vezano za posao ili nekakvu drugu okolnost gde cak moramo i da se pretvaramo da budemo ono sto nismo. Zasto mi ne mozemo da budemo ono sto jesno gde god i kad god, bez obzira na sve. Zasto ljudi imaju tu potrebu da prave podele i da ponizavaju ljude koji nisu isti kao oni i kako se izboriti sa time???

Sustinski, ti se uvek ponasas, onakav kakav jesi karakterno. Svi mi, ja sam ubedjena u to. Razne situacije i ljudi, samo kristalisu onaj osecaj da vids jesi li to zaista negde ti, koliko je to negde poljuljano, kolika je ta slika samo izmaglica ili koliko uopste nije realna. Shvatas? Sustinski ako si ti na primer posten, ti ces uvek biti posten. Mozda ces doci u situaciju da ti ponude mito ili da ti zatrebaju pare, ali nikada neces maznuti pare niti primiti mito. O tome govorim. Sustinski si ono sta jesi ili sta nisis. A situacije te samo dovode u takve tokove da vidis u kolikoj meri jesi to sta jesi ili u koolikoj kolicini nije ono sta ti mislis da jeste. Ti se ne pretvaras, vec samo sebe modifikujes. To nije isto. Jedno je ne posvadjati se sa sefom cak i kad nije u pravu a jedno je nekoga ubiti jer sef nije u pravu. Jer neko ko je lud u afektu ce moci dici ruku na sebe ili ne daj Boze drugoga a neko ko je razumam nece trosti energiju da se raspravlja sa budalom. dakle, stvar je u pristupu. Ista situacija, razlicit pristup. A pristup je razlicit jer si karakterno ovakav ili onakav. zato, jer su sebicni i vole da komanduju. Sigurna sam da to negde udje u krv, nametanje misljenja i uverenost u uspravnost samo sopstvenih ideja. Umanjivanje tudjih vrednosti u cilju isticanja sopstvenih. To zdrava konkurencija ne radi. Ljudi koji su apsolutno sigurni u sebe u to koliko vrede nikada nece podmetati noge, ispasti sitne duse ili se ponasati ne fer i ne sportski. To pravilo vazi i u visokom biznisu. Samo sitne duse i oni nesigurni ti nikada nista nece pokazati ili ce sakrivati i psoticati te. Iks puta sam to viuidela, da istnksi strucnjaci u svom delu posla su mi pre pokazali i rekli neke stvari nego neki drugi. Istinski sigurni ljudi su jednostavni, sa njima se lako dogovoris oko svega i nisu sitnicavi. Jer znaju koliko vrede i da im to niko ne moze oduzeti cak i u vidu konkurencije, da kazem. Kako se izboriti? Hm...Borba je konstantna ali je zapravo i vrlo jednostavna. ne komplikujes gde je sve jasno kao dan. Ne trosis energiju tamo gde vidis da je uzalud. Jer ljudi misle uvek sta oni zel misliti retko vise realno kako stvari jesu ili stoje. Pokusavas lepim, kulturnim. kada vidis da i pored toga se sve cita naopako i dzaba trud jer naprosto nema efekta e tada je spas u predaji. Dignes ruke i nastavis svojim putem.![]()

Svakako je mentolski prilagodavati se statistickom uzorku.![]()
Moram se prilagoditi tom saznanju 
Moram se prilagoditi tom saznanju
![]()