Pre sam mislio da nisam normalan...

Pre sam mislio da nisam normalan, pa onda sam mislio da jesam. Kako covek dolazi do saznanja da li je ili nije normalan? Ima li neki predlog kako to da se utvrdi i sta raditi onda?

Ljudi odredjuju svoju normalnost po referentnom sistemu koji je obicno sadasnje drustvo kao celina, porodica tj porodicni clanovi od kojih su ucili po modelu i najzad istorijski arhiv!

KAda bi covek bio sam na pustom ostrvu ne bi ni znao sta je ludost....

Danasnje vreme je skoro pa propast sadasnje civilizacije homo sapiesa sapiensa, otisli smo daleko ne toliko u tehnici koliko u nekim socioloskim fenomenima....Gledam pre nekoliko dana na poslu statisticke podatke - od 738 brakova 320 je razvedeno...Brak kao institucija polako pocinje da se gubi...Svaki drugi ce biti razveden...A porodica je osnovna jedinica i stub svakog drustva,,,,,Tako da pitanje coveka sta je normalnost, ko je normalan i da li je on normalan je sasvim zdravo razmisljanje i razmisljanje na mestu....Svako od nas se nekada to zapita svesno ili podsveno, za sebe ili za druge...

Poslednja izmena:
hmmm, upravo sam shvatila da se nikada nisam zapitala da li sam normalna... Sta li to znaci?
Ja se cesto zapitam da li sam dobra osoba, e to mi je vec tesko pitanje... cisto da znam ako se ikada budem prijavila za trenutak istine... xD
Imam jedan religijozni problem i problem razlikovanja u vecini (da li je to sto mi se dopada normalno- a nikada se nisam zapitala da li sam ja normalna, cudno :/), pa ako mi neko moze dati link neke odgovarajuce teme ovde na psihologiji gde mogu da iznesem te svoje probleme i dobiti odgovore i pomoc. Hvala! :)

hmmm, upravo sam shvatila da se nikada nisam zapitala da li sam normalna... Sta li to znaci?
Ja se cesto zapitam da li sam dobra osoba, e to mi je vec tesko pitanje... cisto da znam ako se ikada budem prijavila za trenutak istine... xD
Imam jedan religijozni problem i problem razlikovanja u vecini (da li je to sto mi se dopada normalno- a nikada se nisam zapitala da li sam ja normalna, cudno :/), pa ako mi neko moze dati link neke odgovarajuce teme ovde na psihologiji gde mogu da iznesem te svoje probleme i dobiti odgovore i pomoc. Hvala! :)

Zelja ti je uslisena:
http://forum.krstarica.com/showthre...kšajte-problem-sebi-i-podelite-i-sreću-i-tugu......

Da da definitivno veselije i bez problema... a jeli ako se pravis nenormalan, recimo, da ki ti to onda pruza osecaj prave srece ili lazes veras sebe?

Samo kad je u svrhu prevare Vojne Komisije
da bi izbegao služenje vojnog roka.
A,kako je to služenje onomad ukinuto,nema razloga
da se zvanično praviš lud.....
Privatno - ko ti brani ?
I,ne moraš da se praviš......

Back